Pietro sk napísal: ↑Pi 30. Júl, 2021, 08:37
takze pomaly sa dostavame k jadru veci, ze nic nie je zadarmo. to som rad.
No nie, prekvapivo sa tie vakciny negeneruju same od seba... sorry jako, ale napr. cena okolo 2€ za astru mi nepride nejako zbohatnutia hodna, ved najdrahsia vakcina vychadza nejak na 12€
(mam s tym problem, ked sa prezentuje ako ludkovia z mediciny nieco krvopotne s navretymi zilami a uplne dopoteni, dali svetu
"zadarmo "zazracny liek...vsetko na svete je len blby biznis.)
.
To ze o peniaze ide vzdy az na prvom mieste, na tom sa zhodneme. A teraz si vezmi o kolko penazi prichadza cela EU, stat, firmy, zamestnanci za kazdy den pandemie
Predstav si taku fabriku kde je viac ako 1/3 zamestnancov PN(ako to bolo napr. zaciatkom tohto roka), nemoze vyrabat, plnit zavazky, zarabat... tym ani platit dane, zamestnancov... k tomu rozne kompenzacie hospitalizacie opratrenia... cele zle
Kazdou vlnou ktora dojde na slovensko si chudobnejsi ako si bol pred nou... to si si hadam vsimol
nedavno som sa docital ze ockovanie bude uznane iba na 12mes....
to ma nasralo uplne , to si radsej ten soplik znova prejdem.
Uvidime, znie to ale celkom logicky
vychadzaju informacie zo sveta ze tie vysoke % uspesnosti vakcin v reale ani nedosahuju...
No tu ma to zaujima zdroj, moj tip je ze to bude znova web na urovni hlavnych sprav...
ano, do vyskumu dali kvantum prachov, aj staty/eu im dost prispela.. (zas sa poseru danovi poplatnici)
Budem sa opakovat, ale zaplatit ti vakcinu je pre stat uplne najlacnejsia vec aka existuje... este aj blbe testovanie stoji viacej, nebodaj pojdes na PN alebo co... O teoretickej liecbe/hospitalizacii(teoretickej, kazdy predsa vie ze korona je len soplik takze nejake vaznejsie ochorenie nehrozi) ani nehovorim
v skutocnosti to stoji za hovno. tak sup rychlo vyzbierat prachy fearmongeringom kym sa este da.
Akym sposobom sa vyzbieravaju prachy? Pokial viem tak stat aj firmy na tom dost tazko prerabaju... vystraseny clovek neinvestuje, nenakupuje, buri sa... lose lose lose situacia pre kazdeho
Nie zeby som si myslel ze na tento prispevok zvladnes vecne argumentovat... ale niekedy nezaskodi vyjst zo svojej socialnej bubliny a zistit co sa honi hlavou nizsim formam zivota