Subaru Impreza WRX alebo?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Re: Subaru Impreza WRX alebo?
Osobne by som šiel do čo najnovšieho, pretože tie autá môžu pripadať už dosť staré keď budú mať 10 rokov.
Osobne mám Octaviu RS. Pre mňa účel a užitočnosť splnila na 100%. Ak by som chcel v ramci užitočnosti nejaké športovejšie auto (chcem iba Combi) tak idem do Cupra ST. Či už predný náhon 265,280,290 koní alebo Cupra R ST. Prípadne BMW 330i/d, ale verzia F30/31. Zasa ale asi nákladny servis.
Mne osobne prídu Subaru/Mitsubishi s pohľadu za servis niečo ako 3 turbový diesel od BMW. Viac v servise ako jazdy na cestách. (možno sa silne mýlim, ale mám z toho taký pocit). Myslím ale tie 250+k verzie.
Osobne mám Octaviu RS. Pre mňa účel a užitočnosť splnila na 100%. Ak by som chcel v ramci užitočnosti nejaké športovejšie auto (chcem iba Combi) tak idem do Cupra ST. Či už predný náhon 265,280,290 koní alebo Cupra R ST. Prípadne BMW 330i/d, ale verzia F30/31. Zasa ale asi nákladny servis.
Mne osobne prídu Subaru/Mitsubishi s pohľadu za servis niečo ako 3 turbový diesel od BMW. Viac v servise ako jazdy na cestách. (možno sa silne mýlim, ale mám z toho taký pocit). Myslím ale tie 250+k verzie.
Spoiler: ukázať
Ja osobne špekulem tento rok a fungel nové:
TYPE-R
FOCUS ST 2.3T
CIVIC 1.5T
už ten 190k Civic je zábavný...
Mal som zákazníka, ktorý vlastnil Lancer EVO 9 a ďalší jeho známy WRX, chodili s tým na sobotňajšie okruhy. Spomínal, že častá výmena oleja je nutnosť (cca 10k km a menej), veľké opotrebenie spojky a prevodovky a samozrejme bŕzd. Takže najmenej počítaj s častou výmenou oleja.
TYPE-R
FOCUS ST 2.3T
CIVIC 1.5T
už ten 190k Civic je zábavný...
Mal som zákazníka, ktorý vlastnil Lancer EVO 9 a ďalší jeho známy WRX, chodili s tým na sobotňajšie okruhy. Spomínal, že častá výmena oleja je nutnosť (cca 10k km a menej), veľké opotrebenie spojky a prevodovky a samozrejme bŕzd. Takže najmenej počítaj s častou výmenou oleja.
-
- Používateľ
Ten focus vyzerá fajn. Cena po pridaní volitelnej výbavy koľko 37k€ ?
Civic keby bol krajší zo zadu tak by som bral aj ja, je to kus zladenej techniky. Ale design je subjektívna vec.
Civic keby bol krajší zo zadu tak by som bral aj ja, je to kus zladenej techniky. Ale design je subjektívna vec.
práveže ten Civic sa mi posledné generácie nepáčil, páči sa mi až táto
Kto chodí pravidelne na okruh s autom, automaticky musí počítať s častou výmenou bŕzd, pneu, oleja, lacná zábava to nie je. Tam nie je o čom, auto tam zo seba dáva maximum.
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
-
- Používateľ
Servisne náklady nieje olej. To je pri jazdení po okruhu je samozrejmosť. Minimum je skrátenie intervalu na 5-7tkm.
Myslene mnou je to, že napr zotrvačník ti vydrží tak 50tkm a musíš meniť nie kvôli agresivnemu štýlu jazdy ale preto lebo sa proste pokazí. Musíš vymeniť turbo pretože sa pokazí po 50tkm a inde ti vydrží 100-150tkm. Musíš vymeniť vstreky pretože aj keď jazdíš na dobrý benzín/naftu tak sa ti opotrebujú príliš rýchlo.
Týmto je myslené, príliš drahé servisné náklady a tak isto aj cena za tie veci. Predpokladám, že to z vás, kto si má už nejaký čas auto vie.
@CageJ: Starší CIVIC inšpirovaný asi StarWars vidím každý deň a čím ďalej tým sa mi viac nepáči (má ho sused). Za 5 rokov čo ho má som ho videl už asi 10 krát čo ho museli dotiahnuť na lane pretože nejaká porucha.
Myslene mnou je to, že napr zotrvačník ti vydrží tak 50tkm a musíš meniť nie kvôli agresivnemu štýlu jazdy ale preto lebo sa proste pokazí. Musíš vymeniť turbo pretože sa pokazí po 50tkm a inde ti vydrží 100-150tkm. Musíš vymeniť vstreky pretože aj keď jazdíš na dobrý benzín/naftu tak sa ti opotrebujú príliš rýchlo.
Týmto je myslené, príliš drahé servisné náklady a tak isto aj cena za tie veci. Predpokladám, že to z vás, kto si má už nejaký čas auto vie.
@CageJ: Starší CIVIC inšpirovaný asi StarWars vidím každý deň a čím ďalej tým sa mi viac nepáči (má ho sused). Za 5 rokov čo ho má som ho videl už asi 10 krát čo ho museli dotiahnuť na lane pretože nejaká porucha.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Neviem či by bol záujem o vozidlo s AT, ked s tým chce aj na slalom
Prevýkonovaný predohrab by som asi tiež nechcel, lebo v kuse pneu na šalát voči zadným
Prevýkonovaný predohrab by som asi tiež nechcel, lebo v kuse pneu na šalát voči zadným
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Ono aj ten Clubman co si spominal je zaujimava volba ale vlemi male auto na mna (mozno na screama nie).
Ja by som sa predokolky vobec nebal, ide ozaj o to ci to ma samosvor a vie preniest vykon dolu, aj 300 konci vie ist dnes uz cez prednu napravu.
Ja by som sa predokolky vobec nebal, ide ozaj o to ci to ma samosvor a vie preniest vykon dolu, aj 300 konci vie ist dnes uz cez prednu napravu.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Vies aj definovat aky civic mu doviezli 10x na odtahovke ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Focus ST mk3 nemá LSD. Problémom s piestami / krúžkami / LSPI sa vieš vyhnúť tankovaním 100oktanu. Lenže vzhľadom na dizajn interieru to nie je zrovna najpraktickejšie auto. Ten istý motor vieš dostať aj v mondeu mk4 FL, cenovo podobné ako FF3 ST.. hmotnostne možno o 200kg tažšie, ale priestorovo uplne inde, aj do komfortu, a jazdne vlastnosti stále vyborne.
Kód: Vybrať všetko
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=297458637&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=9000&makeModelVariant1.modelId=29&minFirstRegistrationDate=2011&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&action=eyeCatcher&searchId=88c46867-0acd-1e26-95f5-2b1a9a50dc56
ale zohnať to na SVK neni šanca. robili sa aj v MT ale gro bude AT..
Kód: Vybrať všetko
https://auto.bazos.sk/inzerat/110287693/predam-honda-accord-24-i-vtec-excecutive-type-s-2010.php
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
stale sa tu miesaju auta roznych kategorii. Budto che fun car na zabavu, alebo komfortne auto s vykonom. Accord je super, tiez po nom pokukujem. Chodil som na nom, je to velke a pohodlne auto. Ale urcite to nie je FUN car.
Mne z toho vychadza ten TypeR asi ako najlepsia volba a da sa zohnat aj za slusne peniaze, samozrejme nie novy
Mne z toho vychadza ten TypeR asi ako najlepsia volba a da sa zohnat aj za slusne peniaze, samozrejme nie novy
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
tak podľa zadania nechce motokáru, inak by sme sa bavili o uplne iných autách, a accord s K24 je fun car.. nie tak obratné ale určite dokáže človeka svojimi jazdnými vlastnosťami potešiť. Potom je to už o prioritách, uprieť si komfort a pridať viac športoveho ducha lebo viem že 99% budem využívať auto na normalne jazdenie a 1% občas niekde poriešim? Alebo chcem auto ako hračku na ktorej budem blbnuť a len občas na nom pôjdem na vylet..
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
https://www.sportovnivozy.cz/126103-ford-focus-st
nejaky random search. nepaci sa vlemi ani mne ale trebalo by pojazdit... hlavne je zanovne ozaj.
nejaky random search. nepaci sa vlemi ani mne ale trebalo by pojazdit... hlavne je zanovne ozaj.