Zoltan Balaton napísal: ↑St 20. Sep, 2023, 21:10
dlss Vykon je s internym rozlisenim 1080p uz pekny hnus
a nie ze nie
snad to nie je buducnost hrania, ze si clovek kupi kartu za 1500e a nasledne s nou hra upscalovanu hru zo 1/4 rozlisenia svojho monitoru plus zalagovanu frame generatorom
Ty si DLSS a FG ani nazivo nevidel. To, ze mas moznost si nadcasovu technologiu, na ktoru nativne rozbehanie v 4K ziadna najblizsich 5-7 rokov nebude mat hruby vykon, povazujes za nieco zle?
Akurat mam v PC na skusku RTX 4070 a mat moznost pouzivat ten feature set uz len na 1440p monitore, je nebe a dudy v porovnani s AMD na mojej 6700 XT. Dovol mi ta poopravit - FSR2 je v kazdej jednej hre (mozno s vynimkou TLOU1) hnus a to dokonca aj v Quality presete na 1440p. Bol som zvyknuty, ze upscaler aj na svojej najvyssej kvalite bol pri AMD karte stale zashimmerovany a zaflickerovany zazitok, rovnako ako nativne TAA.
Vyskusal som si na RTX 4070 swapnut .dll subor aktualneho DLSS 3.5 do Cyberpunku, Spidermana a este aj vo forme modu do Starfieldu a vies co? Dokonca este aj na balanced presete je kvalita a temporalna stabilita obrazu na mojom 1440p 27" monitore neporovnatelne lepsia ako cokolvek co som mal moznost zazit pred tym s FSR2. Zrazu je obraz cisty a polovicka objektov neflickeruje.
A co sa tyka FG, v konecnom dosledku - akonahle ti ta hra ide bez FG aspon na 60-70 FPS, vo vysledku dostanes 100 FPS+ a to je ako z pohladu vizualnej plynulosti, tak aj odozvy neporovnatelne prijemejsie na hranie, ako to hrat bez toho. Kto tvrdi opak klame sam seba a o to komickejsie to je, ked tieto trapne hejty o "fejkovych frejmoch" siria ludia ktori to po a) nikdy nevyskusali a po b) maju AMD kartu a nadavaju na to len kvoli tomu, ze to proste skusit nemozu. V tejto skupine samozrejme plati, ze v momente ked s tym pride AMD (FSR 3) a bude to fungovat porovnatelne, uz to zrazu budu obhajovat.