Hawking: S mimozemšťanmi radšej nehovorme, sú nebezpeční!

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45

Re: Hawking: S mimozemšťanmi radšej nehovorme, sú nebezpeční!

Príspevok od používateľa Shatterhand »

To tvrdis ty. Ale hej, nasa zem(s okolitymi podmienkami) nema vo vesmire obdobu :)
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Shatterhand napísal:Prosim neposuvajte tuto debatu mimo vedu...
Prepac, ale asi si cital inu temu, tato tema vobec vedecky nezacala, jedine vedecke je na tom to, ze je tu spomenuty Stephen H.
A cela ufologia a badanie po mimoz. civilizaciach je iba o "vselikto videl vselico" co sa tyka nas obycajnych ludi.
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Shatterhand napísal:To tvrdis ty. Ale hej, nasa zem(s okolitymi podmienkami) nema vo vesmire obdobu :)
toto je bez dokazu
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33

Príspevok od používateľa Bamma_boy »

Shatterhand napísal:Nieco musi dychat...
Toto berieš odkiaľ?..nemusí dýchať nič, to je len naša domnienka, že musí vyzerať ako ľudia. On nemusí jesť, nemusí piť atď, atď... Nemusí robiť nič ako človek.
Ani pri jeho vzniku nemusela byť ani jediná vec taká ako na Zemi. Mohol sa život vytvoriť úplne inak. ;)

To len človek všetko prirovnáva k nemu, pretože širšie spektrum možností nevie chápať, nevie si predstaviť ako by žil bez toho čo MY považujeme za nutnosť, ale on to nemusí vôbec potrebovať..
Všetko je to len o tom ako ide vývoj dopredu, možno sa raz dopracujeme k tomu, že zistíme, že človek nemusí jesť, dýchať vôbec, otázka je len, či to mozog človeka bude schopný pochopiť..
:bye:
Scorp
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 09. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Scorp »

Shatterhand napísal:To tvrdis ty. Ale hej, nasa zem(s okolitymi podmienkami) nema vo vesmire obdobu :)
Otázka potom je, čo považuješ za vesmír a existenciu koľkých týchto vesmírov pripúšťaš
Me like Pentium
MBG
VIP
VIP
Dátum registrácie: Ne 22. Aug, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa MBG »

Keď si uvedomíme, že naša galaxia je vo vesmíre asi ako ako zrnko piesku na Sahare, tak potom existuje reálna šanca, že podmienky na život (ktoré sú skutočne tvrdé) boli splnené aj niekde inde...
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

@Blackhawk: Máš pravdu, len tu špekulujeme. Ufológia nebude veda ani v najhorších predstavách.
@r.b.class: Dovolím si oponovať. Bez dôkazu si ty. Žiadnych mimozemšťanov ešte nikto nikdy nedokázal. Ani žiadnu planétu s takými podmienkami(aj okolitými). A ja dôkaz mám - nikto takú planétku nevidel, ani ju nedokázal, čiže je zcela logicky jasné, že neexistuje. Samozrejme, môžme tam vsunúť nateraz.
@Bamma_boy: Skadiaľ máš, že nemusí?
@Scorp: Vesmír je pre mňa všetko, čo je maximálne 13,76 mld. rokov vzdialené od miesta veľkého tresku. Či pripúšťam viacero vesmírov. Zatiaľ ani nie, ale netvrdím, že s týmto názorom aj zomrem. Aj tak niektoré veci sú dosť nepochopiteľné...
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Shatterhand napísal:@r.b.class: Dovolím si oponovať. Bez dôkazu si ty. Žiadnych mimozemšťanov ešte nikto nikdy nedokázal. Ani žiadnu planétu s takými podmienkami(aj okolitými). A ja dôkaz mám - nikto takú planétku nevidel, ani ju nedokázal, čiže je zcela logicky jasné, že neexistuje. Samozrejme, môžme tam vsunúť nateraz.
A podobne nieco si teraz hovoria na planete Rgrehy64378G :D .
RP
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: St 21. Mar, 2001, 20:00

Príspevok od používateľa RP »

Shatterhand napísal:A ja dôkaz mám - nikto takú planétku nevidel, ani ju nedokázal, čiže je zcela logicky jasné, že neexistuje. Samozrejme, môžme tam vsunúť nateraz.
Pozitivne je, ze pocas nasledujucich rokov sa toto vyjasni. Pristroje co uz meraju a dalsie, ktore zacnu v priebehu nasledujucich 10 rokov merat/pozorovat ukazu kolko a akych planet sa okolo hviezd nachadza (misie Kepler, WST, Darwin (ESA), Terrestrial Planet Finder (NASA), atd.).

Viac na: http://en.wikipedia.org/wiki/Extrasolar_planet" onclick="window.open(this.href);return false;
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Shatterhand napísal:@r.b.class: A ja dôkaz mám - nikto takú planétku nevidel, ani ju nedokázal, čiže je zcela logicky jasné, že neexistuje. .

to ze niekto nieco nedokazal nie je dokaz toho ze to nemoze byt pravda :D
Matusak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Matusak »

Bamma_boy napísal: nevie si predstaviť ako by žil bez toho čo MY považujeme za nutnosť, ale on to nemusí vôbec potrebovať..
tomuto asi voda a jedlo nechýba http://tvnoviny.sk/spravy/zaujimavosti/ ... v.html?ar=" onclick="window.open(this.href);return false; :-D
aj tak mu neverím :)
STENLY napísal:
Práve takéto výroky sú pre ľudstvo nebezpečné...
súhlasím... :good: presne ako s tou vešticou (nespomeniem si na jej meno, veď nedávno to všade spomínali...) ktorá predpovedala WW3 na tento rok ak sa nemýlim... ľudia sa zariadia tak ako to niekto pobláznený predpovedal, len aby sa to naplnilo...

pokiaľ je vesmír nekonečný, tak potom nemôže existovať žiadny iný vesmír nie? pretože ak tento náš vesmír je nekonečný tak potom on ma všetko miesto obsadené.... :OO=

bohvie čo všetko držia v tajnosti veľmoci na svete. ale skôr by ma zaujímalo na kerú <> sa človek serie na iné planéty keď nepozná poriadne ani tú vlastnú ? :?
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI
faugusztin
Moderátor
Moderátor

To preto aby sme neskoncili ako dinosauri, ze nam sem padne nejaky kamienok z vesmiru a po nas ostanu iba kosti ako po dinosauroch :D . Sanca, ze nejaky kamienok zasiahne naraz 2 planety a vyhubi nas na oboch je predsalen mensia. Inac povedane, je vhodne diverzifikovat obyvatelstvo na viacej planet pre zachovanie druhu.
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

Matusak napísal:
STENLY napísal:
Práve takéto výroky sú pre ľudstvo nebezpečné...
súhlasím... :good: presne ako s tou vešticou (nespomeniem si na jej meno, veď nedávno to všade spomínali...) ktorá predpovedala WW3 na tento rok ak sa nemýlim... ľudia sa zariadia tak ako to niekto pobláznený predpovedal, len aby sa to naplnilo...
...
Strach je najlepsi sposob ako ovladat ludstvo, staci sa pozriet na Ameriku.
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

r.b.class napísal:to ze niekto nieco nedokazal nie je dokaz toho ze to nemoze byt pravda
Pisal som nateraz. Cize dokial mi to nevyvratis, si bez dokazu ty :) Tak to funguje aj v kriminalistike.
faugusztin napísal:A podobne nieco si teraz hovoria na planete Rgrehy64378G :D .
Bez komentara :laugh: Nemas to ako potvrdit a ja to nemam ako vyvratit, jedine, ze by som ti ukazal vsetky planety, a ty by si videl, ze na nich nic nezije :)
A k tej diverzifikacii rizika - s tym mas uplnu pravdu, lenze je to tak nakladne, a este dlho bude aj nerealne, ze by som radsej hladal sposoby, akoby sme sa so zemou vedeli meteoritu "uhnut" :D Je rozdiel odstahovat nejakych 10 parov rodin, a pol planety. Zatial stale nemame planetu(okrem Zeme), ktora by pre nas mala vhodne podmienky.
Este k tej nekonecnosti vesmiru - fyzici nevedia, ci je vesmir konecny, alebo nie. Cize s tymto pojmom by som zatial neoperoval.
faugusztin
Moderátor
Moderátor

Shatterhand napísal:Bez komentara :laugh: Aj ked vyvratit to nemam ako, jedine, ze by som ti ukazal vsetky planety, a ty by si videl, ze na nich nic nezije :)
A presne o tom to je - ja ti neviem dokazat ze tam zivot vonku je, ale je vysoko pravdepodobne ze to tak naozaj je. Na druhej strane ti mi dokazat nevies, ze tam zivot vonku nie je.
Shatterhand napísal:A k tej diverzifikacii rizika - s tym mas uplnu pravdu, lenze je to tak nakladne, a este dlho bude aj nerealne, ze by som radsej hladal sposoby, akoby sme sa so zemou vedeli meteoritu "uhnut" :D Je rozdiel odstahovat nejakych 10 parov rodin, a pol planety. Zatial stale nemame planetu(okrem Zeme), ktora by pre nas mala vhodne podmienky.
Ked sa tym nebudeme zaoberat, tak sa k tomu naozaj nikdy nedostaneme. Ono je to tak - preco by mali v NASA riesit to, co nie je ich ulohou ? Alebo pre teba je normalne, ze jadrovy fyzik ide robit drevorubaca ? :-)

Návrat na "Debata o všetkom"