XFX je dvorný dodávateľ AMD grafík, môže byť lepšia voľba ako "všeobecní" výrobcovia lebo tí na AMD častokrát kašlú a spravia low effort nedorobky... ale robí aj lacné hlučné verzie. TOPka je zvyčajne Sapphire, niečo ako bolo EVGA pre nVidiu. Ale hento čo zvažuješ je referenčná karta AMD takže je jedno ktorý výrobca si na ňu nalepí svoje nálepky. Recenzie som nejak narýchlo nevidel ale na reddite ju chvália ako celkom tichú tak by mala byť fajn. Kolega si ju teraz kúpil a nesťažoval sa, ale ten to ani nemá moc s čím porovnať, akurát mi vedel povedať že to nehučí ako vysávač a počuje asi len ventilátory bedne, nemá to ešte vyladené a moc sa o to nezaujíma
6750XT je oproti 6700XT o cca 5-10% rýchlejšia, ale s vyššou spotrebou. Jediný rozdiel sú vyššie frekvencie vďaka vyladenejšiemu výrobnému procesu. Či sa oplatí záleží od ceny a od toho čo iné vieš za podobné peniaze kúpiť, k čomu (zostava a monitor) to chceš kúpiť a koľko by si bol prípadne ochotný priplatiť.
Ak zvažuješ nové, teraz dakedy má vyjsť nový Intel Arc Battlemage s 12GB VRAM, možno sa oplatí počkať kým vyjde, čo bude zač a za koľko? Mal by mať podobný, možno vyšší výkon ale modernejšiu architektúru a funkcionalitu. Ovládače tiež už hádam vyladili, Battlemage iGPU v Lunar Lake dosť vychvaľovali takže som mierny optimista.