Všeobecná diskusia II
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Všeobecná diskusia II
no teda, alfaobd mam aj ja akurat este som sa hentam nedostal, nemal som zatial prioritu. PC verzia, kupil som ju od sameho nasratia
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Na toto presne nadavam. Este viac asistentov na kadejake blbosti, len aby chudacik vodic nemusel rozmyslat alebo nebodaj dvihnut ruku a zapnut to.fallenblue napísal: ↑Pi 28. Okt, 2022, 08:33 To s tými hmlovkami ma vie nasrať viac ako nejaké predbiehanie a blokovanie. Minulú nedeľu doobeda som šiel zo Sládkovičova do Trnavy, hmla totálne mlieko, na tom krátkom úseku som narátal presne 4 autá, ktoré mali zapnuté zadné hmlovky a vyše 20 áut, čo mali iba predné denné ledky a nič viac (všetko novšie autá, Octavia 4 a podobne). Akože ja neviem, automatika je super, sadnem a idem, ale takto pomaly už nikto nerozmýšľa, že by sa zišlo aj hmlovky zapnúť.
Pritom podla mna by mal predovsetkym vodic davat bacha na dianie na ceste. Asistent, ne-asistent. Potom nam po cestach jazdia kadejaki simpanzi, co nevedia sami ani svetla zapnut. Ved auto zariadi. V praci ako prve kazdy z nas vypina debiliny ako start-stop, udrziavanie v pruhu a podobne. Otravne kraviny. Automaticke svetla/hmlovky detto. Ked vidim ake je von pocasie, zapnem to manualne ked treba, nespolieham sa na automatiku.
Naposledy upravil/-a shiro v Ut 01. Nov, 2022, 10:12, upravené celkom 1 krát.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Tak hmla je v tomto specificka, pretoze moze byt uplne svetlo, akurat viditelnost 20 metrov a senzor to vyhodnoti ako normalne svetelne podmienky..
V sere tie asistenty funguju celkom spolahlivo, co sledujem..
Dnes medzi ZV-BB sice hmla, ale v miernej vyske, takze viditelnost na ceste viac ako kilometer, ale cca od 5-10 metrov vyssie nebolo vidno ani vrcholky stromov.. A hmlovkari "pre istotu" svietili, aj ked by ich bolo vidno bez akehokolvek osvetlenia z velkej vzdialenosti.. Nastastie okolite svetlo bolo dostatocne na to, aby hmlovky nevypalovali oci..
V sere tie asistenty funguju celkom spolahlivo, co sledujem..
Dnes medzi ZV-BB sice hmla, ale v miernej vyske, takze viditelnost na ceste viac ako kilometer, ale cca od 5-10 metrov vyssie nebolo vidno ani vrcholky stromov.. A hmlovkari "pre istotu" svietili, aj ked by ich bolo vidno bez akehokolvek osvetlenia z velkej vzdialenosti.. Nastastie okolite svetlo bolo dostatocne na to, aby hmlovky nevypalovali oci..
Spoiler: ukázať
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Idealne mestske presuvadlo .
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
tak toto je masaker. Idealne rodinne vozidlo
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
No garantujem, ze 9 z 10 opytanych zien nebude vediet, kde sa zapinaju hmlovky a uz vobec nie zadna hmlovka. Takze vdaka bohu aspon za automatiku.
Celkom som ale nepochopil, preco sa zapina DRL len v predu. Chapem, ze to staci ale ked uz ide o to byt videny, tak treba byt videny aj zo zadu.
Celkom som ale nepochopil, preco sa zapina DRL len v predu. Chapem, ze to staci ale ked uz ide o to byt videny, tak treba byt videny aj zo zadu.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
ak si boris dolar, preco nie.
nie tak davno sa 4 clenna rodina ulozila do p206, a dneska ludia s jednym deckom uz kupuju autobus.
akurat na cestu kauflandu
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Lebo celý ten nezmysel vymyslel pritrtkaný koncern, lebo ušetríš 0,0000001g emisií ked vzadu nebudú svietiť svetlá
Hovoril som to hned ako to vzniklo a videl som tie autá kde vzadu nesvietilo nič.
ZAKAZAŤ VYRÁBAŤ KONCERNOVÉ NEPODARKY a nie miesto toho ešte v tej dobe buzerovali vodičov - vyhadzovali z STK čo si pre mna z nepochopitelných dôvodov montovali DRL a nechali svietiť aj zadné svetlá...
Celý život jazdili so stretávačkami a zrazu všetci mali potrebu "šetriť" žiarovky a baterku...
Ved tusim do 2011 si cez den nemusel svietit vobec. Denne sa zacali dorabat az ked si musel povinne zacat svietit...
Ide najma o to z auta vyrobene pred 2011 proste neboli navrhnute na to aby svietili nonstop. Nebola na to projektovana zivotnost svetla. Potom si z toho mal rozpadnute objimky, paraboly, celu vnutornu konstrukciu svetla...
Ide najma o to z auta vyrobene pred 2011 proste neboli navrhnute na to aby svietili nonstop. Nebola na to projektovana zivotnost svetla. Potom si z toho mal rozpadnute objimky, paraboly, celu vnutornu konstrukciu svetla...
Ale životnosť má žiarovka, nie samotné svetlo. Ak používaš žiarovky s výkonom na aké bolo projektované, svetlo nie je fyzicky poškodené/netesné, nemá sa prečo rozpadávať. To ide na vrub používania samotného auta, v prostredí v akom sa pohybuje. A tam potom netrpia len svetlá, ale všetko ostatné, čo je vystavené poveternostným podmienkam.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Povinne sa svieti od 2009
Denné sa začali dorábať ked určitý ludia začali trpieť depresiami že ich staršie auto ich nemá...
Prišiel boom a všetci zrazu mali potrebu domontovať DRL, potom ked im tie lacné DRL ktorých sa tu z číny navláčilo tony začali odchádzať tak ich to zasa prešlo, pretože nikto nemienil kupovať každého pol roka dalšie DRL za 30€
A pritom to je úplný nezmysel celé DRL pokial nesvieti aj zadok
Denné sa začali dorábať ked určitý ludia začali trpieť depresiami že ich staršie auto ich nemá...
Prišiel boom a všetci zrazu mali potrebu domontovať DRL, potom ked im tie lacné DRL ktorých sa tu z číny navláčilo tony začali odchádzať tak ich to zasa prešlo, pretože nikto nemienil kupovať každého pol roka dalšie DRL za 30€
A pritom to je úplný nezmysel celé DRL pokial nesvieti aj zadok
Samozrejme ze aj svetlo ako take ma svoju zivotnost. Vypalene paraboly a tak.Xeigen napísal: ↑Ut 01. Nov, 2022, 19:03 Ale životnosť má žiarovka, nie samotné svetlo. Ak používaš žiarovky s výkonom na aké bolo projektované, svetlo nie je fyzicky poškodené/netesné, nemá sa prečo rozpadávať. To ide na vrub používania samotného auta, v prostredí v akom sa pohybuje. A tam potom netrpia len svetlá, ale všetko ostatné, čo je vystavené poveternostným podmienkam.
Naposledy upravil/-a Miso122 v Ut 01. Nov, 2022, 19:22, upravené celkom 1 krát.
ITX >>> ATX
Mylis sa. Za normalnych okolnosti plati ze ak vyrobok vydrzi vyrazne viac ako sa od neho ocakava, tak je navrhnuty zle a zbytocne plytva prostriedkami.Xeigen napísal: ↑Ut 01. Nov, 2022, 19:03 Ale životnosť má žiarovka, nie samotné svetlo. Ak používaš žiarovky s výkonom na aké bolo projektované, svetlo nie je fyzicky poškodené/netesné, nemá sa prečo rozpadávať. To ide na vrub používania samotného auta, v prostredí v akom sa pohybuje. A tam potom netrpia len svetlá, ale všetko ostatné, čo je vystavené poveternostným podmienkam.
Predstav si ze napr. Navrhujes svetlo ktore ma vydrzat 20rokov/400 000km s tym ze trebars 25% jázd bude svetlo zapnute a 75% jazd bude vypnute. Tak ho tak navrhnes, pouzijes plastovu objimku z obycajneho plastu, lebo to znesie atd...
Auto je uz vyrobene, a odrazu pride nariadenie svietit nonstop. Miesto 25% casu bude auto svietit 100%
No co sa stane? Rozpadne sa to po 100k km. Parobola sa vysvieti a prestane odrazat ako ma. Objimka sa ti rozpadne a skoro podpali auto. Ides tu objimku vymenit za keramicku a urvu sa ti aj plastove drziaky ktore ju drzali, lebo tiez nikto neratal s tym ze maju vydrzit svietenie po 100% casu jazdy...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Koncern s tym nic nema. Je to EU regulacia, tak sa dohodli staty navzajom (ohladom DRL svietenia vpredu a vzadu). DRL samo osebe nie je povinne napriec EU, napr. v AT nie je povinné denne svietenie.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Už aj v koncerne to funguje tak že pri DRL svieti aj zadok ( min na Seat Ateca to to svieti) má to tak aj Kia napr. Resp zadok svietibakbmam svetla nastavené na auto ak ich dám len do nulovej polohy svieti len predok