Všeobecná diskusia II
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Re: Všeobecná diskusia II
Mozno by pre niektorych ludi nebolo od veci dat si dole ruzove ekookuliare a pozriet sa na to, co vsetko za tym je.. Devastovanie europskej ekonomiky by som asi odporucil na prvom mieste..
Spoiler: ukázať
Zbytocne to budes vysvetlovat hentakym odbornikom. Rano na zachod precita jeden clanok na internete a po zbytok dna je z neho expert na virusy, pandemie, financie, investicie, politiku, elektricke energie, ich vyrobu a distribuciu, kamionovu dopravu, ekologiu, tazobny priemysel, osobnu dopravu, automobilovy priemysel, pripadne na hoc co co ho v dany den zaujme. A potom ide posielat pikachu face ked mu zdvorilo naznacis ze je asi kusok jednoduchsi.
Inak, rano som rozpraval s typkom z toyoty. Proace city uz oficialne nejde zadat do vyroby Dopodnikals batmane.
Inak, rano som rozpraval s typkom z toyoty. Proace city uz oficialne nejde zadat do vyroby Dopodnikals batmane.
dakujem za konstruktivnu kritiku s vypisanim relevantnych argumentov
Sak len pockaj jak rano pojdem na zachod a zacnem listovat. Bude argumentov cela strana.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
https://www.autoforum.cz/zajimavosti/no ... ckych-aut/
cililing, cililing
P : "Dobry Den, policia"
T: "Dobry den, pri telefone Turbiatko - prosim vas pomoc, kradnu mi bicykel spolu s tulipanmi. Vyrazte za nim a chytte ho, adresa je Amsterdam, Centralne namestie 12"
P: "jasna vec, len co za 42 minut donabijame a nahodou nam neodpadne volant, alebo zadny naraznik alebo dvere alebo nieco ine, okamzite sa za nim rozbehneme plnou parou !"
T: "diky chalani, ste absolutne úžasní".
cililing, cililing
P : "Dobry Den, policia"
T: "Dobry den, pri telefone Turbiatko - prosim vas pomoc, kradnu mi bicykel spolu s tulipanmi. Vyrazte za nim a chytte ho, adresa je Amsterdam, Centralne namestie 12"
P: "jasna vec, len co za 42 minut donabijame a nahodou nam neodpadne volant, alebo zadny naraznik alebo dvere alebo nieco ine, okamzite sa za nim rozbehneme plnou parou !"
T: "diky chalani, ste absolutne úžasní".
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
-
- Pokročilý používateľ
kludne moze byt - ale predtym chod holandskym sudruhom poradit, ze mali kupit policajne elektrobzučiaky. Ked zelena, tak zelena imrvere všade.
.
.
>> aj nabijanie vo firme z firemnych solarov moze pozitivne prispievat k TCO a celkovo nakladom firmy
joj to urcite ano - napriklad si predstavujem taku malinkú špedičku z Petržalky, 90 vozov, 800kWh baterky kazdy z nich, takze podme sa bavit o solare ktorym to nabijeme.
A mozeme vcelku kludne zanedbat to, ze tie auta su cely den na cestach a nestoja v depe. Myslim si, ze tento najdrobnejsi detail neposunie misku vah.
.
.
.
.
>> no TCO toho EV kamionu bude asi nizsie ako TCO nejakeho non-EV
toto moze byt pravda, ked bude Elónik davat rýchlovyondievať svojim 180.000 dolarovym TesslaKamijónom za 7 centov na MegaHyperČárdžeroch pretoze tak to slubil. Mnohokrat.
Kludne mi mozete ukazat Tessla HyperČárdžer kde vam daju 1 az 1.4MW (lebo to vravel ten isty Elonik ze sa jeho kamijony budu takto nabijat) za 7 centov/kWh, prosim zavolajte ma - odfotim si.
Zatial ma trosku mrazí z tych 180.000 az 250.000 dolarovych DOTACII co v Amerike prebiehaju. To mi pride ako uplne ferove, ciste, nedeformujuce trh.
V pohode. V takej elektrickej pohode. Aj by som sa rad opytal, odkial tie peniaze beru a kto ich plati, ale viete co, to sa v buducnosti vyriesi.
.
.
>> aj nabijanie vo firme z firemnych solarov moze pozitivne prispievat k TCO a celkovo nakladom firmy
joj to urcite ano - napriklad si predstavujem taku malinkú špedičku z Petržalky, 90 vozov, 800kWh baterky kazdy z nich, takze podme sa bavit o solare ktorym to nabijeme.
A mozeme vcelku kludne zanedbat to, ze tie auta su cely den na cestach a nestoja v depe. Myslim si, ze tento najdrobnejsi detail neposunie misku vah.
.
.
.
.
>> no TCO toho EV kamionu bude asi nizsie ako TCO nejakeho non-EV
toto moze byt pravda, ked bude Elónik davat rýchlovyondievať svojim 180.000 dolarovym TesslaKamijónom za 7 centov na MegaHyperČárdžeroch pretoze tak to slubil. Mnohokrat.
Kludne mi mozete ukazat Tessla HyperČárdžer kde vam daju 1 az 1.4MW (lebo to vravel ten isty Elonik ze sa jeho kamijony budu takto nabijat) za 7 centov/kWh, prosim zavolajte ma - odfotim si.
Zatial ma trosku mrazí z tych 180.000 az 250.000 dolarovych DOTACII co v Amerike prebiehaju. To mi pride ako uplne ferove, ciste, nedeformujuce trh.
V pohode. V takej elektrickej pohode. Aj by som sa rad opytal, odkial tie peniaze beru a kto ich plati, ale viete co, to sa v buducnosti vyriesi.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
misky vah, heh
no na jednej strane mame teba, cloveka co podla vlastnych slov najazdi rocne 6000 km, a na druhej sefa svajciarskej prepravnej firmy, ktoreho parafrazuju, ze "Do konca roka chce firma nakúpiť ďalších 18 elektrických ťahačov."
neviem, SKiLEX mi urcite poradi
no na jednej strane mame teba, cloveka co podla vlastnych slov najazdi rocne 6000 km, a na druhej sefa svajciarskej prepravnej firmy, ktoreho parafrazuju, ze "Do konca roka chce firma nakúpiť ďalších 18 elektrických ťahačov."
neviem, SKiLEX mi urcite poradi
-
- Pokročilý používateľ
ved nakupovat mozu - slovenske SPS ci DHL ci co to bolo nakupili Mercedesove ESprintery. Tie prve generacie. 77.000 eur. Dojazd ANI NIE 100km.
Tak mi skus prezentovat logiku alebo ekonomiku v hentom rieseni, ked doteraz mali Renolty & Fiaty za 21.000 eur.
Narataj najazd 300.000km pocas zivotnosti auta, firemne nabijanie za 60 centov/kWh. Spotrebu elektrododavky si navrhni aku chces.
Co tym chcel basnik povedat : to ze nejaka svajciarska firma chce kupit dalsich 18 tahacov, a to ze jej soferi stravia 2x viac casu na cestach cim im treba zaplatit 2x viac penazi, vobec nie je podstatne a/alebo vobec nevypoveda o tom, ze je vsetko v poriadku v straznej vezi.
PS : vo vypocte uplne zanedbaj ze naseru vsetkych vodicov a nikto tam nebude chciet robit. Sused v baraku je kurier, spalovaciu dodavku parkuje pod barakom - v klude, bez stresu, proste normalny zivot. S elektrododavkou musi co ? Kazdy vecer tahat do Ivanky na depo jak taky xuj aby sa tam napichol na elektricky cecok aby niekam dosiel na druhy den, a svojim spalovacim autom moze robit jednu UPLNE ZBYTOCNU štreku 25km kazdy den. Jeho vola pracovat v tej spolocnosti prudko vzrastie s elektrotragacom, urcite.
Viete kolko megagramov CO2 aj CO3 sme usetrili, vizionari ?
Ked bude tato uloha hotova, skusim dalsiu : na guugl mape oratajte, kolko parkovacich miest pre kamiony sa nachadza na jednej sprostej benzinovej pumpe Zlate Piesky, Bublina. Kazdy z tych kamionov sa chce nabijat 1MW. Kolko potrebujeme elektriky na danom parkovisku ? Odkial ju zobereme ? A podme sa bavit o viacerych takych parkoviskach na Slovensku. Och zase riesim nieco co sa zjavne v buducnosti vyriesi.
Tak mi skus prezentovat logiku alebo ekonomiku v hentom rieseni, ked doteraz mali Renolty & Fiaty za 21.000 eur.
Narataj najazd 300.000km pocas zivotnosti auta, firemne nabijanie za 60 centov/kWh. Spotrebu elektrododavky si navrhni aku chces.
Co tym chcel basnik povedat : to ze nejaka svajciarska firma chce kupit dalsich 18 tahacov, a to ze jej soferi stravia 2x viac casu na cestach cim im treba zaplatit 2x viac penazi, vobec nie je podstatne a/alebo vobec nevypoveda o tom, ze je vsetko v poriadku v straznej vezi.
PS : vo vypocte uplne zanedbaj ze naseru vsetkych vodicov a nikto tam nebude chciet robit. Sused v baraku je kurier, spalovaciu dodavku parkuje pod barakom - v klude, bez stresu, proste normalny zivot. S elektrododavkou musi co ? Kazdy vecer tahat do Ivanky na depo jak taky xuj aby sa tam napichol na elektricky cecok aby niekam dosiel na druhy den, a svojim spalovacim autom moze robit jednu UPLNE ZBYTOCNU štreku 25km kazdy den. Jeho vola pracovat v tej spolocnosti prudko vzrastie s elektrotragacom, urcite.
Viete kolko megagramov CO2 aj CO3 sme usetrili, vizionari ?
Ked bude tato uloha hotova, skusim dalsiu : na guugl mape oratajte, kolko parkovacich miest pre kamiony sa nachadza na jednej sprostej benzinovej pumpe Zlate Piesky, Bublina. Kazdy z tych kamionov sa chce nabijat 1MW. Kolko potrebujeme elektriky na danom parkovisku ? Odkial ju zobereme ? A podme sa bavit o viacerych takych parkoviskach na Slovensku. Och zase riesim nieco co sa zjavne v buducnosti vyriesi.
Myslim ze nadnarodna spedicna spolocnost so 7-8cifernym obratom si moze dovolit kupit par tahacov po ~200k€ na experimenty. Nepredpokladam ze ich cielom je vdaka tomu znizit prepravne naklady a zvysit tym konkurencieschopnost firmy.
Auto už je na značkách, čas riešiť servis a údržbu.
Ako prvé príde na rad komplet výmena prevádzkových kvapalín a filtrov:
- motorový olej + filter
- prevodovkový olej
- olej diferenciálu
- olej pre hydraulické riadenie spolu s nádobkou (zabudovaný filter)
- brzdová kvapalina
- chladiaca kvapalina
- vzduchový filter
- kabinový filter
Plus piesty na kapotu a kufrové dvere. Celkom sa to nazbieralo
Ako prvé príde na rad komplet výmena prevádzkových kvapalín a filtrov:
- motorový olej + filter
- prevodovkový olej
- olej diferenciálu
- olej pre hydraulické riadenie spolu s nádobkou (zabudovaný filter)
- brzdová kvapalina
- chladiaca kvapalina
- vzduchový filter
- kabinový filter
Plus piesty na kapotu a kufrové dvere. Celkom sa to nazbieralo
ITX >>> ATX
- Memnon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
to s tým parkovaním pod barakom so služobným bude len dovtedy kým sa zavedie paas do celej Petržalky resp. BA a keďže toho "vizionára" na magistráte zvolili znova tak je to len otázka času, na margo parkovania dodávok pod oknom
Miso122
edit: @mp3turbo áno, však to píšem v prvej vete
Miso122
edit: @mp3turbo áno, však to píšem v prvej vete
Naposledy upravil/-a Memnon v Pi 03. Feb, 2023, 23:19, upravené celkom 1 krát.
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:Gigabyte RTX 4070ti Eagle@0.925V/2670/24600 / SSD:Samsung 970 Evo Plus 2TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Steelseries Rival 650 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:Acer Predator XB323UGP
-
- Pokročilý používateľ
no to nebude len s kuriermi ale s hociakym sluzobnym.
-
- Pokročilý používateľ
dieta sa mi prave dnes vratilo z lyzovacky, skolsky vylet v Jasnej... niektori take stastie nemali. Druha skola uz zostala visiet, najprv ze pridu do Bubliny o polnoci, teraz uz je jasne ze pridu akurat tak do psej matere lebo sa nehybu. Teraz tiez pisal sudruh s osobakom ze vyrazil z Jasnej tesne poobede a uz su pod Strecnom... rozmyslam ake baterie mozu mat elektrobusíky, aky maju dojazd a kolko spotrebuju na kurenie.
Kia e-kona vie zozrat 3.5kW na kurenie, taky elektroautobusik potom kolko ? 10 - 15kW ? Ked bude cojaviem 8 alebo 12 hodin stat v takejto kalamite, to by uz bola slusna pecka - nevybije batercicky len na kureni natolko ze nebude schopny doplazit sa volakde a nacucúť na elektro cecek ?
Este som nevidel autobusik na nejakej 11kW dedinskej vyondievačke v okrese XYZ, ale to sa zrejme v buducnosti vyriesi. Teda myslim v zmysle ze uvidim. Dalsia teta pise vyrazili sme na vychod, obrazok : 286km presli za 9:04hod [!] a budu tam na ceste nocovať. Ummm vieme ze osobne auta dokazu prezit noc s kurenim, ale co take elektroautobusiky ?
Z nejakeho divneho dovodu by som bol hodne nervozny keby moje dieta dnes islo zelenym elektrobusikom Jasna-Bratislava lebo nejaka zelena hlava tak rozhodla. Z nejakeho jednoducheho dovodu vobec nie som nervozny ked tam dnes celu noc budu stáť dieslove autobusiky.
Ale to som ja, vy sa s tym trapit predsa nemusite.
Kia e-kona vie zozrat 3.5kW na kurenie, taky elektroautobusik potom kolko ? 10 - 15kW ? Ked bude cojaviem 8 alebo 12 hodin stat v takejto kalamite, to by uz bola slusna pecka - nevybije batercicky len na kureni natolko ze nebude schopny doplazit sa volakde a nacucúť na elektro cecek ?
Este som nevidel autobusik na nejakej 11kW dedinskej vyondievačke v okrese XYZ, ale to sa zrejme v buducnosti vyriesi. Teda myslim v zmysle ze uvidim. Dalsia teta pise vyrazili sme na vychod, obrazok : 286km presli za 9:04hod [!] a budu tam na ceste nocovať. Ummm vieme ze osobne auta dokazu prezit noc s kurenim, ale co take elektroautobusiky ?
Z nejakeho divneho dovodu by som bol hodne nervozny keby moje dieta dnes islo zelenym elektrobusikom Jasna-Bratislava lebo nejaka zelena hlava tak rozhodla. Z nejakeho jednoducheho dovodu vobec nie som nervozny ked tam dnes celu noc budu stáť dieslove autobusiky.
Ale to som ja, vy sa s tym trapit predsa nemusite.
To vyriesi globalne oteplovanie