Biela technika
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Re: Biela technika (pracka + susicka)
Kupoval som samsung chladnicku, noforost, dalsiu rodicia ( netusim znacku) ale ziadna z nich nerobi take zverstva v takej frekvencii ako electrolux. Rovnako z vrchu plnena pracka electrolux ( vyssia trieda). Hrdzava jak najlacnejsia whirpool, huci jakdekadu stara a perie tak, ze casto ostava prasok na veciach...
Varna doska a rura ok ale chladnicku, pracu, susicku si uz nikdy nekupim od elx.
Varna doska a rura ok ale chladnicku, pracu, susicku si uz nikdy nekupim od elx.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
nuz, asi mas stastie na vyrobky, mne sa tiez kazi vlastne vsetko a je jedno ci to stoji 100 alebo 1500 eur (posledna vtipna reklamacia bola rozbita magneticka vrtulka na meranie prietoku v prietokovom ohrievaci - technik nechapal co sa stalo)
tu moju samsung chladnicku tiez pocujem na cely byt
mal som aj Electrolux chladnicku a akoze mala nejak divne polozeny kompresor a trochu to rezonovalo ale okrem toho bola ok (mozno stacilo reklamovat ale tak bol to najom, nechcelo sa mi riesit)
momentalne sedim meter a pol od liebherr co tu vydava pofiderne zvuky (huci, tekutina atd) uz tak hodinu
moja aeg pracka az na to, ze autodose nadrz stale ucia ako nadizajnovat tak v pohode - perie, nehuci, prasok mi este nezostal
susicka tiez susi (az na prvotne problemy s nedoliehajucimi dielmi co som tu riesil)
aeg je v dnesnej dobe iba logo, vsetky vnutorne komponenty maju na sebe electrolux logo
kupil som teraz aeg varnu dosku a umyvacku (ta ma 5r zaruky tak hadam prezije) a electrolux ruru + digestor.
Rura na prvy pokus prisla poskrabana.
https://ibb.co/hLxzqjq
https://ibb.co/3f3M2z5
Uz si po nu bola alza a teraz, kedze to je z 20% zlavovej akcie na aeg/electrolux tak riesia ako mi to nauctovat
Co som si vsimol tak nove modely aeg uz nemaju 5r zaruku (ta umyvacka je asi o generaciu starsia). Este par stran dozadu sa tu aj aeg pracky/susicky riesili kvoli 5r zaruke...
Ked som obzeral umyvacky tak Bosch sa tiez prestal velkym chvalit nemeckom.
https://ibb.co/yNVMqKx
tu moju samsung chladnicku tiez pocujem na cely byt
mal som aj Electrolux chladnicku a akoze mala nejak divne polozeny kompresor a trochu to rezonovalo ale okrem toho bola ok (mozno stacilo reklamovat ale tak bol to najom, nechcelo sa mi riesit)
momentalne sedim meter a pol od liebherr co tu vydava pofiderne zvuky (huci, tekutina atd) uz tak hodinu
moja aeg pracka az na to, ze autodose nadrz stale ucia ako nadizajnovat tak v pohode - perie, nehuci, prasok mi este nezostal
susicka tiez susi (az na prvotne problemy s nedoliehajucimi dielmi co som tu riesil)
aeg je v dnesnej dobe iba logo, vsetky vnutorne komponenty maju na sebe electrolux logo
kupil som teraz aeg varnu dosku a umyvacku (ta ma 5r zaruky tak hadam prezije) a electrolux ruru + digestor.
Rura na prvy pokus prisla poskrabana.
https://ibb.co/hLxzqjq
https://ibb.co/3f3M2z5
Uz si po nu bola alza a teraz, kedze to je z 20% zlavovej akcie na aeg/electrolux tak riesia ako mi to nauctovat
Co som si vsimol tak nove modely aeg uz nemaju 5r zaruku (ta umyvacka je asi o generaciu starsia). Este par stran dozadu sa tu aj aeg pracky/susicky riesili kvoli 5r zaruke...
Ked som obzeral umyvacky tak Bosch sa tiez prestal velkym chvalit nemeckom.
https://ibb.co/yNVMqKx
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- scream
- Pokročilý používateľ
Bosch co som kupil snad 9r dozadu uz bola made in turkey... Ale facha dodnes. Potom som sa nechal ukecat na lacnejsie BEKO... akoze umyvato asi o chlp horsie ale su tam take detske chyby ze do 2r zmizli popisky na tlacidlach...
Naopak boch pracka uplny zaklad parada, susicka kupovana 5r neskor to iste.
Naopak boch pracka uplny zaklad parada, susicka kupovana 5r neskor to iste.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Vacsina modernych chladniciek ma chladenie zboku. A kedze je to normalny fyzikalny proces, tak sa kovy vplyvom teplot roztahuju a stahuju. A preto to praska. Je to hlavne v lete kedy musi kompresor viac tocit, tym padom sa zahrieva viac stena chladnicky a ked potom chladne, tak to praska. Pocul som tak nie jednu, nie dve.
- scream
- Pokročilý používateľ
Ale je praskanie a praskanie. Toto lupne tak jak ked zlomis preglejku na kolene a nasleduje zvuk volneho padu kovovej gulicky v stene s ozvenou.
XBOX series X
XBOX series X
-
- Sponzor fóra gold
no to je kvoli no frostu najpravdepodobnejsie
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- scream
- Pokročilý používateľ
Velmi zaujimave, ze samsung ma nofrost a puka o polovicu menej hlucne ako electrolux
XBOX series X
XBOX series X
Samsung mam doma. A rozhodne menej nepuka. Ono to ale môže byť aj model od modelu ine.
-
- Sponzor fóra gold
to je urcite model od modelu a rovnako kus od kusu
tak ako dnes bohuzial vsetko
tak ako dnes bohuzial vsetko
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
gorenje mam 2hu uz za 11 rokov bo predosla nemala no frost ale sucasna ma a su tichucke.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Sponzor fóra gold
ticha chladnicka neexistuje
-
- Sponzor fóra gold
nadviazem ^
prave som asi 15 minut hladal po byte, ze co mi to tu trieska ci v stupacke nejaka klapka alebo susedia... no a je to co? samsung chladnicka ma nejaky cyklus a raz za 5 min to spravi znacny puk na cely byt
prave som asi 15 minut hladal po byte, ze co mi to tu trieska ci v stupacke nejaka klapka alebo susedia... no a je to co? samsung chladnicka ma nejaky cyklus a raz za 5 min to spravi znacny puk na cely byt
- zoom
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bohaa, to co mate za chladnicky? U mna Bosch KGN39LBCF, stredna trieda, obcas vyda nejaky standardny chladnickovy zvuk, ale inak je ticho. Rozhodne ziadne praskanie, lamanie dosiek, kovove gulickovanie, ci zvuky na cely byt. A to som naozaj castokrat hore dlho do noci a sam, cize v dome ticho.
Ono sa to deje hlavne v lete, resp. ked bola dlho otvorena a dlho chladi. V zime pri beznom otvarani sa to nedeje. Aspon u mna. To je normalna, jednoducha fyzika. Motor bezi na vysokych otackach a teda sa vsetko naokolo zohrieva. A kedze steny su kovove, tak sa to natahuje a pri chladnuti zmrstuje, ako kazdy kov. A tak to proste pracuje a pri tom obcas puka. Zalezi ako je konkretny model rieseny a kde ma ulozeny system, ako velmi sa to zohrialo, aka je teplota miestnosti atd.