ABIT NF8-V multiplicator factor s AMD Sempron 2800 Palermo
no tak to jo...
tak to jo fakt to vyzeraju byt dobre ramky... to tvoje nastavenie je vcelku slusne... ja so svojim procakom dostanem tak na max 272 potom mi to padne a nasleduje clea Cmos... neviem neskusal som nieco menit s CPU thermal throttling ale to s tym nema nic... inac mam vsetko presne ako ty... skusal som aj davat viac napatia na ram aj procak a nic... proste 273 a end... skusim to este raz kto vie... ak mi to da o nieco viac budem rad.... inac neviete ci daju v biose menit otacky ventilatora procaka? ten stock huci jak hovado!
- bad_messiah
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
Re: no tak to jo...
no tak co sa tyka FSB 329 co som pisal to bol len priklad ked zmenis Odddivisor... vtedy je tam ina delicka....
a vo win sa da menit FSB cez clockgen, ja som mal nastaveny BIOS s FSB 290 a delickou 133... dokym to doslo do win tak z toho bola FSB 329 s delickou 125...
a vo win sa da menit FSB cez clockgen, ja som mal nastaveny BIOS s FSB 290 a delickou 133... dokym to doslo do win tak z toho bola FSB 329 s delickou 125...
RETRO POPIS : dlhšie som tu nebol :)
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
CPU: AMD Athlon X2 4000+ EE @ 3.11Ghz 1.38V,, AC Freezer 64 Pro,, RAM: 4GB 444Mhz/ 888 /2x Corsair 2GB/ ,, MB ASUS M2N E nForce 570 Ultra,, VGA: N9600GT 512 DDRIII ,, HDD:RAID 2xWD Raptor 150GB Raid 0,, DVD-RW LG/Teac... LCD: 2xLG 22"
Procak regulujem cez speedfan. Bezi mi to na pozadi win (minimalizovane) a otacky si to reguluje podla teploty. Ovladam cez to aj 12cm glacialtech ktory mam ako vyfukovaci. Fajn programik.hromi napísal: inac neviete ci daju v biose menit otacky ventilatora procaka? ten stock huci jak hovado!
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
su fakt dobre (ved boli moje) ale tie vysledky nemate az take dobre, najviac im "chuti" DFI nf4 Ultra-D s939, to co mam v popisehromi napísal:tak to jo fakt to vyzeraju byt dobre ramky... to tvoje nastavenie je vcelku slusne...
a chodil som s nimi 600mhz 2.5-4-3-3 1T 2.7V a isli aj na 620mhz
AMD Ryzen 7 7800X3D+ARCTIC Liquid Freezer II 360, ASUS ROG STRIX B650E-E, Kingston FURY 64GB 6000 MHz CL36, XFX MERC 310 Radeon RX 7900XTX, KINGSTON KC3000 NVMe 2TB + Samsung 970 EVO 500GB + KINGSTON SATA 480GB, Fractal Meshify 2, EVGA 1000W GQ, GIGABYTE AORUS FI32Q
nechapacka pri 133 delicke!
diky Nightmare za info, ale popravde som prekvapeny, ze ti delicka 133 da FSB 290!!! Proste u mna nepochopitelne da delicka 166 v poho 270, ale pri 133 sa dostanem jedine na 272 a potom to zdochne v Biose!!! Je to pre mna nepochopitelne a neviem vobec preco ak sa pri 100 delicke dostanem zase v pohode na 310!! Jednoducho ak toto dokaze niekto vysvetlit bol by som fakt rad. Ide o to, ze by som si to rad nastavil jak Nightmare, lenze pri 133 nemam sancu... neviem, ci treba prepalit bios, alebo nieco nastavit navyse... vsetko funguje na default a htt je 3, proste tomu nechapem ako to, ze tato delicka robi take problemy ak ostatne su uplne v pohode!!!
A co sa tyka speedfanu, vobec nemam tusenia ako tento skvostny program moze regulovat otacky stockoveho chladica pre sempron!!! Ak nastavim percenta, alebo dam automaticke urcovanie jednoducho to neurobi nic a otacky su stale na 3k co je dost na usi!!! Neviem...
A co sa tyka speedfanu, vobec nemam tusenia ako tento skvostny program moze regulovat otacky stockoveho chladica pre sempron!!! Ak nastavim percenta, alebo dam automaticke urcovanie jednoducho to neurobi nic a otacky su stale na 3k co je dost na usi!!! Neviem...
Ten spedfan na abitky ide super. Trocha sa snim pobav . Chod do zlozky Configure tam to je. Kazdemu vetraku mozes priradit otacky v % podla teplot.
Naposledy upravil/-a robour v Po 27. Feb, 2006, 12:12, upravené celkom 1 krát.
MTB: ASUS Crosshair VI Hero X370 CPU: AMD Ryzen 5 2600 : Noctua NH U9B RAM: G.SKILL 16GB KIT 3200MHz CL16 Aegis : Sapphire AMD Radeon HD6770: SSD: Samsung 970 Evo 500GB NVme M.2 HDD: Seagate SSHD 2TB ST2000DX001 PSU: Seasonic Focus 550W LCD: Eizo 19"
mozno...
no neviem Robour.... mne sa tam nepodarilo nastavit nic co by akosi presne suvilo s mojou doskou... jedine co tam mozes dat tak to je vyrobca a tot vsjo! Nic viac sa tam nastavit neda! otacku nejdu dole hoci skusam vsetko mozne. Ono to nefunguje asi box chladice, ale i to taktovanie co sa tak s tymto programom omiela tam nie pre nasu dosku nakolko je to tam dost obmedzene a celkovo, mne tato utilita sluzi jedine na sledovanie teploty! Nic viac to nedokaze...
speed fan configure...
No v tom configure je sice nastavenie speed, rovnako ako aj v hlavnom menu, ale i napriek tomu sa otacku hlavneho vetraku drzia na 3300 otacok a ani sa nepohnu po hocijakom nastaveni... som si viac nez isty, ze regulovanie otacok na boxovanom chladici cez tento program aj tak nie je mozny... jednoducho to nejde!
Este k jednej veci by som rad vedel Vas nazor... ako som predtym spominal delicka 133 mi robi dost velke problemy. Jej max hodnota je rovnaka ako pri delicke 166 co je viac nez divne... jednoducho viac ako 270 FSB z nej nedam. Neviete co by mohol byt problem ak aj napr. zvysim napatie procaku, a pamati? Je to totiz dost divny jav, ze 166 delicka sa da na max 270 FSB a pri 133 to ide rovnako. Ak viete skuste pomoct dikes...
Este k jednej veci by som rad vedel Vas nazor... ako som predtym spominal delicka 133 mi robi dost velke problemy. Jej max hodnota je rovnaka ako pri delicke 166 co je viac nez divne... jednoducho viac ako 270 FSB z nej nedam. Neviete co by mohol byt problem ak aj napr. zvysim napatie procaku, a pamati? Je to totiz dost divny jav, ze 166 delicka sa da na max 270 FSB a pri 133 to ide rovnako. Ak viete skuste pomoct dikes...
- bad_messiah
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Júl, 2004, 14:00
Re: speed fan configure...
no ohladom Speedfanu,, som si uplne isty ze to funguje na kazdom a aj na BOX chladici ked si das configure a tam si das Speed tj. rychlosti kliknes na Speed01 a dole sa ti ukaze ci ma byt automaticky riadeny min. a mx. otacky fanu... a potom si este v hlavnom okne pod tlaciktom configure oznacis Automaticku rychlost a je to...
a ohladom tej delicky je to dost divne ale mam taky pocit ze to bude pamatou tj. pamatovym radicom na procaku... skus inu pamat ci ti bude robit to iste...
a ohladom tej delicky je to dost divne ale mam taky pocit ze to bude pamatou tj. pamatovym radicom na procaku... skus inu pamat ci ti bude robit to iste...
RETRO POPIS : dlhšie som tu nebol :)
Mne speedfan funguje na doske Abit NV8 bez problemov. Vid prilozene screeny. V prvom rade musis v configure/speed odfajknut rychlosti, ktore chces ovladat a nastavit im min. a max. otacky.
Nasledne v configure/temperatures musis pri prislusnej teplote odfajknut, ktore rychlosti chces pouzit na regulovanie prislusnej teploty. Ja som nastavil na regulovanie teploty procesora obidva rychlosti. Zo screenu vyplyva, ze ak procesor dosiahne teplotu 50 stupnov, zvysia sa otacky chladica.
Napokon musis mat povolenu automaticku rychlost v hlavnom okne speedfanu. Na tomto screene vidno, ze otacky ventilatora su znizene na 1918 RPM. A to mam box chladic.
Nasledne v configure/temperatures musis pri prislusnej teplote odfajknut, ktore rychlosti chces pouzit na regulovanie prislusnej teploty. Ja som nastavil na regulovanie teploty procesora obidva rychlosti. Zo screenu vyplyva, ze ak procesor dosiahne teplotu 50 stupnov, zvysia sa otacky chladica.
Napokon musis mat povolenu automaticku rychlost v hlavnom okne speedfanu. Na tomto screene vidno, ze otacky ventilatora su znizene na 1918 RPM. A to mam box chladic.
dikes Comby!
parada!!! Comby diky za vysvetlenie!! ide to super hodil som sa na 33% a po hodine riadneho zatazenia sa to zmohlo na max 42 C! parada!!! som spokojny na 100% este raz diky za help!!
Nightmare k tej delicke, ja som uz ramky predtym opisal v prispevkoch, ale mohlo by to byt kvoli nim? Stalo sa to niekomu z Vas, ze Vam 133 delicka robila problemy? Neviem, ale mohla by ist aspon na 280 FSB no nehrozi... jej vykon je skoro totozny 166 delicke! ono je to fakt skoda pre mna, lebo 133 je take optimum...
Nightmare k tej delicke, ja som uz ramky predtym opisal v prispevkoch, ale mohlo by to byt kvoli nim? Stalo sa to niekomu z Vas, ze Vam 133 delicka robila problemy? Neviem, ale mohla by ist aspon na 280 FSB no nehrozi... jej vykon je skoro totozny 166 delicke! ono je to fakt skoda pre mna, lebo 133 je take optimum...
nova ramka...
zdravicko pani! co sa tyka tej 133 budem mat coskoro moznost vyskusat inu ramku a mozno mi pri tom spominana delicka bude pracovat jak ma. Potom sa k tomu este vratim. Ak by ste mali nejake ine navrhy dajte vediet...
Eagle OUT!
Eagle OUT!
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
nojono...
asi jo mas pravdu... neviem ak sa ku mne dostane nejaka ina ramka tak to skusim, ale tak skoro to tak nebude... ale tak rozmyslam... zmeni sa to nejako ak by som k nej napr. hodil Dalsiu. Napr nejaky corsair s dobrym casovanim? Ovplyvni jeden modul ten druhy, alebo na tom nebude zalezat? len cisto hypoteticky, alebo ak mozno na zaklade Vasich skusenosti..
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
rozne moduly sa ovplyvnuju do tej miery,ze sa vzdy podriadia tomu slabsiemu...takze ak tam budes mat ozaj slabu ramku a k nej das ten najvyssi HE,tak je to uplne zbytocne...plus treba mat na pamati,ze niekedy idu dva moduly dokonca este slabsie ako ten horsi z nich(myslim teda frekvencne ci casovanim.vzdy je lepsia vacsia kapacita) a to z dovodu radica...pokial sa jemu nieco nepaci tak to nezachranis nicim...