Receiver ku TV
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Receiver ku TV
To akoze dakde pocas filmu HDR je a dakde neni? To uz je naco dobre? Zbytocne to dalej komplikuju.
Sa divim ze sa na to ludia nevykaslu.
Sa divim ze sa na to ludia nevykaslu.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- shiro
- Pokročilý používateľ
Takze vlastne dynamicke HDR nastavuje spravne urovne jasu/farieb rovno za behu, podla metadat.
No prezentuju to akoby doteraz neexistovala korekcia bielej ci jasu, akoby bolo jedno fixne nastavenie a tym padom nieco podexponovane a nieco preexponovane Co je samozrejme nezmysel. Aj bez HDR, tieto korekcie sa robia pri natacani. Tak ci tak ich musia urobit, aby vobec vedeli vytvorit tie metadata, tak preco to nespravit rovno na obraz hned? hmm...
No prezentuju to akoby doteraz neexistovala korekcia bielej ci jasu, akoby bolo jedno fixne nastavenie a tym padom nieco podexponovane a nieco preexponovane Co je samozrejme nezmysel. Aj bez HDR, tieto korekcie sa robia pri natacani. Tak ci tak ich musia urobit, aby vobec vedeli vytvorit tie metadata, tak preco to nespravit rovno na obraz hned? hmm...
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 16. Júl, 2014, 09:40
Trosku sa pridam, co poviete na takyto 5.1 set? https://www.prva.sk/detail/yamaha-yht-1 ... 40645.aspx Planujem nieco pdoobne kupit na filmy, hry. K telke som kupoval stereo repraky, ale chcel by som vyskusat caro priestoroveho zvuku.
pozrite hifibazar.cz majú tam za slušné ceny aj nové veci
moje projektore cca 100"
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
P1: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=916
P2: http://www.ritzy.cz/phpBB2/viewtopic.php?t=975
P3: Optoma hd 141
P4: Wiewsonic led 4k
Spoiler: ukázať
Ludia je mozne zohnat nejaky slusny prehravac na bluray plus 7.1 zvuk? Idealne asi aj licencovany na atmos.
Kedze mam receaver Denon AVR-X1500H a chcel by som k tomu prehravac. Kedze mam zaujem aj o prehravanie fyzickych diskov uvazujem o Xbox one s. Bojim sa ale ich malou podporou prehravania z diskov. Taky Blueray rip s 12Gb filmom tam neviem ci prehram.
Ak mate nejake tipy poradte.
Dik.
Kedze mam receaver Denon AVR-X1500H a chcel by som k tomu prehravac. Kedze mam zaujem aj o prehravanie fyzickych diskov uvazujem o Xbox one s. Bojim sa ale ich malou podporou prehravania z diskov. Taky Blueray rip s 12Gb filmom tam neviem ci prehram.
Ak mate nejake tipy poradte.
Dik.
Zalezi co vsetko pozadujes aby to vedelo, nepises ani rozpocet.
Napr. Sony UBP-X700. Je to za dobry peniaz, podporuje to aj Atmos, aj Dolby Vision u HDR. Nema ale napr. BT.
Ak planujes prehravat aj nejake ripy, nielen origo disky, Xbox nie je uplne najidealnejsie riesenie.
Napr. Sony UBP-X700. Je to za dobry peniaz, podporuje to aj Atmos, aj Dolby Vision u HDR. Nema ale napr. BT.
Ak planujes prehravat aj nejake ripy, nielen origo disky, Xbox nie je uplne najidealnejsie riesenie.
- shiro
- Pokročilý používateľ
Co sa tyka podpory audioformatov, tak aj pokial to dane zariadenie nedokaze priamo dekodovat, vacsinou to vie poslat von cez optiku ci HDMI (passthrough) a zdekoduje to tvoj receiver.
Ak planujes pozerat BD ripy, tak na to je vzdy lepsia multimed. skatulka, ako kupensky BD prehravac ci konzola.
Ak planujes pozerat BD ripy, tak na to je vzdy lepsia multimed. skatulka, ako kupensky BD prehravac ci konzola.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
V tejto veci excelovalo oppo. Taka 203-ka prehra vsetko okrem iso suborov, protokol smb mu nerobi ziaden problem, s cim ma problem aj vacsina krabiciek. Ale oppo sa uz nevyraba a ani nebol lacny.
Ak chces prehravat aj origo disky aj ripy po sieti ci z hdd asi sa nevyhnes dvom zariadeniam.
To co pisal Dunar sony ubp-x700 je v pohode masinka, mam skusenost iba s x800-kou ale rozdiel je ze 800ka ma aj dac prevodniky s analogovym vystupom. To by som vyskusal aka je tam podpora aj mkv suborov, nieco to prehra, sam uvidis, a potom sa rozhodol ci este prikupit multimedia krabicku na ripy.
Ak by sa ti podarilo este zohnat oppo 203 ku bol by si vysmiaty ale pochybejm o tom ze by si vycaloval 850€ za kvalitu. Oppo bolo jedina znacka co ponukala prehravac na zvuk aj video v top kvalite co zvladla vsetko v jednom. Bohuzial prachy vladnu svetom a nie rozum a oppo prestalo zo dna na den vyrabat svoje vyrobky, ktore boli spicka a este aj ziadane. neviem aku mas TV ale to co ches by mala zvladnut aj telka, myslim ripy a na 4K placky si kup ten sony 700-ku.
Ak chces prehravat aj origo disky aj ripy po sieti ci z hdd asi sa nevyhnes dvom zariadeniam.
To co pisal Dunar sony ubp-x700 je v pohode masinka, mam skusenost iba s x800-kou ale rozdiel je ze 800ka ma aj dac prevodniky s analogovym vystupom. To by som vyskusal aka je tam podpora aj mkv suborov, nieco to prehra, sam uvidis, a potom sa rozhodol ci este prikupit multimedia krabicku na ripy.
Ak by sa ti podarilo este zohnat oppo 203 ku bol by si vysmiaty ale pochybejm o tom ze by si vycaloval 850€ za kvalitu. Oppo bolo jedina znacka co ponukala prehravac na zvuk aj video v top kvalite co zvladla vsetko v jednom. Bohuzial prachy vladnu svetom a nie rozum a oppo prestalo zo dna na den vyrabat svoje vyrobky, ktore boli spicka a este aj ziadane. neviem aku mas TV ale to co ches by mala zvladnut aj telka, myslim ripy a na 4K placky si kup ten sony 700-ku.
Plan je prehravat origo bluray a sem tam stiahnute z netu. Idealne hdd pripojit a pustit. Rozpoctovo nechcem ist viac ako xbox. Coz je aktualne 250eur. Prinajhorsom nainstalovat plex a prehravat cez dlna.
A coho sa bojim je aby masinka nenicila ten 7.1 zvuk. Nikde nieje poriadne popisane ci prehravace maju ci nemaju tieto podpory.
A coho sa bojim je aby masinka nenicila ten 7.1 zvuk. Nikde nieje poriadne popisane ci prehravace maju ci nemaju tieto podpory.
Xbox z HDD vela neprehra. Tak to nie je najvhodnejsie riesenie. BD prehravac zvladne viac.
To viem, dokonca podporuje len fat32. Preto akojedno riesenie je ten plex.
Ale urcite zvazim aj br prehravace lebo tie prehraju viac. Len ci si strazit tu podporu dtx a atmos... Alebo to vie poslat cez hdmi a receaver si s tym uz poradi.
Ale urcite zvazim aj br prehravace lebo tie prehraju viac. Len ci si strazit tu podporu dtx a atmos... Alebo to vie poslat cez hdmi a receaver si s tym uz poradi.
Pokial to nevie atmos prehrat, tak ho tazko bude vediet poslat dalej.
Zvaz ten Sony X700. Je to za dobry peniaz a dobre vybavene.
Zvaz ten Sony X700. Je to za dobry peniaz a dobre vybavene.