už keď som OC (v zmysle openingu GPU) nakúsol v tejto téme tak to už dokončím tu. Doriešil som GPU vo štvrtok ale ani sa mi moc nechcelo a ani nebol čas sa podeliť s výsledkami. Výsledky sú relatívne orientačné, nerobil som nijak zvlášť hlboké testy (pred úpravou a teraz po úprave mám pomerne stabilné boosty ale určite by som ešte našiel pár malinko MHz k dobru, verím tomu).
Pred OC:
Core: +0MHz (iba Dynamic boost)
RAM: +1274MHz
Voltage: 1.000 - 1.095V
Power Limit: <= 125% pri FireStrike benchmark
Maximálna spotreba celého PC (bez Futurmarku) bola 245W (presnosť merača neviem určiť, je to zástrčka do zástrčky sledujúca okamžitú spotrebu)
Po OC:
Core: +205MHz
RAM: +1350MHz
Voltage: 1.000V - 1.065V (1V je nastavený max. pre 2005MHz a 1.06V je pre 2025MHz, nič medzi tým, nič nad to)
Power Limit: <= 92% pri FireStrike benchmark (limit 125% atakoval len Futurmark)
Maximálna spotreba celého PC (bez Futurmarku) je 285-295W, s Futurmarkom bol maximum zaznamenaný v hodnote 337W.
Screenshooty zmeny pasty (tej je tam o kvapku viac ale to je nadlho, uzavrime to ako deň blbec), zmena chladiacich podložiek + shunt resistor.

Najväčším problémom sú teploty. Grizzly nijak zvlášť nepomohol (aj napriek tomu, že zväčša GPU ide stabilne na 1V pričom pri Dynamic booste ju tlačil nezmyselne k limitu 1.1V pri nižšom takte aj o 50-70MHz než využívam teraz) a po zistení/uvedomení si, kam vlastne GPU v Case fúka sa ani nedivím, že to nijak zvlášť dobrý efekt nemá keďže mriežka je namierená na bočnicu bedne a z druhej strany na MB, miesto smerovania von z bedne. Takže, hoc MHz (maxima) som zabezpečil pri teste uchladené (otvorená bedňa, prísun chladného vzduchu) v reále prichádzajú penalizácie a tak počas hrania miesto 2025 sa reálne hýbem na 1986MHz. Čo je ale stále super oproti pôvodnému, nehovoriac o ešte vyššom OC pamätí.
A čo sa týka pocitu v hrách, nemôžem si pomôcť ale GTA V podľa dojmu ide omnoho lepšie, Sniper Elite či Tomb Raider nijak zvlášť som nič nespozoroval (ono s nimi som ani problém nemal). Keby ale niekto z vás hral TR a mal problém s artefaktami v grafike, tak mne pomohlo sa vrátiť s ovládačmi tuším zo Septembra (385.69), keď tak viem poslať link na diskusiu v nvidia fóre kde je problematika viac opísaná.
Vďaka za trpezlivosť i rady, striky..