COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Nechali by ste sa zaockovat ruskou vakcinou Sputnik?

Ano
29
39%
Nie
46
61%

Celkom hlasov: 75

maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Re: COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia

Príspevok od používateľa maniak »

Ivko: Sputnik nema a na 75% sa stavim, ze ani nebude mat schvalenie cez EMA, lebo rusi nebudu chciet dodat celu potrebnu dokumentaciu a povolit inspekciu tovarni. A ako by povedal klasik, takto sa to nerobi, do psej matere. Tie kontroly tu mame preto, aby sme zabezpecili bezpecnost a ucinnost liekov. Toto nie je liek pre jednorazove pouzitie pre individualnych pacientov (e.g. ZolgenSMA), tu nakupil davky pre 1m ludi. Si velmi dobre pamatam, ako sa ludia stazovali v oktobri/novembri, ze nechcu nechat na sebe experimentovat (ti isti sa teraz idu pretrhnut za neregistrovanym Sputnikom). Mame tu schvalene vakciny, ktorym mozme doverovat a teraz tuto latku, ktoru dostanes len na podpis a realne bude na tebe experimentovane. A ak to spravia tak, ako vraveli, ako sucast 3. fazy klinickej studie, tak nejaka cast ucastnikov (25-50%) dostane placebo a nie vakcinu.

Okrem toho, je to vektorova vakcina ako aj AZ. Dostatok protilatok bude tak ca. 3-4 tyzdne od ockovania, ockovat chcu zacat o nejake 2 tyzdne, to uz je 6 tyzdnov pre prvych zaockovanych. Toto nijako nevytrhne z biedy sucasne kriticke cisla v nemocniciach a pocty mrtvych. A este viac to nabura ockovaci kalendar, ktori by sa mal riadit klasicky cost/benefit faktorom, teda s aktualnymi poznatkami potrebujem ockovat najzranitelnejsie skupiny (starsich + rizikovych) a postupne mladsich.

Este jedno drobne info. Aktualne dodavky vakcin z EU pre AT su na urovni 30t davok denne a od aprila ma byt minimalne 45t davok denne. Pre SK pomery by malo Slovensko aktualne ockovat tempom zhruba 16-17t denne a od aprila okolo 25t denne.
FVE 12.45 kWp V/Z
Používateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

nerad to hovorim , ivko zmer sa s tym. Ak nie predcasne, tak s pomocou celeho greckeho, rimskeho a perzkeho pantheonu v regulernych volbach Pele bude zostavovat vladu. Plakanie ako mu vsetci podrazaju nohy je trapne. Sprava sa ako neriadena strela, kto mu da za pravdu je zodpovedny a tutti frutti, kto nesuhlasi je kuvik, neprajnik babkovrah a podobne. Ked sme mali na jar make cisla, boli vedci nasa zachrana a treba ich silno pocuvat. Teraz su mudrosraci. Mas pocit - a teraz ruku ci uz na srdce alebo do treniek - kolko z toho okruhleho stola mu schvalilo na tajnasa nakup neregistrovanwj vakciny ?

edit:
Tymto zas len ten bezprizorny zmr* pridal Pelemu dalsie hlasy. Je to ziva tragedia slovenskej politiky. Nemal by som za zle keby Zaludi a Sas odisli z vlady.

edit 2: schvalne si spomen, ktory znamy politik robil politiku facebookom? (napoveda - bol to twitter) a je povazovany za najhorsieho a najmenej kompetenteho prezidenta nemenovanych statov ? Ta paralela je pre mna tazko prehliadnutelna.
Naposledy upravil/-a HaDeS v Ut 02. Mar, 2021, 00:22, upravené celkom 3 krát.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
werwest
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01

Príspevok od používateľa werwest »

Za to ze sa hlasosmer dostane naspat ku korytku moze sam a jedine matovic. Blbe opatrenia uz od zaciatku celej pandemie take aby kamosi sa nehnevali, vynimky z kazdej strany, za to ze to nikto nedodrziava uz nemozu ani ludia, vsak jednemu po kazdotyzdnovej placovke musi uz prepnut. Som velmi zvedavy co si vymysli aby donutil ludi si dat pichnut sputnika. Keby bol schvaleny tak ani neceknem ale co si iginko rano zmysli, to do vecera musi byt. Stavim sa ze keby sulik nepolozil radicovej vladu, tato je uz davno rozlozena, isto ho to obcas pred spanim serie. Jedine co sa deje ze obcas sa pred neho postavi niekto racionalne zmyslajuci ale to egoisticke premierske decko take neznesie vsak on je najlepsi na svete. Keby to referendum malo sancu nieco zmenit tak ho asi uz podpisem, a to som si vzdy zelal aby bol pri vlade hocikto iny ako fiko. Ale uz co je vela to je malo, dufam ze po tomto volebnom obdobi si bude liecit svoje komplexy niekde v zabudnuti.
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Prieskum ohľadom Sputniku čo dakto pýtal:
https://m.topky.sk/cl/10/2063287/Matovi ... udi--tvrdi

Výhoda je že sa zaočkujú aj ľudia čo "západné" vakcíny odmietajú a že budeme mať viac vakcín skôr.

Problém je že je neposúdená v EÚ, aspoň keby symbolicky sa začalo to konanie. Ale to Rusi asi nechcú. No a spravilo sa to potichu, čo je vlastný gól pre Matoviča keďže sa furt oháňa otvorenosťou. A hneď naraz veľké množstvo, toto nie sú počty "na skúšku". A keď už tak silno chceme ísť aj mimo poradia aj keď sme sa doteraz tvárili že mimo poradia EÚ nepôjdeme, mal vyjednávať aj výpožičku AstraZenecy ktoré vraj stoja na skladoch lebo ich vraj ľudia odmietajú:
https://svet.sme.sk/c/22606736/vakcina- ... virus.html
Je jedno či by ho poslali do ..., aspoň ukázať snahu na viaceré strany a nie iba vytiahnuť jednu podpultovku. Bol by to šikovný politický ťah, takto si dal vlastný gól.

Pevne verím že Sputnik pôjde špeciálnym poradovníkom len na ňu a nebude sa miešať so schválenými vakcínami a budú sa ňou očkovať len ľudia ktorí si ju budú vyslovene pýtať. V takom prípade s tým nemám až taký problém vzhľadom k pandemickej situácii u nás, inak by som hovoril kebyže máme čísla ako na jar. Ale ak sa bude miešať so schválenými a človek nebude dopredu tušiť čo mu dajú bude to úplná katastrofa. Ja osobne ju nechcem, nie je posúdená a v Rusku záhadne miznú ľudia čo sa opovážia niečo kritizovať. Z rovnakého dôvodu by som nechcel ani Čínsku.

Ozaj viete ako je to s registráciou na terajšie vakcíny? Ten čo sa zaregistruje môže si vybrať, prípadne odmietnuť nejakú (napr. AstraZeneca) alebo ani nevie ktorou ho zaočkujú?
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Urcite budes vediet cim ta zaockuju ale vybrat si nemozes.

A este tu je taka drobnost: https://komentare.sme.sk/c/22607980/mat ... aj-eu.html - spoil
Autor je prezident Martensovho centra, dvakrát bol predsedom vlády SR

Toto sa nemalo stať. Predseda vlády Igor Matovič zahodil akú-takú zahraničnopolitickú reputáciu Slovenska za hlavu. So škodami, ktoré sú veľké.

SÚVISIACI ČLÁNOK
Koronavírus na Slovensku: Vláda nakúpila dva milióny vakcín Sputnik V, očkovať ním začnú najskôr o dva týždne (minúta po minúte)
Čítajte 
Nedisponujem kvalifikáciou posudzovať kvalitu, bezpečnosť či účinnosť vakcíny Sputnik. Erudovane sa však k veci vyjadrila nedávno napríklad riaditeľka ŠÚKL Zuzana Baťová.

Nechcem ani zvažovať dôsledky politiky, keď predseda vlády koná v jasnom rozpore nielen s názormi vedcov a odborníkov, ale aj v rozpore s názorom inštitúcií, ktoré sú vecne, zo zákona, za posudzovanie takýchto otázok zodpovedné. Súdnemu človeku musí byť jasné, že chaos a nekompetencia k ničomu dobrému nevedú.

Rozdeľuj a panuj
Nemenej devastačné sú však aj zahranično-politické dôsledky eskapády, ktorú predviedol slovenský premiér.

EÚ trpí vnútorným rozdelením, ktoré do veľkej miery spôsobuje politika divide et impera, forsírovaná dlhodobo voči krajinám EÚ tak Čínou, ako aj Ruskom.

Bolo dobré, že obstarávania vakcín pre krajiny EÚ sa chopila Európska komisia. Jednak je v rokovaniach s partnermi silnejšia ako ktorýkoľvek členský štát, jednak môže zjednávať cenové rabaty, odvodené od veľkosti objednávky, a v neposlednom rade môže flexibilne reagovať na dodávky vakcín do jednotlivých krajín podľa toho, ako sú na vakcináciu pripravené alebo ako urgentne ju tá-ktorá krajina potrebuje.

“Matovič výrazne podrazil Európsku komisiu. Dalo by sa povedať – vyslovil jej nedôveru.„
Ale najmä – veľmi dobre sa na globálnom trhu s vakcínami orientuje, dbajúc predovšetkým na to, aby objednávané vakcíny spĺňali štandardy, na vakcíny kladené. Predovšetkým tie štandardy, ktoré majú či môžu mať dosah na zdravie človeka.

Podkopávať to, čo funguje, prispievať k deštrukčným zámerom Číny alebo Kremľa, je konanie, ktoré ohrozuje budúcnosť EÚ, ale aj Slovenska. Neviem, či si to pán Matovič uvedomuje, ale svojím počínaním výrazne podrazil Európsku komisiu.

Dalo by sa povedať – vyslovil jej nedôveru. Rovnako, ako to urobil maďarský predseda vlády Viktor Orbán.

Spolu sme silnejší
My, Európania, by sme si mali byť čoraz viac vedomí toho, že aj v obchodovaní – či už s Ruskom, alebo s Čínou – budeme silnejší a úspešnejší, ak budeme postupovať spoločne ako Európska únia.

Stredno- a dlhodobé škody, plynúce z našej vnútornej, európskej nejednotnosti mnohonásobne prevyšujú krátkodobé výhody individuálnych členov EÚ, ktoré kde-tu naletia lákadlám Kremľa či Pekingu. Nehovoriac o tom, že aj krátkodobé benefity z nadbiehania Rusku alebo Číne sa neraz ukázali ako iluzórne.

V prípade Číny aj Ruska do popredia vystupuje aj ďalší faktor čínskej či kremeľskej ústretovosti: snaha o zmiernenie jestvujúcich a elimináciu potenciálnych sankcií voči uvedeným režimom. V Číne dochádza k mohutnému potláčaniu ľudských práv, v Rusku boli uväznené tisíce pokojných demonštrantov, žiadajúcich slobodu pre Alexeja Navaľného, ale aj pre seba.

Kremeľ sa dostal pod tlak medzinárodného spoločenstva. Spod tohto tlaku sa potrebuje dostať za každú cenu. Cena, ktorú si Kremeľ vypýtal od Matoviča, je omnoho vyššia, ako sa dnes Matovičovi môže zdať.

Igor Matovič ukázal, že mu nejde o zdravie Slovákov. Ale o sebaprezentáciu aj za cenu poškodenia povesti nás i Únie.

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/22607980/mat ... aj-eu.html
Ivko napísal: Po 01. Mar, 2021, 23:24Matovič tiež nie je dokonalý, to vôbec nie, ale tá banda čo tam bola doteraz sa tam nesmie znovu dostať aj keby mali traktory z neba padať
Vidis, a uz tam smeruje. Stacil rok aby si ludia uvedomili ze za smeru bolo lepsie. Kua a to uz je co povedat. A jediny kto za to moze je Matovic. Jedine co mu islo je vykrikovanie z druhej strany ale na riadenie nicoho nema. Cely svet mu podkopuje nohy len on je lietadlo. Btw: tituly uz vratili?
.
wingo
Moderátor
Moderátor

Keby Sulík nerobil opozičnú politiku prakticky od začiatku vlády (a tým nemyslím len neustále výzvy na uvoľnenie opatrení, tie som z jeho postavenia ministra hospodárstva chápal) a médiá neustále nevyzývali Matoviča nech sa neskrýva za odborníkov a prevezme zodpovednosť mohlo to vyzerať úplne inak.

Bol na neho veľký tlak, mnohým bol od začiatku proti srsti a chceli sa ho za každú cenu zbaviť. Zlom nastal keď to už Matovič nevydržal a "prevzal" boj s koronou s heslom "Nevesty dobre bude". Potom to už bol "slippery slope", chcel sa aj on zapáčiť, byť akčný, ale presne to bol najväčší omyl, chytil sa do nastraženej pasce, získať nemohol nič, iba stratiť. A aj postupne strácal.

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
HaDeS
Používateľ
Používateľ

ale no, zas sulik a media? To je Zmatkovicova mantra. Jako hej, este aspon 500x a bude to aspon u niektorych slabsie vybavenych Goebelsovska pravda. Daj do toho este legendarne testy MH a pomlcime o zadani z dielne MZ nech to je kompletne.
Ked ma Riska v zuboch , mal ziadat od neho demisiu.
aj bez SAS by mali vacsinu. Jo zabudol som, na to treba gule.
Zatial jediny kto sa vyhrazal padom vlady, je sam Sasos de la Trnavos pri plosnej atomovej bombe.

Edit: nepopieram, ze je a bol na neho velky tlak. Proste ked raz nema na to, aby to ustal, nema v tej pozicii co robit.
wingo
Moderátor
Moderátor

Vieš čo je blbé? Mne liezol Sulík svojim správaním na nervy skôr než ho Matovič začal zo všetkéhi viniť (cca koniec jesene), aj Remišová ho koncom leta mala plné zuby že si na úkor celej koalície zbiera politické body, ale teraz keď ho Matovič viní zo všetkého tak aj legitímna kritika vyznieva ako opakovanie Matovičovej mantry. A vyhodiť SaS nechcel lebo ju potrebuje na ústavné zmeny a vyššiu stabilitu koalície (zabudli sme na kupovanie poslancov?), no a vyhodiť ju teraz by bola politická samovražda.

Áno, neustál tlak, čo je len a len jeho chyba, a vôbec mi nevadí že má výrazne menšie preferencie. Mrzí ma len že Slovensku ako takému by prospelo keby nebol zbytočne taký tlak vyvíjaný, lebo to priamo spôsobilo súčasnú situáciu s koronou.

PC1:

PC2:
Ivko
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Príspevok od používateľa Ivko »

HaDeS : ja neplačem že mu niekto podráža nohy, ale to konštatujem, lebo to tak je...
A že je Sputnik neschválený vedia všetci a znova konštatujem že "nekupiš" zle je, "kúpiš" je tak isto zle...

Ja sa teším hlavne z toho že sa majú možnosť zaočkovať všetci vykrikovači čo povedali že by sa nechali očkovať jedine ruskou vakcínou, lebo vakcínam zo "západu" neveria.
Tak teraz majú ideálnu príležitosť, som zvedavý koľkí zmenia rétoriku.
Náš kolega Kotlebovec ju už zmenil, dnes už vravel že on sa bude vyhýbať každej

Aký politik využíval sociálne siete ma nezaujíma, lebo ja som žiadnu nikdy nemal a ani mať nebudem a ani ich nesledujem. Ja nepoužívam ani Viber či WhatsApp, mám to úplne na saláme
HaDeS
Používateľ
Používateľ

@wingo

Sulik je ministrom hospodarstva. Jeho ulohou je aby hospodarstvo fungovalo. Preto mi pride na mieste, ze kope za svoj rezort. Ma tu niekto problem s kopanim Kolikovej za svoj rezort?
Tak isto nemam problem s tym, ze ak majoritny clen vlady pretlaci svoje veci bez aspon naznaku debaty hrubou silou, tak je na mieste sa ozvat ze hej, ocuj, sme koalicia tak by bolo fajn aj nas do toho rozhodovania zahrnut. Myslim ze to sa uz zopar krat prevalilo, ze si OLANO so Sme spodina odkyvkali svoje a Zaludi + SaS sa mohli len prizerat.
Ustavna vacsina je fajn, ale je to imho prachsprosty obchod. Ja ti dodam hlasy na ustavnu vacsinu, ty mi na oplatku tiez nieco. To mam pocit ze sa vobec nedeje.

A ci by to pri netlacenie na Matovica pomohlo - to si nedovolim odhadnut, cela jeho politicka kariera je postavena na konflikte a hladani verejneho politickeho nepriatela. Nema sa s kym hasterit, nie je to Matovic

@Ivko - Matovic si hlavne podraza nohy sam, s huronskym Geronimooooo leti z jednej sra*ky do druhej. Potom to vyzera ze je to legendarne "to je past vedle pasti py*o". No nie je, ze zastav sa nadych kukaj pod nohy do coho stupas.
Je naivne (ale uznavam ze pohodlne) si mysliet, ze cely chaos sposobili neprajnici co nemaju radi Matovica. On im v tom velmi aktivne sam pomahal a pomaha.

Musim ti dat ale za pravdu, ze uz Sputnikovci otacaju aj v mojom okoli. Dokedy nebol na SVK, bola to jedina cesta ako nas moze Maticka Rus a Vladimir Vladimirovic zachranit. Teraz je neschvalena a alebo chcu Biontech alebo nic. Verim tomu, ze ak by bolo toho Pfitzeru dostatok, zas otocia.

ta paralela s vladnutim cez facebooky/twittery mala byt na Donalda.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Matovic je konfliktny politik, co ma rad obecenstvo a show. Bez tohoto nevie fungovat. Nastala ale zmena, mal pod sebou strany, s ktorimi je potrebne debatovat za dverami a ked sa na niecom dohodnu, tak az potom ist stym von. Toto uz nie je One MAN Show, len na to asi akosi zabudol. Sulik, ako aj iny ministri, si chrania svoje ministerstva, je teda logicke, ze sa vyjadril negativne voci zatvaraniu prevadzkam. Ale ako hlasoval? Za zatvorenie, takze ide s koaliciou.

A ako funguje koalicia, sme videli vcera ked doviezli spustnik. Nikto o nicom nevedel, obrovske prekvapenie a kupenie vakcin aj napriek neodhlasovaniu si ich v koalicii. Velky jeho preslap bol aj v mobilizacii vojsk bez vedomia prezidentky pri prvom testovani. Matovic posunul latku celkom vysoko v arogancii, Fico ju nastavil vysoko, ale on ju dal este vyzsie. A tych preslapov bolo viacej. Tragicke na tomto celom je, ze krajina sa dostala do riadneho pruseru a najblizsie sa k moci dostane s najvacsou pravdepodobnostou HlasoSmer
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

No ak skutocne chce zaockovat ludi proti ich voli neregistrovanou vakcinou, tak sme fakt klesli na uroven krajin tretieho sveta. Ja nepochopim ludi, co ho volili, od zaciatku bolo jasne, ze ten clovek nie je schopny nicoho okrem strapnovania sa. Ako moze byt premierom niekto, kto nasype na hlavu striekacky kolegovi v parlamente. Nech uz si tvrdil ten clovek co chcel (pritom to uplne vytrhol z kontextu a vysvetlil si to po svojom). A ako mu to mohli tolki zrat, mne z neho bolo odjakziva zle a citil som sa trapne za tie jeho smiesne vystupy. Ale vlastne sa ani nedivim, ze ho volili, ludom hrabe a sa to pekne odraza aj v tom, koho volia. Krasna paralela s Trumpon, to iste som chcel napisat, len ma predbehli. Ak toto urobi, tak ja pojdem v dalsich volbach radsej volit Pellegriniho, ak by nebodaj hrozilo, ze sa znova dostane k moci. Coho sa ale neobavam. Pellegrini sa tam najskor dostane aj bez mojho hlasu :D a tento tu bude rad, ak sa vobec dostane do parlamentu. Podobne ako Trump.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

odkial mas, ze Sputnikom idu ockovat bez suhlasu danej osoby. Zatial co je info, tak budes musiet suhlasit s tym, ze pouziju tuto vakcinu a ockovnie s nou je dobrovolne.

A k volbam. Mal dobru kampan. Nerobil zo seba sasa, poukazoval na citlivu temu, ktora v tom case bola "IN" a tak ziskal hlasy. Nie odvedenou pracou, ale populizmom. Na druhej strane, neviem ci niekto v historii takto verejne utocil politikov a poukazoval na spinavosti. U mna on svoju pracu odviedol, ale premierom sa nemal stat. No stal a dostal sa do najhorsej situacie ako Slovensko kedy zazilo. A ako to dopadlo, vsetci vieme.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa dendroid »

Nikde netvrdim, ze to ide urobit. Pisem AK chce zaockovat. Inac ak spravne rozumiem, nakupil toho 2 000 000 baleni, kazde je po dve davky, takze pre 2 000 000 ludi. Ale nasrat na kampan, bol tam pred tou kampanou 10 rokov a sa spraval ako nepricetny. Koho zaujima nejaka kampan, kto ma v hlave nejake bunky. Ked raz vies, ze je nieco smejd, mas s tym roky skusenosti, tak si to kupis len kvoli reklamnej kampani ? Ten isty produkt ?
Naposledy upravil/-a dendroid v Ut 02. Mar, 2021, 10:21, upravené celkom 2 krát.
Miso122
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36

Príspevok od používateľa Miso122 »

nespravne rozumies
ITX >>> ATX

Návrat na "Debata o všetkom"