potrebujem radu. Chcem kúpiť grafickú kartu Palit HD 4850. V popise výrobcu udáva, že
*Power Supply Unit Requirement:
450 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI-Express® power connectors recommended (550 Watt and four 6-pin connectors for ATI CrossFireX® technology in dual mode)
. Potrebuje táto karta teda zdroj s 2x 6 pin PCI Express? Nestačí len 1x?
Díky.
4850 potrebuje iba jeden PCI-E 6-pin kabel. Druhy by si nemal kam dat, kedze aj karta ma iba jeden konektor. Ta hlaska je pravdepodobne dosledok copy-paste z 4870 .
zoom napísal:... Ked dosiahla 89 °C, zacali sa pomaly vrtiet, cim kartu mierne ochladili a dalej ju udrzovali na ~78 °C. Na tejto teplote sa uz tocia stale. Napatove regulatory maju v idle asi 74 °C, pamatove moduly 63 °C. V tychto podmienkach sa podla GPU-Z vetraky tocia na 22 %.
Zaujímavé. Je mi jasné že moja karta je menši "piecka" ale aj tak.
Ja som mal so stock chladičom teplotu 78-80C. S accelerom S1 rev.2 +12cm Fan pomalé otáčky do 56C. Teraz s vodníkom po hodine burn VGA 41C.
Takže sa mi zdá, že to tvoje accelero nejako málo chladí, alebo tá karta tak, pečie, že jednoducho nestíha.
faugusztin napísal:Nie, nebude. O tom to prave je .
nechapem,preco by nemal pasovat.Na jednej strane ho pekne priskrutkujes a na druhej strane ho prichytis umelou paskou.Je to v pohode....
A si si isty ze ti to aj chladi ? A ze to dolieha spravne ? Ze nechladis suciastky vedla ?
hej uchladi.Lebo pri tom chladici z Accelera,bola teplota cca o 20 stupnov mensia ako pri stock chladici.Teda aspon podla GPU-Z.dolieha uplne presne,lebo ked som ho dal dolu,boli na tej paske pekne rovnomerne napatove regulatory vytlacene.
Naco ? Napriklad aby som u mojej HD4850 nemal vykurovanie case zadarmo ? Ked som zapojil svoju HD4850 do PC, tak som mal celu hornu zadnu cast horucu, no minimalne tych 40-50 stupnov urcite. S accelerom, 1 ventilatorom je i po dlhsom case studena. Tak preto.
sorry,ja som myslel 4870..u nej sa mi paci ze to vyhana vzduch von..
Ale okolko priemerne stupne teplota v skrinke po nainstalovani chladicu typu accelero? Meral ste to niekto?
louth napísal:sorry,ja som myslel 4870..u nej sa mi paci ze to vyhana vzduch von..
Ale okolko priemerne stupne teplota v skrinke po nainstalovani chladicu typu accelero? Meral ste to niekto?
Tu nejde len o skrinku, ale aj o životnosť samotnej grafickej.
Menšia teplota, väčšinou vyššia životnosť, aj keď možno už bude morálne zastaralá.
Príklad, dal som na grafiku vodný blok a teplota je 41C, ale zase naopak, keďže neboli ofukované heatsinky na napäťových regulátoroch, tak sa okolo karty nakumulovalo toľko tepla, že by som si aj vajce upražil. Keď som nasmeroval 12cm FAN na tieto heatsinky, teplota na karte klesla natoľko, že tam udržím aj ruku.
Ja som to skúšal na mojej HD4850 ale odpadli mi pasívky na pamätiach, a aj tak celé PCB bolo veľmi horúce, že sa na ňom ani prst nedal udržať. CCC hlásili síce teplotu jadra max. 58°C ale je to v mojej skrinke AC Silentium T1pro a tam je zdrojový fan priamo za S1 takže ju čiastočne ofukuje. Regulátory by som bez pasívou ani neskúšal.
U mna to v PC-V1000 tiez neslo pasivne, ale to nesla ani HD3870, ktora v PC-A09 isla bez problemov. Pasivy mi ale nepopadaju, vyhoda skriniek s reverse ATX .
no uz mam doma HD4870 kazdemu kto to ma doma okamzite dajte do pice ten stock chladic vobec nechladi tak som tam dal S1 s turbo modulmi a najvacsie problemy mam s napatovymi regulatormi maju 80 C ked hram a v idle 76 C ten pasiv podla mna vobec nestaci na chladenie regulatorov chcelo by to nieco ine tam dat