MichalkoOo napísal:Taký ako aj iOS
Pod pojmom plnohodnotný multitasking si predstavujem to že si spustím hru, prehliadač a galériu a večer ich budem mať otvorené (nie freeznuté alebo niečo podobné) a to mi ver že na Androide to je každodenná realita, raz mi bežal modern combat celý deň na pozadí
Takže si to zhrňme prečo nie WP
-zle poriešené notifikácie
-absentuje flash
-nepodporuje VPN!!
-slabá podpora HW
-málo aplikácií a hier
-nieje open-source
-horší pre vývojárov aplikácií ako android a iOS
-v porovnaní s iOSom alebo androidom chýba niečo na spôsob google now/siri (to čo tam je sa na tieto 2 spomenuté vôbec nechyta)
-podstatne slabšia FB aplikácia ako je na androide
-chýbajú priečinky!
-nemožnosť mobil odomknut (na starych HTCckach to slo, teraz uz nie

)
-zle poriešena kontrola zvuku
-pre mna otrasne ovladanie systemu
To sa mylis, skutocne WP ma aj taky multitasking, ale vravim, telefon si nemal v zivote v ruke... Uz si to po roku nastuduj, bolo by nacase.. WP pouziva aj freezing/resuming aj realny multitasking..ale taraj svoje...
Slaba podpora HW je nezmysel. Malo app a hier

stale sa zvysuje, Google now/siri? To myslis vazne

... Opat telefon si v zivote nemal v ruke.. Mam tam dve aplikacie, jedna vstavana, jedna free plne lokalizovana do slovenciny. Okrem toho nova Cortana, ktora bude za par mesiacov vo WP8.1 nahradi v iOS aj Siri ! Ano, citas spravne, Apple nahradi Siri zalozenej na Google, Cortanou na Bing.. a ta je VYRAZNE lepsia. FB je uplne rovnaka ako na Androide, uz par mesiacov... Priecinky? Beriem, tu vsak napr. samsung ma nato aplikaciu. Open-source a nemoznost odomknut telefon ?

..... A co tam ako chces ? Taktovat procesor? - preboha..... Zvuk je porieseny na hovno, to beriem. Flash? Flash uz nie je ani na android.. a VPN? sam dobre viem, ze coskoro bude podpora pridana...
MichalkoOo napísal:To sa riadne mylis.. S4ka vyuziva Snapdragon 800 co ma napr. Lumia 1520 a dalsie... Je to uplny high-end cipset.. aspon zatial.. S400, ktore tu spominas ma tiez L2 ''len'' na urovni 1MB... Az 600vka ma 2MB L2 cache.. Kazdopadne, Adreno 225 je niekdajsi high-end, az tak slabe to nie je.. ano A320 je 2x tak vykonny, to beriem, hruby vykon ma asi 4x vacsi.. Lenze bol robeny prednostne na FHD displaye. No jediny rozdiel je v tom, ze nepodporuje OpenGL ES3.0 ale iba 2.0 a nevyhoda o nieco pomalsich DDR2LP pamati... Napr. novsia A305 je slabsia nez 225, lebo pouziva single channel zapojenie, narozdiel od A225, no podporu OpenGL3.0 ES. Kazdopadne uvidis, ze na Lumii 820 si zahras rovnako dobre ako na Nexuse 4..
System 300MB urcite neberie, ale asi 40MB, kazdopadne aj keby sa mylim je to vyrazne menej nez Android... to obmedzenie pri 1GB RAM.. ano vtedy je limit 300MB na jednu aplikaciu.
EDIT: Samotny OS skutocne zabera ~50MB, ovladace, alokovanie grafiky atd. asi 160MB...
1. Samsung Galaxy S4 má snapdragon 600 čo má od high-end čipsetu daleko
S4 LTE-A verzia... A zopakujem to, S4ka po starte zozere 900MB, ZIADNA CUSTOM ROM ! Ma k dipozicii cca 1,8GB, takze pouzitelnych asi 900MB...