Káva a všetko s ňou spojené
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: Káva a všetko s ňou spojené
GRAEF CM702 + Bonavita 5
ak si chcel na espresso, tak na tej cene len zacinaju schopne pakove, napr GAGGIA Classic Plus + ak je tam este pretlakove sitko, tak vymenit za klasicke
ak si chcel na espresso, tak na tej cene len zacinaju schopne pakove, napr GAGGIA Classic Plus + ak je tam este pretlakove sitko, tak vymenit za klasicke
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
A este odporucam filtrovat vodu (Brita, Aquaphor), aby si tu masinu po pol roku nemusel vyhodit kvoli vodnemu kamenu.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Takže nič plneautomatické ( rozumej len položi hrnček, stlačí gombík a spravi mu to kafe) v tej cene neexistuje? Ako je mi jasné, že profi to nebude, zháňame to pre oca, teraz pije Dolce Gusto kapsule.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Isto existuje - napr. https://www.youtube.com/watch?v=_q4_UIeX7wI Prebehni si tento kanal https://www.youtube.com/user/SeattleCof ... =automatic a nieco tam najdes. Je to sice z USA, ale daju sa najst z tade aj veci u nas, alebo v CR.
BTW nikdy som nechapal, preco je taky problem zomliet na mlynceku, kde je kvalita mletia isto lepsia, ako v all in one rieseni a nehovoriac o praktickejsom cisteni, ked je to samostatna masina.
BTW nikdy som nechapal, preco je taky problem zomliet na mlynceku, kde je kvalita mletia isto lepsia, ako v all in one rieseni a nehovoriac o praktickejsom cisteni, ked je to samostatna masina.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
lebo je to robota navyse,
ja som nemal kavu uz dva tyzdne lebo to treba, naliat vodu, nasypat kavu, pockat....keby stacilo kliknut tiez by som jej pil ovela viac
ja som nemal kavu uz dva tyzdne lebo to treba, naliat vodu, nasypat kavu, pockat....keby stacilo kliknut tiez by som jej pil ovela viac
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Kolegovia si kupili Saeco a evidentne im to na ich kavickovanie staci.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- Andre
- TV & Audio expert
LordKJ - neviem, ci su take, ze tam nalejes vodu na 8 sialok a stlacenim gombika si vyberes mnozstvo
inak kavu mozes mat v mlynceku, ten ti ju namelie rovno do filtra za par sekund, filter s kavou polozis do kavovara a hotovo
filtracnu kanvicu urcite aquaphor a koncom mesiaca by mal mat slovensky predajca aj tie nove filtre
mam tu s pocitadlom otvoreni, ale uz by som to vedel aj podla chuti/kamena na spodu kanvice poznat
inak kavu mozes mat v mlynceku, ten ti ju namelie rovno do filtra za par sekund, filter s kavou polozis do kavovara a hotovo
filtracnu kanvicu urcite aquaphor a koncom mesiaca by mal mat slovensky predajca aj tie nove filtre
mam tu s pocitadlom otvoreni, ale uz by som to vedel aj podla chuti/kamena na spodu kanvice poznat
Naposledy upravil/-a Andre v So 05. Nov, 2016, 13:43, upravené celkom 1 krát.
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ved plnoautomaty maju tak 1.5l objem
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Dakujem za rady, potrebujem vybrat ale plne automaticky. Co poviete na toto?
https://www.datart.cz/Espresso-BOSCH-TES51523RW.html
Mozem to mat za lepsiu cenu, do rozpoctu sa vojdem.
https://www.datart.cz/Espresso-BOSCH-TES51523RW.html
Mozem to mat za lepsiu cenu, do rozpoctu sa vojdem.
- Andre
- TV & Audio expert
odpad
co to som pokukal a naj ti vychadza Intelia http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=Sae ... =&max=&o=3
keby si kukol videa co ti dal Odar, tak by si vedel... https://www.youtube.com/watch?v=Pvd8SAmtPXc
co to som pokukal a naj ti vychadza Intelia http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=Sae ... =&max=&o=3
keby si kukol videa co ti dal Odar, tak by si vedel... https://www.youtube.com/watch?v=Pvd8SAmtPXc
Naposledy upravil/-a Andre v So 05. Nov, 2016, 22:48, upravené celkom 1 krát.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Trebars ta masina ma podla vyrobcu tlak 15 barov, ale to nie je dolezite. Staci ti 9. Dolezite je, ze ten tlak musi masina udrzat cely cas extrakcie. Seattle Coffee Gear je jeden z najlepsich kanalov, kde recenzuju masiny roznych cenovych kategorii. Ja som si podla neho vyberal mlyncek. Informacie, co sa dozvies tam z letakov nevycitas. Ak sa ti v tom nechce hrabat, tak proste cosi kup a hotovo.
Seriozne espresso masiny zacinaju na 1500 EURach, k tomu potrebujes mlyn za minimalne 300. Plus prislusenstvo. A to si v strednej triede. To je realita espressa.
Seriozne espresso masiny zacinaju na 1500 EURach, k tomu potrebujes mlyn za minimalne 300. Plus prislusenstvo. A to si v strednej triede. To je realita espressa.
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Dik, videa som ešte nepozeral. Asi dnes ich prebehnem, Šlo o to, že mali akciu na ten Bosch a vychádzal za cca 370eur a tak narýchlo som zháňal radu.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Vieš, ako to je. Záleží, čo od toho človek očakáva. Kedysi som si myslel, že akú máme v práci super kávu z automatu. Teraz mi už nechutí, lebo pijem filtre a espresso si dám len v dobrej kaviarni. Ale verím, že väčšina ľudí by bola s tým strojom spokojná. Môj uhol pohľadu je ten, že prečo piť nejaký podpriemerný odvar, keď môžeš piť špičkový filter. Ten stroj z Doubleshot mal Ondrej Hurtík minulý rok na medzinárodnej súťaži. Takže aj keď som ho v ruke nemal, verím, že to robí prvotriednu filtrovanú kávu. Jediný problém je, že to nemá mlyn. Ale žiadny seriózny stroj nemá viac funkcií v sebe.
Prajem správnu voľbu, nech je otec spokojný. To je prvoradé. Vybrať si musíš sám.
Prajem správnu voľbu, nech je otec spokojný. To je prvoradé. Vybrať si musíš sám.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Tak zas nieco speci trebars na Vianoce https://www.doubleshot.cz/vanocni-kavov ... rbazu.html Ale ta cena je uz aj na mna trosku moc ;-)
- Shairachaz
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Mar, 2014, 12:04
Jak sa nadáva tomuto tu? prípadne tip na shop kde to kúpiť, ideálne nejaký coffee shop kde by som k tomu zobral aj nejakú kávu
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.