Kvalitne granule pre psov
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: Kvalitne granule pre psov
hlavne si treba uvedomiť, že pes bude žrať granule hocijake , hlavne musí byť dostatočne hladny, vtedy skonči s trucovaním , on len skúša majiteľa , kupujeme hlavne v mountfielde vivavita + ku tomu konzervy kde je dosť mäsa podiel tiež z mountfield a stoja zhruba tka ako tie z potravin kde je 4% mäsa . teši sa vždy na raňajky aj na večeru , popritom mu do toho primiešame aj nejaké kosti z našej stravy , pripadne orezky . nosil som domov aj masove pomyje z našej jedalne z roboty, ale kuchar čo som ho mal podchyteného už skončil . tak pes sa zmieril aj s konzervami a granulami . chviľu trucoval , samozrejme počas dňa nejaké piškoty a dobroty snacky . keĎ dojdu konzervi , tak sa kupi pár aj tych 4% z obchoďakov . skúsil som nazačiatku aj eminent ale psisko ani tie nechcel .
Spoiler: ukázať
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
No spencer, máš rovnaký názor ako aj môj veterinár, ale žiaľ môj pes sa takto odrbať nenechá, aj po 3 dňoch hladovky nám odmietal niektoré granule. V podstate kupujem najmenšie balenie, lebo viem že ho neminiem celé kým sa psovi sprotiví. Začali sme na Eminent (lebo to dostával v chovnej stanici), prešli relatívne ľahko a rýchlo na Acana pre šteňatá no keď sme prešli na dospelácke granule tak nechcel ani Acana, tak sme skúsili ND nejakú príchuť, relatívne s tým bol OK aj keď ho prehnalo pár krát, ale keď sme končili balenie už nejedol všetko, skúsili sme inú príchuť a ani sa toho nedotkol. Royal Canin už absolútne nie ani podobné granule čo sa dajú kúpiť u veterinárov. Znova ako tak tlačí Acany a skúsili sme granule od labanato.sk, ktoré zatiaľ netlačí nejako rýchlo ale vyzerajú byť kvalitné a občas si ich vypýta len tak, čiže dávam im nádej. Ale tak ja mám 1.5kg čivavu a som šťastný ak za deň zje 25g čohokoľvek ...
Naposledy upravil/-a lepermessiah v Ut 10. Nov, 2020, 00:16, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
u mensich psov som si vsimol problem s "prepasmanostou" a odmietania akychkolvek granul. Ked sme zacinali chodit s polovickou, tak mala mopslika, ten pes okrem kvalitnej sumky a lososa nezjedol nic ine. Nastastie jeho spotreba nebola velka, takze aj ta lepsia sumka nebol velky mesacny naklad.
Moj NO zozerie takmer hocijake granule. Je jej jedno ci su to ksunty z tesco, alebo naozaj kvalita. Lacne granule jej ale nedavam, lebo raz som ju mal na nich mesiac a bolo to na nej neskutocne vidiet. Schudka, srst stratila lesk. Drzal som sa dlho granuli Brit. Nemala po nich sracky, vaha a srst v poriadku. Kondicne bola na tom super. Teraz som skusil tieto FITMIN:
https://abc-zoo.sk/14182-fitmin-for-lif ... X_EALw_wcB
vsetko OK, len budem musiet prejist na seniorky uz. Aj ked jej nedavam plnu davku, ale tak 3/4, pribera po nich a nakolko ma uz 10 rokov, potrebujem ju udrzovat skor na nizsej vahe kvoli klbom, na ktore NO velmi trpia hlavne vo vyzsom veku
Moj NO zozerie takmer hocijake granule. Je jej jedno ci su to ksunty z tesco, alebo naozaj kvalita. Lacne granule jej ale nedavam, lebo raz som ju mal na nich mesiac a bolo to na nej neskutocne vidiet. Schudka, srst stratila lesk. Drzal som sa dlho granuli Brit. Nemala po nich sracky, vaha a srst v poriadku. Kondicne bola na tom super. Teraz som skusil tieto FITMIN:
https://abc-zoo.sk/14182-fitmin-for-lif ... X_EALw_wcB
vsetko OK, len budem musiet prejist na seniorky uz. Aj ked jej nedavam plnu davku, ale tak 3/4, pribera po nich a nakolko ma uz 10 rokov, potrebujem ju udrzovat skor na nizsej vahe kvoli klbom, na ktore NO velmi trpia hlavne vo vyzsom veku
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
U nas sa oplatilo striedat. Neviem ake znacky sa kupuju, urcite tie lepsie ale kazda granula svojim sposobom omrzi. Mozno viac ako chut niekedy zavazi velkost, tvar a tvrdost. V konecnom dosledku pes zje vsetko ked je hladny, len ho netreba rozmaznat, lebo potom trucuje
Velakrat prihodime maso, konzervu, zvysky z obeda ale stale sa snazime aby bola polovica granul, kvoli traveniu. Zaklad je aby pes sral pevne kulo.
Velakrat prihodime maso, konzervu, zvysky z obeda ale stale sa snazime aby bola polovica granul, kvoli traveniu. Zaklad je aby pes sral pevne kulo.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Čo sa týka malých plemien, je to takmer na chlp presne, ako píše HellAngel. Mám s tým bohatú skúsenosť. Je to už niečo okolo 2 mesiacov čo nám odišiel náš 15-ročný maltezák, no za celý svoj život nezjedol snáď jedinej granule. Bol to môj prvý pes, nemal som žiadnu skúsenosť všeobecne so psami (v r.2005 takisto nebolo toľko informácií, ako teraz), a ten náš odmietal všetky granule, čo sme mu kupovali. My sme teda boli presvedčení, že granule jednoducho nechce a ani sme ho nenútili. Jedol všelijake konzervy, mäso z obeda, ovocie, zeleninu, jedol aj sladké mimo vecí ktoré sú pre nich toxické napr. čokoláda. S malými psami to tiež nie je moc jednoduché, sú to prevíti s výraznými sklonmi k dominantnosti, ale to je už iný príbeh. Potvrdzujem, že skvelou výhodou je pomerne nízka spotreba. Ten náš vždy zjedol toľko, koľko mu stačilo, neraz sa stalo, že v miske aj niečo ostalo.
Momentálne máme ďalšieho tej istej rasy, a už sa snažím byť dôslednejší. Tento náš druhý je však presný opak. Zje skoro všetko a to má len 11 týždňov. Kúpili sme mu u veterinára Royal Canin, no nikde na nete na nich nebolo dobrého slova. Prešli sme na Brit, každopádne hľadal som na facebooku aj na rôznych fórach ďalej. A dosť odporúčané boli Simpsons Premium .
https://www.zoohit.sk/shop/psi/granule/simpsons_premium
Dajú sa kúpiť iba 12kg balenia ale tak riskol som to a objednal. Zatiaľ to vyzerá, že mu celkom chutia, cenovo sú celkom fajn a vraj sú dosť kvalitné. No uvidíme. Uvítam ďalšie tipy, čo sa týka kvalitných značiek alebo čohokoľvek kvalitného pre psa, čo sa týka krmiva. Aj keď som už jedného psa prežil, po tom všetkom čo som na nete našiel si pripadám, akokeby som žiadneho psa nikdy nemal.
Momentálne máme ďalšieho tej istej rasy, a už sa snažím byť dôslednejší. Tento náš druhý je však presný opak. Zje skoro všetko a to má len 11 týždňov. Kúpili sme mu u veterinára Royal Canin, no nikde na nete na nich nebolo dobrého slova. Prešli sme na Brit, každopádne hľadal som na facebooku aj na rôznych fórach ďalej. A dosť odporúčané boli Simpsons Premium .
https://www.zoohit.sk/shop/psi/granule/simpsons_premium
Dajú sa kúpiť iba 12kg balenia ale tak riskol som to a objednal. Zatiaľ to vyzerá, že mu celkom chutia, cenovo sú celkom fajn a vraj sú dosť kvalitné. No uvidíme. Uvítam ďalšie tipy, čo sa týka kvalitných značiek alebo čohokoľvek kvalitného pre psa, čo sa týka krmiva. Aj keď som už jedného psa prežil, po tom všetkom čo som na nete našiel si pripadám, akokeby som žiadneho psa nikdy nemal.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Odporucam granule miesat s cerstvym/mrazenym masom, tak to davame aj mackam aj psovi, dobry kompromis, maju kvalitne suche a fajne cerstve.
Kupujem odsylavacie, tj. Zamrazene a az nasledne pomlete, lahko sa davkuje, vzdy rano vybrat na vecer a pod.
Cisto granule aj u nas.nie su v mode, ja aj 3 dni necham tam ale.zena im dopraje
Kupujem odsylavacie, tj. Zamrazene a az nasledne pomlete, lahko sa davkuje, vzdy rano vybrat na vecer a pod.
Cisto granule aj u nas.nie su v mode, ja aj 3 dni necham tam ale.zena im dopraje
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
ja tiez davam surove maso. Obcas kupim cele kurca, prasaciu paprcku, stehno. Podstatne je, aby to psovi chutilo, mal dobre hovno, vizualne a fyzicky bol v poriadku. Davam jest raz do dna a pocas dna jej obcas este nieco dam. Ale uz aj toto obmedzujem, lebo je starsia, ma menej pohybu takze rychlo tucnie.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)