COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
Re: Coronavirus a co si o tom myslite?
Najdes to napriklad na wdr.de
Z ~92 nakazenych v NRW je prave okolo ~67 z okolia Heisbergu. Udajne maju vsetci spojenie s karnevalom kde malo byt okolo 300 ludi. Ok, ci "pacient nula" nakazil uplne vsetkych sam mozno neni uplne pravda, kazdopadne zatial sa nepisalo zeby niekto z nakazenych mal nejake spojenie s nakazenymi oblastami a dotiahol to niekto iny.
Z ~92 nakazenych v NRW je prave okolo ~67 z okolia Heisbergu. Udajne maju vsetci spojenie s karnevalom kde malo byt okolo 300 ludi. Ok, ci "pacient nula" nakazil uplne vsetkych sam mozno neni uplne pravda, kazdopadne zatial sa nepisalo zeby niekto z nakazenych mal nejake spojenie s nakazenymi oblastami a dotiahol to niekto iny.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Werwest: transfer rate bol tusim odhadovany na 2.5-4.5, chripka ma nieco podobne. Vyvoj poctu nakazenych je podobny cine, tam to tiez islo takto strmo hore. Chripka rocne nakazi nejakych 40m ludi (velmi hruby odhad), zomrie okolo 200t a stihne to za 3 mesiace.
Este k tej mutacii, virologovia spominali (mozem to skusit najst), ze typicka cesta mutacii je spravit virus lahsie prenosny, cim sa zvykne znizovat jeho schopnost zabijat. Ten virus ale mutuje priebezne, napr. ten v US ma vek aktualne ca. 6 tyzdnov, pricom uz priebezne lahko mutuje dalej.
Inak, sice na jednej strane sa to sprava ako chripka, ale tie opatrenia su dane absolutnou neznalostou virusu, take mame odporucania od virologov, myslim ze to robia spravne.
Este k tej mutacii, virologovia spominali (mozem to skusit najst), ze typicka cesta mutacii je spravit virus lahsie prenosny, cim sa zvykne znizovat jeho schopnost zabijat. Ten virus ale mutuje priebezne, napr. ten v US ma vek aktualne ca. 6 tyzdnov, pricom uz priebezne lahko mutuje dalej.
Inak, sice na jednej strane sa to sprava ako chripka, ale tie opatrenia su dane absolutnou neznalostou virusu, take mame odporucania od virologov, myslim ze to robia spravne.
FVE 12.45 kWp V/Z
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
pisal si ze skoro dvojnasobok mate v nrw kazdym dnom..to znamena ze tych 67 sa nakazilo len vcera ? alebo aky tam je priebeh ?werwest napísal: ↑Po 02. Mar, 2020, 22:40 Najdes to napriklad na wdr.de
Ved hovorim skoro, jasne ze to neni denne x2.
Zacalo to v stredu tym prvym, nasledne hladali vsetkych 300 ludi z karnevalu, nakoniec bolo okolo 1000 v karantene, potvrdilo sa to zatial okolo tych 67, mozno okolo 70 o tomto case musel by som preluskat znova vsetky tie spravy. V celom nemecku je zatial 150 pripadov, okolo 100 v nrw, nie vsetky su spojene s tym karnevalom.
Edit: ked tak ratam s tym ze v stredu bol prvy (a nasledne jeho zena same day) a spravim x2 x2 do dneska tak to aj vychadza
Zacalo to v stredu tym prvym, nasledne hladali vsetkych 300 ludi z karnevalu, nakoniec bolo okolo 1000 v karantene, potvrdilo sa to zatial okolo tych 67, mozno okolo 70 o tomto case musel by som preluskat znova vsetky tie spravy. V celom nemecku je zatial 150 pripadov, okolo 100 v nrw, nie vsetky su spojene s tym karnevalom.
Edit: ked tak ratam s tym ze v stredu bol prvy (a nasledne jeho zena same day) a spravim x2 x2 do dneska tak to aj vychadza
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Ale to už je aj potvrdené alebo len to čo si zatiaľ mysleli, že je v tej škole?
.
Takze dnes po praci sa mi ani neoplati ist do obchodu ...
Iba ak pojdes skor a stihnes si nieco uchmatnut.
Rano som nahadzal vsetku dezinfekciu co bola v alze skladom do kosika a uz 3/4 fuc.
Rano som nahadzal vsetku dezinfekciu co bola v alze skladom do kosika a uz 3/4 fuc.
.
kks, bol som dnes v troch lekarnach v TN (v tej co je v kauflande dokonca rada 10 ludi predomnou) a ze vsetky anibakterialne roztoky vypredane, okrem betadine
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Natri sa betadine,aspoň sa nebudeš musieť opalovat
Btw antibakteriálne roztoky na vírus? Rly?
Btw antibakteriálne roztoky na vírus? Rly?
Naposledy upravil/-a Zoltan Balaton v Pi 06. Mar, 2020, 19:16, upravené celkom 1 krát.
nezhanal som to pre "coronu" ale pre svagra po vaznej operacii chrbtice.
Spoiler: ukázať
Akurat som dosiel z kauflandu, velmi som sa bal a uplna pohoda..klasicky piatok. Chvalabohu. Btw som zvedavy co to spravi s ekonomikou, ja robim v priemysle, restrikcie uz su, nikto nemoze cestovat, projekty sa posuvaju...no uvidime.
Project Fractal Define S Black & White http://zostavy.tichepc.sk/sk/#reference ... lack-white
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD: Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD: Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play
jo, nakupil som uplne v pohode inak dost prazdna billa, iny piatok to je katastrofa..vsetci usli ci co
zevraj kosice https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5E92BA7B
zevraj kosice https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5E92BA7B