Spravna uvaha. Ako si najlepšie posilní človek imunitu proti tomuto vírusu? Očkovaním. Historicky a vedecky najúspešnejšia metóda boja proti virusovym ochoreniam.
COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia2
FVE 12.45 kWp V/Z
@Galo Erik ked tak tak ja by som skor znizoval odpoved imunitneho systemu nez zvysoval imunitu.
.
ked tak citam co tu pise, tak to zacina hranicit s Dunning-Krugerovym efektom
Naposledy upravil/-a patro16 v Ne 25. Júl, 2021, 11:16, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Ty vole, tolko sraciek na poslednych stranach som este nevidel. Odkial sa tu ten clovek objavil?
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
mne sa paci to ohananie imunitov. Urcite imunitny system je velmi dolezity a to nie len pri Covid, ale nikto si nemoze byt isty ci zareaguje spravne. Je to velmi individualne. Je xz pripadov, kde aj mladsi a imunitne na oko v poriadku skoncili na ventilatoroch. A Galo teraz si si strelil gol do vlastnej branky. Vakcina prave posilni imunitu voci tejto chorobe a spravne ju nastavi. Ked sa ten virus dostane do tela, ma prakticky nulovu sancu prezit a sirit sa, nakolko imunitna reakcia je velmi rychla a nemusi sa cakat kym telo zareaguje. Nehovoriac o tom, ze je viacej pripadov kde reakcia bola ziadna, alebo naopak prehnana.
Ohladne to sirenia virusu zaocovanym clovekom. Ano aj zaockovany clovek sa moze nakazit, neviem o tom, ze by sa toto popieralo. Ale to velmi dolezite je to za B, o ktorom sa u antivax nehovori. A to, ze sirenie je podstatne nizsie a slabsie, nakolko virus v tele dlho neprezije a nesiri sa a ak sa stretnu chory, ale zaockovany so zaockovanym tak je prakticky nulove sirenie smerom dalej. U zaockovanych ludi je takmer nulove sirenie. Tak ako aj pri inych vakcinach. Preto sa napriklad deti vakcinuju
Popierat Covid a stavat do ho vymyslenej urovne, snad ani priemerne inteligentny clovek nemoze. A ten zisk farmafiriem a uceove sirenie sa vlastne opiera o co? Ze jedna baba povedala? To cely svet je hore nahami, lebo par firmiciek vo svete sa rozhodlo, ze zbohatne na vakcinach? Uvedomuju si sirici tohoto vymyslu, ze aby sa to podarilo museli by sa podplacat sta tisice ludi?Kolko by to stalo penazi? Podla mna neskutocne vela a realnost takehoto riesenia vidim na bode mrazu. Rovnako tak teoriu o genocide. Keby sa neviem kolko ludi dohodlo, ze sa ide nejakym sposobom znizovat populacia, tak by sa to asi takto nedialo. Uder by bol rychly bez moznosti ho nejako ovplyvnit. Rovnako tak, nevidim zmysel zacat starsimi ludmi, co to maju uz za par a vo vyspelejsich krajinach. Preludnenost nie je problem vyspelych statov, tu je skor opacny problem
Ohladne to sirenia virusu zaocovanym clovekom. Ano aj zaockovany clovek sa moze nakazit, neviem o tom, ze by sa toto popieralo. Ale to velmi dolezite je to za B, o ktorom sa u antivax nehovori. A to, ze sirenie je podstatne nizsie a slabsie, nakolko virus v tele dlho neprezije a nesiri sa a ak sa stretnu chory, ale zaockovany so zaockovanym tak je prakticky nulove sirenie smerom dalej. U zaockovanych ludi je takmer nulove sirenie. Tak ako aj pri inych vakcinach. Preto sa napriklad deti vakcinuju
Popierat Covid a stavat do ho vymyslenej urovne, snad ani priemerne inteligentny clovek nemoze. A ten zisk farmafiriem a uceove sirenie sa vlastne opiera o co? Ze jedna baba povedala? To cely svet je hore nahami, lebo par firmiciek vo svete sa rozhodlo, ze zbohatne na vakcinach? Uvedomuju si sirici tohoto vymyslu, ze aby sa to podarilo museli by sa podplacat sta tisice ludi?Kolko by to stalo penazi? Podla mna neskutocne vela a realnost takehoto riesenia vidim na bode mrazu. Rovnako tak teoriu o genocide. Keby sa neviem kolko ludi dohodlo, ze sa ide nejakym sposobom znizovat populacia, tak by sa to asi takto nedialo. Uder by bol rychly bez moznosti ho nejako ovplyvnit. Rovnako tak, nevidim zmysel zacat starsimi ludmi, co to maju uz za par a vo vyspelejsich krajinach. Preludnenost nie je problem vyspelych statov, tu je skor opacny problem
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
byt moderator, zamknem to tu. Na dobro
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
no jedine stastie ze nim nie si
ts ts ts, kto to kedy videl diskutovat na fore
ts ts ts, kto to kedy videl diskutovat na fore
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
A preco zamknut, zase nedadava sa tu, a ze obcas sem pride troll, tak aspon sa tu nahadze par aktualnch faktov
Mna by zaujimalo, kde sa podeli Dislike buttony. Ked sa to tu implementovalo, boli tu. Nasledne zmizli. Takto by sme krasne vedeli vyklikat svoj nazor na takychto ludi.
Priemerne inteligentna väcsina radsej mlci, nema to vyznam, ale klik da kazdy.
tak dajme tomu, ze nie na dobro ale aspon nejaky cooldown.. diskutovat je super ale hadzat hrach o stenu uz vyznam nema... my mame svoj nazor, oni svoj a ako tak pozeram, cokolvek napiseme ide do vetra... @HellAngel ano nahadze par faktov, ktore sa zaseru antivaxerskym spamom...
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
Kedze zjavne o vakcinu uz moc zaujem nie je tak by sme mohli pozatvarat vakcinacne centra. Casu bolo dost.
.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
Tak od toho je moderator aby vyhodnotil jeho prispevky pripadne ich premazal alebo daneho uzivatela blokli. Zase par dobrych faktov a pripomienok tu je. Bola by skoda to uzavriet16cmfan napísal: ↑Ne 25. Júl, 2021, 12:05 tak dajme tomu, ze nie na dobro ale aspon nejaky cooldown.. diskutovat je super ale hadzat hrach o stenu uz vyznam nema... my mame svoj nazor, oni svoj a ako tak pozeram, cokolvek napiseme ide do vetra... @HellAngel ano nahadze par faktov, ktore sa zaseru antivaxerskym spamom...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Galo Erik : vysvetli mi ako chceš plošne posilniť imunitu národa voči covidu...
Vysvetli mi to!!!
Alebo daj príklad krajiny kde to tak robia.
No daj!!!
Mám obavu že nikto neprišiel na to ako to urobiť a preto to ani nikde tak nerobia
Ako som písal - múdrosráčov čo vykrikujú že sa to robí zle je 3 prdele, ale ani jeden nemá žiadne riešenie
Nemocnice sú aké sú a bolo by naivné myslieť že naša krajina to vie dať za rok do poriadku.
To ani omylom.
To by museli zvačšiť kapacity = postaviť / pristaviť dalšie, potrebuješ k tomu personál a ani toho nemáme nazvyš, potrebuješ motivovať = dvihnúť platy a zariadiť a to tiež nie je lacný špás.
Bavme sa rovno o tom že teraz sa o pacientov nemal poriadne kto starať
Už som to písal, chodil som do NOU v BA a tam boli kapacity vyčerpané na 100%, osoba blízka bola núdzovo umiestnená na úplne iné oddelenie pretože nemali miesto a celé NOU funguje na systéme výmeny pacientov. Jeden sa ide zotaviť domov po ožaroch + chemoterapiach a nahrádza ho taký čo sa zotavoval doma.
A to nevravím že 10tky dalších pacientov sú na ožare + chemoterapiu dovážaných sanitkami a to zo širokého okolia, kludne 100km
Vysvetli mi to!!!
Alebo daj príklad krajiny kde to tak robia.
No daj!!!
Mám obavu že nikto neprišiel na to ako to urobiť a preto to ani nikde tak nerobia
Ako som písal - múdrosráčov čo vykrikujú že sa to robí zle je 3 prdele, ale ani jeden nemá žiadne riešenie
Nemocnice sú aké sú a bolo by naivné myslieť že naša krajina to vie dať za rok do poriadku.
To ani omylom.
To by museli zvačšiť kapacity = postaviť / pristaviť dalšie, potrebuješ k tomu personál a ani toho nemáme nazvyš, potrebuješ motivovať = dvihnúť platy a zariadiť a to tiež nie je lacný špás.
Bavme sa rovno o tom že teraz sa o pacientov nemal poriadne kto starať
Už som to písal, chodil som do NOU v BA a tam boli kapacity vyčerpané na 100%, osoba blízka bola núdzovo umiestnená na úplne iné oddelenie pretože nemali miesto a celé NOU funguje na systéme výmeny pacientov. Jeden sa ide zotaviť domov po ožaroch + chemoterapiach a nahrádza ho taký čo sa zotavoval doma.
A to nevravím že 10tky dalších pacientov sú na ožare + chemoterapiu dovážaných sanitkami a to zo širokého okolia, kludne 100km
On ma podla mna tu smolu, ze je trosku blbsi a paranoidny. Takato kombinacia potom vyusti do toho, ze na kazdy komplexny problem musi nazerat optikou nejakou sprisahania, alebo spiknutia elit. Asi ho fakt najlepsie bude ignorovat, on ma vlastny svet.
Ty mu tu postnes napr. casovy rad umrti a pripadov v zaockovanych a nezaockovanych krajinach postihnutych deltou, kde je jasne ukazany link ze za nizku umrtnost v krajinach ako UK/PT moze zaockovanie rizikovych ludi .. a on ti napriek tomu zapoti 15667x debunknuty BS, ze nie, to je tym ze delta je slaba jak nachladnutie.
Vsade pocut ako imunologovia a infektologovia hovoria ze C-19 je nevyspitatelny a nevhodna reakcia imunity aj u vitalneho zdraveho sportovca vie sposobit ze skonci v tazkom stave, on ti na to ale povie ze ockovanie sa neoplati lebo je to lahsie prekonat. Cakat od neho zeby si v hlave vedel porovnat cisla? Smola. Ak mu nahodou nebude sediet porovnanie, tak co urobi? Povie ze data o bezpecnosti vakcin su zmanipulovane!
Viem ze je tu vsade vela trollov, ale ked tak clovek pozoruje ako sa mnozstvo priemernych obcanov v tejto krajine od zaciatku pandemie uplne zblaznilo, vobec by som sa necudoval keby to je v jeho pripade len proste tym, ze je kognitivne menej zdatny a tento pretlak stresujucej situacie a mnozstva informacii sposobil, ze sa v tom uplne straca a hlada mentalne klucky, ako si zlozitu situaciu vysvetlit co najprimitivnejsim sposobom.
Tu prave ide o to, ze my tu zväcsa neprezentujeme "nase nazory" postavene na vode. Ty mu tu hodis fakty, informacie ktore potvrdilo x vedeckych studii a institucie ako CDC, PHE,... a on ti to spochybni a povie opak.
Ty mu tu postnes napr. casovy rad umrti a pripadov v zaockovanych a nezaockovanych krajinach postihnutych deltou, kde je jasne ukazany link ze za nizku umrtnost v krajinach ako UK/PT moze zaockovanie rizikovych ludi .. a on ti napriek tomu zapoti 15667x debunknuty BS, ze nie, to je tym ze delta je slaba jak nachladnutie.
Vsade pocut ako imunologovia a infektologovia hovoria ze C-19 je nevyspitatelny a nevhodna reakcia imunity aj u vitalneho zdraveho sportovca vie sposobit ze skonci v tazkom stave, on ti na to ale povie ze ockovanie sa neoplati lebo je to lahsie prekonat. Cakat od neho zeby si v hlave vedel porovnat cisla? Smola. Ak mu nahodou nebude sediet porovnanie, tak co urobi? Povie ze data o bezpecnosti vakcin su zmanipulovane!
Viem ze je tu vsade vela trollov, ale ked tak clovek pozoruje ako sa mnozstvo priemernych obcanov v tejto krajine od zaciatku pandemie uplne zblaznilo, vobec by som sa necudoval keby to je v jeho pripade len proste tym, ze je kognitivne menej zdatny a tento pretlak stresujucej situacie a mnozstva informacii sposobil, ze sa v tom uplne straca a hlada mentalne klucky, ako si zlozitu situaciu vysvetlit co najprimitivnejsim sposobom.
Naposledy upravil/-a Mani v Ne 25. Júl, 2021, 14:23, upravené celkom 1 krát.
tak nejak... nemas kapacitu na to aby si pochopil informacie, tak ich odignorujes a vymyslis si vlastne jednoduchsie...