Všeobecná diskusia II
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
Re: Všeobecná diskusia II
>> Turbo, tazba a spracovanie ropy je trhanie fialiek na luke? Vyroba mikrocipov tiez?
nie je ; ako to suvisi s nutnostou zoštyridsaťnásobiť tazbu lithia v priebehu par rokov, kovu ktory nie je vzacny ako ste mi vysvetlili ?
Neslo o to ci je tazba lithia alebo ropy ekologicka a najlepsia vec od vymyslu teplej vody ; skor mi problem pride v rovine "kde v riti asi tak zobereme 40x viacej hocičoho nevzácneho co potrebujeme" s podružným problemom "kolko to asi tak bude koštovať".
Ci vam tento problemik netrkol ?
nie je ; ako to suvisi s nutnostou zoštyridsaťnásobiť tazbu lithia v priebehu par rokov, kovu ktory nie je vzacny ako ste mi vysvetlili ?
Neslo o to ci je tazba lithia alebo ropy ekologicka a najlepsia vec od vymyslu teplej vody ; skor mi problem pride v rovine "kde v riti asi tak zobereme 40x viacej hocičoho nevzácneho co potrebujeme" s podružným problemom "kolko to asi tak bude koštovať".
Ci vam tento problemik netrkol ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Potrebujes to tento, buduci rok, o 5 rokov, alebo o 30rokov (v projekcii)? Na toto vsetko je prislusna cenovka a firmy sa rozhodnu, ci do toho idu alebo nie. Ak sa to da vypocitat a naprojektovat, ak to ma cenu a nejaku perspektovu realizacie, tak to asi bude mozne spravit.
Pr. 30r dozadu sa o EUV snivalo, 20r dozadu ako tak projektovalo, nikto tomu neveril, utopili sa v tom miliardy, ... A dnes to vyraba jedina firma na svete so sidlom v EU. Tiez to bolo vraj nemozne, ... Nechaj tuto pracu pre odbornikov, spravis lepsie a menej sa budes rozculovat.
Pr. 30r dozadu sa o EUV snivalo, 20r dozadu ako tak projektovalo, nikto tomu neveril, utopili sa v tom miliardy, ... A dnes to vyraba jedina firma na svete so sidlom v EU. Tiez to bolo vraj nemozne, ... Nechaj tuto pracu pre odbornikov, spravis lepsie a menej sa budes rozculovat.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
ja sa nerozculujem ani nemam problem so spankom. Bezna populacia ma akurat tak hovno a nie predstavu o tom co je kovid, lithium, atd. takze samozrejme ze beznej populacii dava VSETKO spat v pohode, len potom sa z nicoho nic volaco poriadne vyserie.
okej, autoforum je strasne zle lebo je proti bzučiakom. Tak skusme iny zdroj, cojaviem takeho direktora Piedmont Lithium tazobnej spolocnosti s hodnotou 2 miliardy dolarov :
https://insideevs.com/news/609121/lithi ... v-targets/
snad objavime nejake nove velke lacne výdatné naleziska ; uz sa vsetci nevieme dockat tych hlineno-vzduchovych baterii so zivotnostou 25.000 cyklov
Co si myslite o sodikovych bateriach ?
okej, autoforum je strasne zle lebo je proti bzučiakom. Tak skusme iny zdroj, cojaviem takeho direktora Piedmont Lithium tazobnej spolocnosti s hodnotou 2 miliardy dolarov :
https://insideevs.com/news/609121/lithi ... v-targets/
snad objavime nejake nove velke lacne výdatné naleziska ; uz sa vsetci nevieme dockat tych hlineno-vzduchovych baterii so zivotnostou 25.000 cyklov
Co si myslite o sodikovych bateriach ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
posunut zakaz z 2035 na 2045 je zalezitost jednoho rokovania, v najblizsich rokoch sa o tom bude diskutovat, ako to len prezijete, ked si nebudete moct kopnut
ak ma ma nieco teraz trapit, tak skor EURO 7
ak ma ma nieco teraz trapit, tak skor EURO 7
dnes nie je limitom tažba lithia ale jej rafinacia.. preto sa aj tesla ide aktualne tymto smerom
https://electrek.co/2022/11/17/tesla-li ... ect-texas/
https://www.techbox.sk/nove-baterie-tes ... bil-aj-3x/
v US ich už montuju do Yniek aktualna produkcia stačí pre 1000 aut/tyzden
LFP a BYD blade baterie ktore sa montuju do najlacnejších tesiel sú tiež "nesmrtelné" zároveň aj lacné a nehorlave + a možu sa fullovat do 100%
čo by si ešte viac chcel? tie baterie prežiju samotne auto. Inak teraz v januari tesla predlžila zaruku na baterie na 8r/120000 míl (150k pri S/X) že napadne pod 70%
-
- Pokročilý používateľ
dakujem za instruktazne video - aaaaa budeme o 10 alebo 15 rokov vediet rafinovat 40x viac lithia nez dnes ? Nezaratavajuc do toho samozrejme ukladanie energie, stabilizaciu siete atd.
- d3Xter
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 07. Apr, 2008, 14:00
celkom dlhe a dost nahovno moderator ale inak fajn pocuvanie
https://youtu.be/qz5LP9TeO2o?t=2359
https://youtu.be/qz5LP9TeO2o?t=2359
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
"Pre švajčiarsku prepravnú firmu je ale najdôležitejší fakt, že počas tejto cesty ušetrili až 3 tony CO2."
Skvele, takze Cina a India mozu navysit exhalaty a zomrie rovnaky pocet ladovych medvedov..
Skvele, takze Cina a India mozu navysit exhalaty a zomrie rovnaky pocet ladovych medvedov..
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
.
.
ja tomu ultrazelenemu hujerstvu v Europe tak trosku nerozumiem. Kazdy drtí šolina v gaťoch upadajúc do nirvány od toho, koľko miligramov CO2 ušetril ?
To uz fakt neexistuje nic dolezitejsie, napriklad ze naftovy truck bol za 190.000 $ a elektricky zacina od 450.000 ? Toto je kazdemu jedno ?
Ze musi mat dvojnasobok truckov a soferov lebo... ved viete preco... ale zase na druhu stranu, to sa v buducnosti vyriesi.
Skoda ze nas vsetkych v Europe dovtedy natotalku prevalcuje Cina a KAZDA INA EGOISTICKY NEZELENE konajuca KRAJINA. Pretoze cena.
.
ja tomu ultrazelenemu hujerstvu v Europe tak trosku nerozumiem. Kazdy drtí šolina v gaťoch upadajúc do nirvány od toho, koľko miligramov CO2 ušetril ?
To uz fakt neexistuje nic dolezitejsie, napriklad ze naftovy truck bol za 190.000 $ a elektricky zacina od 450.000 ? Toto je kazdemu jedno ?
Ze musi mat dvojnasobok truckov a soferov lebo... ved viete preco... ale zase na druhu stranu, to sa v buducnosti vyriesi.
Skoda ze nas vsetkych v Europe dovtedy natotalku prevalcuje Cina a KAZDA INA EGOISTICKY NEZELENE konajuca KRAJINA. Pretoze cena.
Ale vsak nabije doma na solari a usetri
no TCO toho EV kamionu bude asi nizsie ako TCO nejakeho non-EV, pricom aj CO2 ma nejaku hodnotu a u kazdeho moze byt ina, prekvapivo...
a ano, aj nabijanie vo firme z firemnych solarov moze pozitivne prispievat k TCO a celkovo nakladom firmy
mam tu opat nachystany pikachu face, ale tentokrat si to odpustim
a ano, aj nabijanie vo firme z firemnych solarov moze pozitivne prispievat k TCO a celkovo nakladom firmy
mam tu opat nachystany pikachu face, ale tentokrat si to odpustim