Všeobecná diskusia
- FoxWear
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 17. Apr, 2010, 21:30
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
x_x_x_x neber to v zlom ale podla mňa nemáš cit v nohe keď to necítiš, ja ako "víkendový" vodič to cítim akurát.
Spoiler: ukázať
No v praci mame 2 dizlaky .. to fiorino a kango .. a tiez nemozem povedat zeby to nebolo citit tak poopravim u fiorina to urcite citit (moje prve zoznamenie stou skatulou bolo ... no povedzme to takto snad nebolo naokolo vela ludi a nevidelo to vela oci )
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
U nás v autoškole: rozbiehať sa na spojke, napr. cvičisko jazdím len na spojke. Dostať spojku do záberu, pomaly ju púšťať a pridávať plyn ( cca takto )
a aky to ma zas zmysel sa pohynat cisto len na spojke ? ja si toneviem v reale predstavit ... ci to vy mate tolko casu ? sak to chce nejaky odpich .. ako nie zas F1 ale ked mam jak clovek opustit krizovatku tak to chce jednoducho plyn .. ja to najblizsie vyskusam ale no chujovina
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Ja mám čas
Ale teraz vážne: cvičisko sa u nás jazdí na spojke.
Na semafóroch: Tak jasné, že sa nerozbieham 10s, je to chvíľka,nejako nezaostávam za inými autami ( neviem ako ostatní, ja mám ale ten problém,že príliš skoro púšťam spojku a už sa mi doteraz asi 2x stalo, že mi preto zdochol motor )
Ale teraz vážne: cvičisko sa u nás jazdí na spojke.
Na semafóroch: Tak jasné, že sa nerozbieham 10s, je to chvíľka,nejako nezaostávam za inými autami ( neviem ako ostatní, ja mám ale ten problém,že príliš skoro púšťam spojku a už sa mi doteraz asi 2x stalo, že mi preto zdochol motor )
a čo som ti chcel povedať ja, je že na volnobežných otáčkach kľudne môžu kolesá preklzovať (auto je brzdené stenou, ale kolesá sa točia), diesel na to krúťák máSurrendeR napísal:ok, nepochopil si ma
sadni opat do auta... nastartuj, zarad 1, a pusti spojku (nieze popustaj a na spojke sa rozbehnut) ale pusti... potom mozes znovu nastartovat a naspet zaparkovat (ledaze by si mal kola na snehu ale to je ina situacia ako sa ti snazim vysvetlit)
Diesel podtočíš o 200ot a je schopný sa z toho spamätať, benzín ťuk a čaf...SurrendeR napísal:teda diesel nevie krasne zdochinat, ten proste drbne jak hovado
x_x_x_x napísal:Snake chces povedat, ze na dieslaku citis spojku (cit na nohe) ako pracuje, resp. kedy je v zabere ?
nie bratranec, poviem ti modelovú situáciu p|tchky s autom od milencaFEAR napísal:a aky to ma zas zmysel sa pohynat cisto len na spojke ? ja si toneviem v reale predstavit ... ci to vy mate tolko casu ? sak to chce nejaky odpich .. ako nie zas F1 ale ked mam jak clovek opustit krizovatku tak to chce jednoducho plyn .. ja to najblizsie vyskusam ale no chujovina
Spojka, jednotka, plyn (1500-2000-2500 otmin-1) a vypúšťa spojku.
A jak by to malo byť správne?
Spojka, jednotka, spojka do záberu, plyn zarovno so spojkou...
.
jasne ze citis, na oktavke citim 10x viac kde je zaber ako na sx4 naprx_x_x_x napísal:Snake chces povedat, ze na dieslaku citis spojku (cit na nohe) ako pracuje, resp. kedy je v zabere ?
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
je to bezpecnejsie ked mas malo miesta, na krizovatke jasne ze ne tam do toho treba pridat plynu.... lebo hentak chvilu trva kym to rozbehnes...
Steam: michalsveto
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
Takto sa to snažím ( to správne )
ho\/no, prídeš na bod, keď už to budeš robiť automaticky..landrower napísal:je to bezpecnejsie ked mas malo miesta, na krizovatke jasne ze ne tam do toho treba pridat plynu.... lebo hentak chvilu trva kym to rozbehnes...
tvoja MR octy má hlavne tvrdú spojku, takže záber cítiš razantnejšie...hawkeye napísal:jasne ze citis, na oktavke citim 10x viac kde je zaber ako na sx4 napr
.
Snake napísal:Spojka, jednotka, spojka do záberu, plyn zarovno so spojkou...
no tak to som vas tu predtym asi nepochopil . ani nepostreholl ..
ale to zas zavisi od auta ... ja napriklad na fiatke musim skor plyn trochu nahnat a potom spoju nakolko je bez plynu ta takych otackach zeby si musel mat chyrugicku nohu aby si balancoval ... pripadne je to aspon premna prirodzenejsie ... zvyknuty som uz tak
Naposledy upravil/-a FEAR v St 22. Dec, 2010, 00:25, upravené celkom 1 krát.
- landrower
- Pokročilý používateľ
mimochodom, co by malo mat citenie zaberu spojky spolocne s typom agregatu? leda tak s typom spojky a prevodovky
ale prdlandrower napísal:je to bezpecnejsie ked mas malo miesta, na krizovatke jasne ze ne tam do toho treba pridat plynu.... lebo hentak chvilu trva kym to rozbehnes...
- landrower
- Pokročilý používateľ
teraz ku ktorej casti hovoris ale prd? nech sa nehadam zbytocne
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
a teraz taká iná otázka, z ktorej sa budú niektorí smiať: kde sa vypína to posraté vyhrievanie sedadiel? Ide ma z toho poraziť, keď mi je teplo na chrbát... Dík