HERNY PC DO 1000€
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
Re: HERNY PC DO 1000€
jaj prepac , ja som si pomylil cenu 660Ti (aj pri nej to je cez 50€), ked aj tak zalezi hra od hry kde je aka lepsia, ale na tie narocnejsie kde je FPS nizsie su lepsie AMD, tak potom v pohode, nechaj zostavu ako je, nemusis nic menit
//edit: treba chcecknut http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 34&t=86223
myslim, ze AMD ma lepsie zvladnutu architekturu, co sa tyka teplot procesorov, aj na to aky maju vykon, ma chip teplotu 40°C, tak je to krasne cislo. Aj po OC sa daju teploty zvladnut do 55
No teplota 80°C je pre mna vysoka, co si neviem predstavit na to treba dobru skrinku, ventilatory, chladic, tak isto aj ofukovanie VGA a tam idu aj € navyse.
//edit: treba chcecknut http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 34&t=86223
myslim, ze AMD ma lepsie zvladnutu architekturu, co sa tyka teplot procesorov, aj na to aky maju vykon, ma chip teplotu 40°C, tak je to krasne cislo. Aj po OC sa daju teploty zvladnut do 55
No teplota 80°C je pre mna vysoka, co si neviem predstavit na to treba dobru skrinku, ventilatory, chladic, tak isto aj ofukovanie VGA a tam idu aj € navyse.
Naposledy upravil/-a rix_o v Pi 21. Dec, 2012, 12:28, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
ok, to som chcel pocuť, lebo už sa mi nechce nič meniť Dik ešte raz.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tie teploty na CPU sú čistá fantasmagoria
prakticky odjakživa mal intel vyššie teploty ako AMD, proste k tomu inak pristupuje
čo sa týka IB tie teploty sú spôsobené odfláknutou pastou medzi IHS a CPU zato je zase pre intel
v skutočnosti o tom koľko tepla sa musí odviesť z CPU hovorí viac TDP ako teplota CPU
povedané inak je jedno či majú CPU teploty 60 alebo 80st ak majú rovnake TDP chladič musí odviesť rovnaké množstvo tepla, v rámci toho ako si obaja výrobcovia vykladajú čo je to TDP
prakticky odjakživa mal intel vyššie teploty ako AMD, proste k tomu inak pristupuje
čo sa týka IB tie teploty sú spôsobené odfláknutou pastou medzi IHS a CPU zato je zase pre intel
v skutočnosti o tom koľko tepla sa musí odviesť z CPU hovorí viac TDP ako teplota CPU
povedané inak je jedno či majú CPU teploty 60 alebo 80st ak majú rovnake TDP chladič musí odviesť rovnaké množstvo tepla, v rámci toho ako si obaja výrobcovia vykladajú čo je to TDP
A nebolo by lepšie namiesto ssd disku kúpiť lepšiu grafiku? Lebo to ssd-čko stojí 60 evri, a za to by mohla byť lepšia grafika
- rix_o
- Pokročilý používateľ
ale ked raz vyskusas SSD tak bez neho by si uz system nechcel. Ja bezim len na sata2 a rozdiel je porovnatelne velky. Luxusnejsia praca v systeme celkovo.
ja som na SSD cakal skoro 2roky asi, lebo stali 170€ 64GB, tak teraz ta cena je uz fajn
ja som na SSD cakal skoro 2roky asi, lebo stali 170€ 64GB, tak teraz ta cena je uz fajn
- dexterav
- Sponzor fóra gold
súhlas na 100%
keby sa dalo hodím všetky programy na SSD
iná vec je že SSD ti v hrách fps nepridá ale grafika ano
keby sa dalo hodím všetky programy na SSD
iná vec je že SSD ti v hrách fps nepridá ale grafika ano
- rix_o
- Pokročilý používateľ
zas napr online BF3 je na SSD lepsie, rychly loading map a myslim, ze aj ine hryja som si dal Far cry3, a zas mas tam len sytem a nie dalsich 500GB-1TB dat, filmov, obrazkov, fotiek, softu, mp3, hier, co vsetko spomaluje disk
Alebo radsej si ho nekupuj...je to zavislost Potom budes chciet vacsi aby si tam mohol vsetko nainstalovat.
Teraz vazne, SSD by som bral aj na ukor grafiky. Neporovnatelne ti to zlepsi pocit z prace s pocitacom. Potom, ale ako ja budes chciet zapalit komp v praci, ktory nema ssd
Teraz vazne, SSD by som bral aj na ukor grafiky. Neporovnatelne ti to zlepsi pocit z prace s pocitacom. Potom, ale ako ja budes chciet zapalit komp v praci, ktory nema ssd
MB: Gigabyte Z77X D3H CPU: i5 3570K @4.5GHz CPU cooler: Zalman CNPS10Extreme VGA: Gigabyte GTX670 2GB @1254MHz RAM: Corsair Vengeance 2x4GB 1600 CL9 HDD: Seagate 1TB SSD: Intel 180GB 330 series PSU: Seasonic M12II-620 Bronze CASE: Zalman Z9 Plus OS: Win 7 Ultimate 64bit
- dexterav
- Sponzor fóra gold
fps ako také nie bohužiaľ
loading a streaming ano , streaming samozrejme súvisí aj z FPS ale iba preto že hra počas neho beží narozdiel od klasického loadingu kde naskočí niečo z nápisom wait...
ono stačí si zapnúť FRAPS a pozerať pri loadingu hry FPS, 1,2..3..5 určite nie nič slávne, na SSD 2-6
ak hra streamuje je na to aj uspôsobená a vtedy ide aj z HDD relatívne ako tak a zo ssd to beží už relatívne OK
samotná rýchlosť SSD je viac menej smiešna pre potreby hier
loading a streaming ano , streaming samozrejme súvisí aj z FPS ale iba preto že hra počas neho beží narozdiel od klasického loadingu kde naskočí niečo z nápisom wait...
ono stačí si zapnúť FRAPS a pozerať pri loadingu hry FPS, 1,2..3..5 určite nie nič slávne, na SSD 2-6
ak hra streamuje je na to aj uspôsobená a vtedy ide aj z HDD relatívne ako tak a zo ssd to beží už relatívne OK
samotná rýchlosť SSD je viac menej smiešna pre potreby hier
Okej tak zoberem asi ssd, a mam WINDOWS nainštalovať na ssd alebo hdd?
ssd samozrejme
MB: Gigabyte Z77X D3H CPU: i5 3570K @4.5GHz CPU cooler: Zalman CNPS10Extreme VGA: Gigabyte GTX670 2GB @1254MHz RAM: Corsair Vengeance 2x4GB 1600 CL9 HDD: Seagate 1TB SSD: Intel 180GB 330 series PSU: Seasonic M12II-620 Bronze CASE: Zalman Z9 Plus OS: Win 7 Ultimate 64bit
A čo by ste mi radili ešte naňho nainštalovať? Lebo som čítal,že velké veci na hdd a windows a najpoužívanejšie aplikácie, ktoré nezaberajú veľa na SSD. Je to pravda? A akú má priemernú životnosť SSD disk?
ja tam mam nainstalovany win, programy co casto pouzivam + hry. Filmy, fotky, hudbu, obrazky mam na hdd + programy co az tak nepouzivam. Neviem ako ostatne, ale kingston ssd-cka maju 3 alebo 5 tisic nainstalovani limit. Kazdopadne ani jedno z toho pri normalnom pouzivani nedosiahnes skor ako sa ti to ssd rozpadne
Ok, tak nanho dam okrem windowsu skype, steam a nebolo by dobre nanho dat napr. Microsoft office a eset? A ako je to s kompatibilitou hier na windows 8? Lebo som čítal že niektoré hry tam nejdú. Kupujem si preto win7 64bit, tento http://m.alza.sk/microsoft-windows-7-ho ... 227298.htm