Freelance vo Francuzku

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Re: Freelance vo Francuzku

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Miso122 napísal: Ut 06. Sep, 2022, 11:42 90k rocne je hadam 400/MD na fakturu, co nie su uplne nerealne cisla ani u nas v CZ/SK :D cize Rakusko bezproblemov
MDR počítaš zo super hrubej, nie hrubej mzdy. 400 denne nie je nereálne ale sú to už naozaj pekné prachy IMHO na naše končiny.
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

turbo, ja nie som v IT, ale v semiconductor, minuly rok som mal asi 2 ponuky po osloveni na LinkedIn-e, kde mi ponukali 80+ na nastup, bolo to ale stahovanie k Passau (ale na AT strane). Mam v AT odrobene 8r, PhD., som v Team Lead pozicii. Okolo 60-65t teraz dostavaju Master niekde 2-3r po skonceni skoly s technickym vzdelanim (Uni/FH). Platy isli v niektorych sektoroch minuly/tento rok pomerne vyrazne hore (20-25% skokovo).
FVE 12.45 kWp V/Z
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Stefan ak mas moznost ist takto do zahranicia, urcite by som ju vyuzil. Pre dceru to bude len prinosom a manzelke zmena prostredia evidentne tiez prospeje. Reci o fetakoch tu siria kotleby, ale realita je uplne inde. Podla ich vzorca by potom muselo platit, ze ked je u nas legalny alkohol, tak by u nas museli byt po uliciach sami ozrani .. ehm.
Ja som stravil v Holandsku za poslednych 15 rokov velmi vela. Nezil som tam trvalo, ale bolo to niekolko tyzdnov rocne. Holandania ako taki su uplne v pohode, ukecani, otvoreni a hlavne tolerantni. Na ulici tam stretnes mnostvo ludi, ktori sa vymykaju nasmu stereotypu, ale tak ako ty si ziju svojim zivotom a nestaraju sa do teba. To ze sa tam vies sfajcit, je moznost ale nie povinnost. Mozes sadnut do cofeeshopu a spraskat sa tam rovnako ako sa vies u nas ozrat pod obraz bozi, ale rozhodne neplati, ze by tam boli plne ulice fetakov a narkomanov. A narozdiel od nas som nemal nikdy pocit, ze by som sa v noci v Amsterdame mal niekedy bat ist sam po ulici, co sa o nocnej Bratislave tak uplne povedat neda.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

ved to suhlasim s tebou, popravde by som to bral hned, oni na 90k rocne maju tu 30perc ruling a to vychadzalo na 5450e mesacne v cistom co je tiez podla mna slusne na takeho dementa jak som ja. az by som sa hanbil za tie love popravde bo som lama ale zas manazujem si myslim ze fajn a lubia ma secii. aj zoom by kupil skodu keby so mnou bol na vikend na dofci napr :D ale manzelka toho ma vela teraz a ten presun z presova ju tiez ubija ale zas bola by podplukovnik a teoreticky general mozno na konci kariery a to by bola 1 zena. Ma velmi dobru karieru a nesmierne je dobra v tom co robi ale vidi zas ze ja sa trapim tuna ta preto by aj sla ale viem ze by tam nebola stastna a casom zrejme ani ja. Ale co tak cestujeme tak sa jej v zahranici paci len zas tiez je u nej v 44 rokoch uz aj blbe ze nevie jazyk a vonku by sa hanbila tiez. tam mame plany ze bude moju sro viest castom ale na to potrebujem asi 3-4r este a to som chcel prave mimo svk prezit v stasti ale ta budem sa trapit tuna zrejme. inac seriozne neprepustaju u nich nikoho aj ked chce ten clovek.
hry- ps5
doma-HP probook
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Stevko, musite chciet odist obidvaja a obidvaja najist ak tak spolocne miesto, kde by ste chceli ist. Inac budete hladat vyhovorky preco tam neist a casto aj hlupe. Ja sa tvojej zene necudujem, ze nechce odist. Ma to tu fajne rozbehnute podla toho co pises a za par rokov si moze vylozit nohy. Je super, ze sa nehrnies a netlacis ju do odchodu. Pokial fakt na to nie je dovod, tak na to zatial kaslite. A ze sa vrati SmeroHlas? Uz tu boli a nech teraz akokolvek hulakaju, ak by sa dostali opat hore, tak sa budu riadit zapadom, ako tomu bolo aj doteraz. S nackami a republikou si vytru rit, po pripadnych volbach. Teraz ich len potrebuju, aby oslovili co najviac ludi a boli predcasne volby.
Nejako to vydrz este par rokou, polovicka co chvila bude brat pekny vysluhovy dochodok a potom chodte tata odtialto
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

jj tak asi kamo, ako hladam dalej a este jej nukali neico v CZ tak mozno tam by nebolo zle a aj mne tam nieco okolo 2700 nukali ale uz si nepametam ci hrubom ci netto. ale podla mna treba ist lebo ja zastavam nazor ze cim dalej na zapad tym lepsie. minimalne si to uvedumuju lekari(vela spoluziakov z gympla) alebo murarov :D
hry- ps5
doma-HP probook
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Zil som par rokov v cechach cca pred 14timi rokmi. Oproti nam su na tom mentalne o nieco lepsie. Posledne roky ale co sledujem, tam to tam ide tiez dolu vodou. Platovo a cenami boli na tom lepsie vzdy. Uz vtedy sa tu zarabalo 5000sk, tam som zarabal cca 21000sk. Bol to trochu pre mna sok, kes mi tu ponukli 7000 korun plat a to bol este v poho plat
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
scream
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa scream »

No neviem, toto tu na vychode malo svoje vyhody este 3-4 roky dozadu. Bolo tu umerne lacno. Aktualne je podla mna jedine slusne obyvatelne mesto s nejakymi moznostami blatislava. Do prahy sa natrepal kto mohol a tak to aj dopadlo. Platy nic moc vzhladom na naklady.
Aktualne su ceny vsetkeho na vychode tak pokrivene, ze ozaj nechapem, kto tu ma chut s tymito nakladmi zit. Vyzera to tu jak bagdad, domy sa stavaju hore dole v poli bez infrastruktury, degesi v kazdej druhej dedine, najvacsie mesto na vychode nema x-rokov doriesenu zakladnu infrastrukturu.... cize za tieto naklady ti zit je ozaj nezmysel, lebo sa da zit inde a lepsie mozno aj s vacsim kludom. Akurat, ked tu mate zazemie a rodinu, tak niekedy nie je na vyber...

Btw v holandii su drahe cigy stefan, neoplatilo by sa ti tam ist :D
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

nekurim uz 20roky bo som slubil zene ze az ked umre, tak cakam :D . ale lidl tam maju vsafe uz ta palenka bude vsade v Eu. ale suhlas. s tymi cenami uz vychod.nedava zmysel.velmi
hry- ps5
doma-HP probook
zoom
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa zoom »

Veduci, zoom by ta hadam aj lubil, ale Skodu si teda nekupi. To sa radsej budem s holou prdelou vozit na Jeepe, lebo proste... je to fajn nastartovat bublajuci V8, pustit si hudbicku a len tak palit benzin. Jedneho dna, az sa trochu vyhrabem zo statusu "pracujuca chudoba", tak si mozno kupim bublajuci trojvalec Skoda. Zatial na to nemam peniaze, navyse teraz riesim dom.

Kazdopadne toto som chcel - fakt ze uuuplnou nahodou som kukol do tohto topicu, nemam ziadny highlight na moje meno alebo co, ale napriek tomu, ze uz nikam nejdes, tak:
- Francuzsko: bacha aby si si dcere neurobil radost s tym, ze budes v krajine s polovicou severnej Afriky. Priatelka tam teraz bola na zaciatku septembra (=novy skolsky rok) a deti stali vonku a trieda bez prehanania vyzera tak, ze vsetky deti cierne ako bota a vedla bokom jedno biele dievcatko. Great success!
- Holandsko: kamaratka tam zila roky a viem, ze Holandsko je draha krajina. Je drahe tam mat auto, byvat a tak. Samozrejme je to neporovnatelne lepsia krajina na zivot a je asi lepsie byt chudobny v Holandsku nez na Slovensku, len hovorim, ze to nie je uplne take, ze idem tam a zijeeem si super.

PS: Vypoved je jednostranny akt. Nikto to nemusi schvalovat. Das vypoved a najviac za 2 alebo 3 mesiace ides prec. Nic neriesis, neodovzdavas agendu, nehladas nahradu. Samozrejme nejaka rozbehnuta kariera je ina otazka. Alebo moznost zamestnania na vychode, kde nic nie je. Alebo menej platena praca, ktora ma bavi oproti viac platenej, ktora ma nebavi. V dnesnej dobe skor skus remote work v zahranicnej firme, nez opustit cely domov a ludi okolo teba. Sme sice hlupy a zavistlivy narod, ale tak asi sa nejako uzivime, tak to nie je uplne zle.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

to ja som chcel.aj manzelku neako odbremenit aby si oddychla.lebo ja svoje hobby s nehnutelnostami riesim takmer stale na dialku. posledny byt v nitre som predal a ani som tam nebol fyzicky. tak isto dom mi leju zakladove pasy v piatok a pondelok dovezu Dt tvarnice a tiez som tam este nebol. ale v NL by to bol hybrid ze aj offixe a aj home office ale mne uz sa do kanclu nechce popravde. a to som spolocensky azaz mi pride ale proste uz ma nebavi dochadzat do kralikarne a stracat tam cas. doma si stihnem xy veci dalsich poriesit. ale tak hybrid by som dal a stale som nazoru toho a aj si dobre napisal ze radsej byt chudobny vonku mimo svk
hry- ps5
doma-HP probook
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

zoom napísal: St 07. Sep, 2022, 19:52 PS: Vypoved je jednostranny akt. Nikto to nemusi schvalovat. Das vypoved a najviac za 2 alebo 3 mesiace ides prec.
nie som si isty ci to tak uplne plati aj v armade, navyse tam z dovodu kadejakych vyslyhovych dochodkov a podobnych medovych motuzikov aj to rozhodnutie je urcite ovela tazsie, ale stevo o tom vie urcite svoje
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

napisal mi tipek z NL zas maila :D

9:38 AM (11 minutes ago)
to me

Hey Stefan, just wanted to check in (don’t give any false expectations), but I asked HR if we can increase our salary scale for this job.
If we can, I want to talk to you more in dept to see if there’s a match. For timelines we can for example also set the starting date later.
Of course we need to keep in mind the situation of your wife, happy to hear your thoughts.

no co mu mam odpisat, manzelka ak by mohla ist ta najskor dalsi rok. a to je 3+ mesiace a aj to neviem slubit a bez nej nemozem/nechcem ist.
uz tak mi nukali ferove 90k s tym 30% ruling to je 5,5k netto co je slusne. uz som napisal kamosovi do prahy naj aplikuje on :D
hry- ps5
doma-HP probook
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

stefan: dnes je na trhu bitka o talentovanych ludi, co dava prilezitost k dobrym platom. Zvysok si musite doma vydiskutovat.
FVE 12.45 kWp V/Z
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

ale teraz zas kravinu napisali mi z NL : uz nie 90k bruto ale zrazu 67k :(

Base salary: €67.500 per year, including 8% holiday allowance.

Bonus: 8,33% at target (12,5% at max), allocated pro rata when you join the company after the 1st of January. Your bonus is calculated as a % of your annual salary and is dependent on Financial, Group and Personal objectives. The company reserves the right to make changes to the distribution of these objectives.

30% Ruling: The company will support the Employee with the filing for a so-called ‘30% ruling’ with the Dutch Tax Authorities. Approval of the 30% ruling is at the sole discretion of the Dutch Tax Authorities.

Tax support: The Company will reimburse the Employee costs for tax returns and tax advice for the first year, solely related to income tax and only in the Netherlands. Other tax advice including the one for the home country will be at Employee’s own expense.

Settling-in: The Company will support the Employee with home search and settling in services in the Netherlands. A temporary furnished apartment will be made available for maximum 4 weeks.

Move costs: Moving costs are covered by the company. Company to select the relocation company.

Relocation flight: The Company will provide the Employee and their accompanying family with economy class one-way airline ticket (economy class plus if flight duration is more than 8 hours) to move from the current home location to the Netherlands.

Relocation You will receive one month’s base salary (gross) to cover extra household

allowance: costs related to the relocation. In your case that will be €6172,84.

Visa application: The company will apply for a “Highly Skilled Migrant” visa for the Employee with the IND. If the Employee relocates with dependent family members (partner/spouse and/or children), Company will assist with their visa applications accordingly.

Spouse Support: In case your family will join you in the Netherlands, your partner will receive spousal support through a one-year membership with “Global Connection” (magazine and online database/platform to meet other foreign spouses).

Pension: 8% employer contribution into a Defined Contribution plan, voluntary employee contribution and voluntary net collective investment scheme.

Other benefits: One free pair of glasses / contact lenses per year up to EUR 400 per year; company-sponsored disability insurances and collective discounts for health insurance and other private insurances.

Commuting: You will be reimbursed for any commuting expenses pursuant to the maximum tax-free amounts according to the applicable fiscal rules and regulations. Should you decide to travel to office via public transportation, you will receive a NS Business card which you can use specifically for your work-related commute. The reimbursement for commuting costs based on kilometers will be maximized to 100km roundtrip per day*.

Holidays: 25 days per year, with the possibility to buy another 5 days per year.
hry- ps5
doma-HP probook

Návrat na "Debata o všetkom"