V downsampligu by nemal byť problém, čo som prešiel vstavané benchmarky v iných hrách a porovnal s tým čo je na nete, tak to pekne kopíruje tie čísla. A v reckách sa počítam testuje v natívnom rozlíšení.
Samo MSAA je náročnejšie, ja tie posprocess blbosti ani nepovažujem za vyhladzovanie, skôr také rozmazávanie. Síce to zahladí nejaké tie okraje, ale jitteringu na malých objektoch v diaľke to nezbaví a toto mne najviac vadí. Kým stojíš na mieste, tak to vyzerá slušne, ale začneš sa hýbať a hrany sa roztancujú.
U MSAA záleží aj ako je implementované v hre, na aké objekty atď.. Od toho sa odvíja kvalita aj nároky. Niekde to vie dostať kvalitu obrazu takmer na úroveň SSAA, iné hry ledva o čosi lepšie než FXAA/SMAA. Ďalšia vec potom keď to vynútiš mimo hry cez ovládače... Svojho času kvalitne implementované 4xMSAA a 8xMSAA išli už riadne do výkonu a na tom sa asi nič nezmenilo. Skôr sa od toho upúšťa práve kvôli tomu, že sa rozšíril downsampling. Čo znamená v CARS2 low/medium/high MSAA neviem odhadnúť, ale medium mi nejako extra kvalitné nepríde v natívnom rozlíšení, v kombinácii s downsamplingom už je to o inom. Ale je pravda, že ja som už ovplyvnený aj tým, že som donedávna downsamloval zo 4K do 1080p, čiže už aj natívne 1440p na 27" sa mi zdá zubaté.
Idem pozrieť nejaké benchmarky na YT a skúsim prebehnúť u seba podľa rovnakých nastavení.