Gigabyte GA-EP45-UD3P
Re: Gigabyte GA-EP45-UD3P
- LPT a COM kvôli kompatibilite, nie sú vyvedené na zadnom paneli takže by to nemalo nikomu prekážať
- SAS radič integrovaný na doske? Ten kto potrebuje a kupuje SAS disky sa neuspokojí s integrovaným radičom so zvýšenou záťažou na procesor
-USB 3.0 nie je v žiadnom čipsete ktorý je na trhu, nie je ako ho implementovať (nehovoriac o neexistujúcich zariadeniach)
...ja osobne som rád keď sú na doske rozhrania aj staršie. Neviem, máš toľko zariadení pre "nové" rozhrania že ti tie staré vyslovene prekážajú?
- SAS radič integrovaný na doske? Ten kto potrebuje a kupuje SAS disky sa neuspokojí s integrovaným radičom so zvýšenou záťažou na procesor
-USB 3.0 nie je v žiadnom čipsete ktorý je na trhu, nie je ako ho implementovať (nehovoriac o neexistujúcich zariadeniach)
...ja osobne som rád keď sú na doske rozhrania aj staršie. Neviem, máš toľko zariadení pre "nové" rozhrania že ti tie staré vyslovene prekážajú?
- eFatal2ty
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Máj, 2008, 14:00
Ano tak je to. Ani jedno zariadenie nemam IDE. A klav+mys mam na Bluetooth. Mali dat na tie dosky radsej Bluetooh.
Spoiler: ukázať
A teraz sa zamysli, koľko zákazníkov má bluetooth klávesnicu a myš. Veľmi malé percento.
IDE máš dnes už iba jeden kanál, LPT a COM iba cez headery na doske, FDD napríklad ja stále mám (celkom fajn keď sa flashuje BIOS do grafík ), veľa napr. TV tunerov či zvukoviek je do PCI...čiže svoj význam to stále má. Nebude to tu večne ale pár rokov ti to ešte zrejme nervy žrať bude
IDE máš dnes už iba jeden kanál, LPT a COM iba cez headery na doske, FDD napríklad ja stále mám (celkom fajn keď sa flashuje BIOS do grafík ), veľa napr. TV tunerov či zvukoviek je do PCI...čiže svoj význam to stále má. Nebude to tu večne ale pár rokov ti to ešte zrejme nervy žrať bude
- djkakadu
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 05. Apr, 2005, 20:00
Mne celkom vadí že z dosiek dali preč DIN, mám takú klávesnicu a musím to zapájať cez redukciu.
djk@k@du ! oNLy All
- eFatal2ty
- Používateľ
To nemyslis vazne. ved PS/2 klavesnicu kupis za menej nez 2E
No tak napríklad ja mám PS2 klávesnicu, PS2 myš, FDD mechaniku a IDE DVD-RAM napaľovačku. Predsa nebudem meniť napaľovačku preto aký má kábel. A som zvedavý ako chceš bez FDD preflashovať BIOS. No uznávam, COM a LPT už skoro nikto nepoužíva, ale nemôžu predsa nikomu vadiť a niekto ich možno využije. Ad PCI: tak to si ma úplne dorazil. Smial som sa od začiatku čítania príspevku, ale toto ma dorazilo. PCI je stále väčšina zvukoviek pre bežných užívateľov, Wifi karty sú takisto PCI. A to si nemyslite že som zaostalý, zato, že používam staršie rozhrania niektorých vecí(PC neustále obnovujem, momentálne tam je 9600GT, 2GB RAM, 640GB HDD a chystám sa na Q9400 a novú dosku a pod.+do chladenia a ticha investujem tisíce). Proste mi to nič neprináša. Uznávam, SATA napaľovačka by pomohla v tom, že by menej zavadzal kábel, ale toto prežijem, kým funguje, tak nech funguje.
Mimochodom, čo je pravdy na tom, že GB dosky majú problémy s reguláciou chassis fanov?
Mimochodom, čo je pravdy na tom, že GB dosky majú problémy s reguláciou chassis fanov?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
USB klucik ?tommy1104 napísal:A som zvedavý ako chceš bez FDD preflashovať BIOS.
Sorry, myslel som BIOS grafiky. Či aj to sa dá bez?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bootovatelne CD ?
No tak ok, dostal si ma.
Ale musíš uznať, že z FDD je to pohodlnejšie.
Ale musíš uznať, že z FDD je to pohodlnejšie.
No kupuj FDD na USB...
- eFatal2ty
- Používateľ
No dobre ale dovtedy uz vymyslia ako inac upgradovat BIOS. Disketovka sa drzi toho BIOSU zubami nechtami ako vidim.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 13. Sep, 2008, 14:29
Na preflashovanie biosu grafickej karty vôbec nepotrebuješ disketovku, stačí USB kľúč, ja mám grafiku od Gigabyte a tam ide preflashovať bios grafiky priamo z windowsu cez utilitu Gigabyte VGA Bios
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=61" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ddworld.cz/index.php?option= ... &Itemid=61" onclick="window.open(this.href);return false;
- eFatal2ty
- Používateľ
V tom pripade disketovka aj s celym IDE interface patri do kosa.