Všeobecná diskusia II
Re: Všeobecná diskusia II
debata ma taku bielu prichut, ze len to nemecke je dobre.
kazda firma ma uspechy a technicke prusery... zaujimavejsia by bola statistika kradezi.
kazda firma ma uspechy a technicke prusery... zaujimavejsia by bola statistika kradezi.
Spoiler: ukázať
Ono je to tak nejak logicke ze lepsie a oblubenejsie auta budu lukrativnejsie na kradnutie. Takze taka statistika by bola urcite veeelmi nepredvidatelna.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
akurat ze japonske ich maju 20x menej nez nemecke, nevadi. Zvlast Toyoty.
PS : nikdy som Toyotu nemal.
Podla nepriatelskeho webu :
- Norsko
- viete co sa predava v Norsku, skoro vsetko elektroňemobily
- viete preco, dotacie, kriváriny, sialene úľavy ktore si ziadna krajina nemoze dovolit ked nema ropu plyn ktore predava vsetkym ostatnym
- v januari 2022 predaj okolo 8.000 novych aut
- v januari 2023 predaj LEN 1.860 novych aut (95.4% menej ako v decembri, 76.6% menej nez minuly januar)
len tak zo srandy : v decembri 2022 predaj 39.107 novych aut. Tusite co sa asi tak stalo, hej ? V nejakej miere zrusili dotacie, napriklad sa musi platit DPH z vozidielok drahsich nez xyz dukatov a podobne. Kedze sa dopredu vedelo ze tie dotacie padnu, v decembri boli rekordne predaje.
A teraz... co bude ? dlho dlho nic ? Mozete nelubit nepriatelsky web kolko chcete, ale toto su realne cisla ktore sa nedaju prekrutit.
PS : nikdy som Toyotu nemal.
Podla nepriatelskeho webu :
- Norsko
- viete co sa predava v Norsku, skoro vsetko elektroňemobily
- viete preco, dotacie, kriváriny, sialene úľavy ktore si ziadna krajina nemoze dovolit ked nema ropu plyn ktore predava vsetkym ostatnym
- v januari 2022 predaj okolo 8.000 novych aut
- v januari 2023 predaj LEN 1.860 novych aut (95.4% menej ako v decembri, 76.6% menej nez minuly januar)
len tak zo srandy : v decembri 2022 predaj 39.107 novych aut. Tusite co sa asi tak stalo, hej ? V nejakej miere zrusili dotacie, napriklad sa musi platit DPH z vozidielok drahsich nez xyz dukatov a podobne. Kedze sa dopredu vedelo ze tie dotacie padnu, v decembri boli rekordne predaje.
A teraz... co bude ? dlho dlho nic ? Mozete nelubit nepriatelsky web kolko chcete, ale toto su realne cisla ktore sa nedaju prekrutit.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
na základe 2 mesiacov, medzi ktorými nastali významné rozdiely v podmienkach, predikujes budúci vyvoj
Nedivím sa, že (1) je tvoj obľúbený zdroj informácií
Schválne mi povedz, máš zaplatené predplatné Nka alebo smetí?
Nedivím sa, že (1) je tvoj obľúbený zdroj informácií
Schválne mi povedz, máš zaplatené predplatné Nka alebo smetí?
V prvom mesiaci tohto roka sa totiž predalo v celej krajine iba 1 860 nových áut a z nich bolo 1 419 čisto elektrických
"The Norwegian Road Federation (OFV) explains that several things caused such a result. The first was war and pandemic (supply constraints), which caused lower sales in early 2022 and higher sales in late 2022 (specifically in November and December)."
"December brought a massive record of new passenger all-electric car registrations, which amounted to 32,714 (an increase of 137 percent year-over-year)."
každy kto si chcel kupit auto tak ho kupil v Novemberi/Decembri logicky.. nič dramaticke sa nedeje v ročnom priemere nebude žiadna zmena.
"The Norwegian Road Federation (OFV) explains that several things caused such a result. The first was war and pandemic (supply constraints), which caused lower sales in early 2022 and higher sales in late 2022 (specifically in November and December)."
"December brought a massive record of new passenger all-electric car registrations, which amounted to 32,714 (an increase of 137 percent year-over-year)."
každy kto si chcel kupit auto tak ho kupil v Novemberi/Decembri logicky.. nič dramaticke sa nedeje v ročnom priemere nebude žiadna zmena.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Co mate proti japoncom okrem skody 105, mam iba same japonce. A cca rok som dra na stavbe seat cordoba, ale ta bola v tragickom stave uz pri kupe
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
>> Schválne mi povedz, máš zaplatené predplatné Nka alebo smetí?
neviem co su smeti, ale nemam predplatne nicoho nikde takze by som mal byt vcelku safe.
>> nič dramaticke sa nedeje v ročnom priemere nebude žiadna zmena
jaaaaj tak ty uz vies co sa stane za cely rok dopredu ? To je fajn. Nahodou cisla Lotta na zajtra by sa nenasli ?
neviem co su smeti, ale nemam predplatne nicoho nikde takze by som mal byt vcelku safe.
>> nič dramaticke sa nedeje v ročnom priemere nebude žiadna zmena
jaaaaj tak ty uz vies co sa stane za cely rok dopredu ? To je fajn. Nahodou cisla Lotta na zajtra by sa nenasli ?
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
na zajtra nie, loto sa taha stredy a nedele
Nenapada mi jeden japonsky model ktory by som si bol ochotny kupit.
Toyoty, subaru a hondy skrtnes kvoli CVT. Suzuki su ako auta z 2005. To uz radsej daciu.
ostala mazda:
Cx3 posobila akoby bola z papiera. Ked som si do toho auta sadol tak prve so mi napadlo bol internetovy obchod "wish"
Cx5 uz pripominala auto, bol to dizel. Tato konkretna mala nejak 3 roky a 100k km. Ziadala si uz novy DPF filter, neustale bola v servise kvoli tomu ze do oleja nejakym sposobom pretekala nafta a servis to odmietal riesit. Vraj keby to nebolo firemne tak to utopi v rieke.
Cize teoreticky prichadza v uvahu zo vsetkych japonskych aut asi len cx5 a mazda 6 so 194hp benzinom
Toyoty, subaru a hondy skrtnes kvoli CVT. Suzuki su ako auta z 2005. To uz radsej daciu.
ostala mazda:
Cx3 posobila akoby bola z papiera. Ked som si do toho auta sadol tak prve so mi napadlo bol internetovy obchod "wish"
Cx5 uz pripominala auto, bol to dizel. Tato konkretna mala nejak 3 roky a 100k km. Ziadala si uz novy DPF filter, neustale bola v servise kvoli tomu ze do oleja nejakym sposobom pretekala nafta a servis to odmietal riesit. Vraj keby to nebolo firemne tak to utopi v rieke.
Cize teoreticky prichadza v uvahu zo vsetkych japonskych aut asi len cx5 a mazda 6 so 194hp benzinom
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
okey, good point
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ono vies ako, japonec sa nekupuje preto, ze je to najlepsie, najkrajsie a najvybavenejsie auto na trhu.
Oni tu a tam vedia tie auta dotiahnut k dokonalosti s nejakymi kompromismi. Aj evolucia CVT je dana japoncikmi.
Nesralo sa to az tak ako koncern 10r dozadu, dnes je doba ina, robia sa auta, po ktorych nikto netuzi.
Oni tu a tam vedia tie auta dotiahnut k dokonalosti s nejakymi kompromismi. Aj evolucia CVT je dana japoncikmi.
Nesralo sa to az tak ako koncern 10r dozadu, dnes je doba ina, robia sa auta, po ktorych nikto netuzi.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Poskladame sa turbovi na dennikN?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Vyhodene peniaze. To ich mozme poslat ukrajincon radsej.
FVE 12.45 kWp V/Z