AMD Radeon RX 480 (recenzie, informácie...)
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Re: AMD Radeon RX 480 (recenzie, informácie...)
Ako dosla keplerovi tak dochadza maxwellovi v dnesnych tituloch, MEdge Catalysts, Tomb Raider, Far cry primal, GTA 5 nema 970 stale doriesene. Aspon si jedneho dna nemusim priznat ze som ten ktory bol dobrovolne o*ebany, nebol som ten kto si kupil nieco co bolo suce a odpis a nemalo ziadne vyhliadky do buducnosti a nehonil som si kazdy vecer na tom ze som usetril na ukor toho vsetkeho nejaky ten cent denne na elektrike pochopim pri NB, ale nie desktope
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
3.5GB vram by som dnes nechcel.
RX 480 NITRO a 3r zarukou
RX 480 NITRO a 3r zarukou
.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Idealne aby to malo 2x6pin, daleko lepsiu kaskadu a V unlock do 1.3V a nech to stoji do 300e.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.
+ nech to je tiche a rovno aj keby to stalo tie tri kila, jedna skonci u mna. Nitro vyzera super, hodi sa mi aj farebne do zostavy.
Spoiler: ukázať
2x6pin ma asus strix, saphire ma 1x 8pin. (nereferencne karty)
/ Amiga 1200 / Nvidia Shield K1 / PlayStation 4 Slim / PC: Intel + Nvidia /
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Nitro by mala mat 1x 8-pin. Inak malo by to mat niekde diery v PCB aby akoze lepsie unikal vzduch...ale cez ten backplate to nejak nevidno. No neviem, ako si to predstavuju. Kazdopadne s nereferenckami ako je Nitro zacina byt RX 480 zaujimava.Asnod napísal:Idealne aby to malo 2x6pin, daleko lepsiu kaskadu a V unlock do 1.3V a nech to stoji do 300e.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Nereferenčné s normálnym napájaním a normálnym chladením a s backplate by mohli byť výborné karty.
Kľudne nech majú maximálnu spotrebu do 170W (nikde som nevidel, že by túto hodnotu presiahli).
Výkonnostne sú takmer na úrovni R9 390X, po OC by mohli výkon dorovnať.
Kedže sa R9 390X už pomaly dopredávajú, s cenami od 330€, môžu si ceny nereferenčných RX 480 držať svoju hladinu do 300€ - majú takmer rovnaký výkon, polovičnú spotrebu a tým pádom nižšie nároky na zdroj a chladenie PC, čo ich úplne predurčuje do mainstreamu, kam rozhodne patria.
Referenčným kartám, pokiaľ človek nemá dobrý chladič, ktorým nahradí tú vrčiacu turbínu a zdroj, ktorý zvládne dodávať dostatok šťavy pre PCI-E slot, by som sa na sto honov vyhol.
Kľudne nech majú maximálnu spotrebu do 170W (nikde som nevidel, že by túto hodnotu presiahli).
Výkonnostne sú takmer na úrovni R9 390X, po OC by mohli výkon dorovnať.
Kedže sa R9 390X už pomaly dopredávajú, s cenami od 330€, môžu si ceny nereferenčných RX 480 držať svoju hladinu do 300€ - majú takmer rovnaký výkon, polovičnú spotrebu a tým pádom nižšie nároky na zdroj a chladenie PC, čo ich úplne predurčuje do mainstreamu, kam rozhodne patria.
Referenčným kartám, pokiaľ človek nemá dobrý chladič, ktorým nahradí tú vrčiacu turbínu a zdroj, ktorý zvládne dodávať dostatok šťavy pre PCI-E slot, by som sa na sto honov vyhol.
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Nechcem plašiť, ale chalan vymenil svoju 750Ti za RX 480 a po siedmych hodinách hrania Witchera mu zhorel PCI-E slot.
Samotná grafika funguje v druhom slote.
Môže to byť ale aj úplná náhoda s nie problém s vysokým odberom cez slot.
Jadro síce pretaktoval na 1350 MHz, ale nemenil PL, takže je jedno, aký takt tam mal.
Kto má čas si môže prečítať celú diskusiu:
https://community.amd.com/thread/202410
Jadro síce pretaktoval na 1350 MHz, ale nemenil PL, takže je jedno, aký takt tam mal.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ono je to aj dosť staré...
technicky vzaté aj tak neni asi jediný normálny dôvod brať referák
rovnako ako to bolo pri 1070/80
technicky vzaté aj tak neni asi jediný normálny dôvod brať referák
rovnako ako to bolo pri 1070/80
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Neviem, ci by som tomu veril. To len ludia nasadaju na hate train. Pravdepodobne dost velke mnozstvo kariet prekracuje PCIe limit, vratane prektaktovanych GTX 750 Ti bez konektora.ujo Andydúla napísal:Nechcem plašiť, ale chalan vymenil svoju 750Ti za RX 480 a po siedmych hodinách hrania Witchera mu zhorel PCI-E slot.
Kazdopadne nechapem, preco proste AMD na tu kartu nedrblo 8-pinovy konektor pre rezervu.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
Ono je to "staré" jeden deň a niekoľko hodín...
Hej, 750Ti referenčné prekračujú tiež limit, nemajú konektor, ale on tam mal nereferenčnú s 6-pinom.
Ako vravím, môže to byť náhoda a nemusí to byť vôbec chyba karty, ale blbá náhoda, jedna zhorená doska ešte nič nenaznačuje.
Podľa mňa tam nedali 8pin práve preto, lebo karta je smerovaná do segmentu, kde väčšina zdrojov 8pin proste nemá a druhá vec je, že so 6pinom to evokuje zdanie o menšej spotrebe.
Hej, 750Ti referenčné prekračujú tiež limit, nemajú konektor, ale on tam mal nereferenčnú s 6-pinom.
Ako vravím, môže to byť náhoda a nemusí to byť vôbec chyba karty, ale blbá náhoda, jedna zhorená doska ešte nič nenaznačuje.
Podľa mňa tam nedali 8pin práve preto, lebo karta je smerovaná do segmentu, kde väčšina zdrojov 8pin proste nemá a druhá vec je, že so 6pinom to evokuje zdanie o menšej spotrebe.
Naposledy upravil/-a ujo Andydúla v Ne 03. Júl, 2016, 19:14, upravené celkom 1 krát.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
lebo lacne zdroje vacsinou nemaju aj ten 8pin
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
A to som práve dopísal do svojho postu a predbehol si ma o pár sekúnd.
Jn to sa riesilo vcera a uz sa na to aj zabudloujo Andydúla napísal:Ono je to "staré" jeden deň a niekoľko hodín...
Zatial toho moc nehorelo takze jedna doska moze byt nahoda. Tiez tam nema prave najlepsi zdroj k tej zostave.
.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
šak hovorím že staré, inde sa na to aj zabudlostiv napísal:Jn to sa riesilo vcera a uz sa na to aj zabudloujo Andydúla napísal:Ono je to "staré" jeden deň a niekoľko hodín...
Zatial toho moc nehorelo takze jedna doska moze byt nahoda. Tiez tam nema prave najlepsi zdroj k tej zostave.