Knihy
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Re: Knihy
Takze v akom poradi to mam citat ?
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
ja som čital najprv poviedky, avšak je to tam trochu neprehladne s tym dejom. ale poslednu poviedku z druhej knihy odporučam prečitať až po ságe, alebo vobec.
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
- KatjushaMan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 10. Nov, 2006, 02:00
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Neviem, či to tu môžem dať, ale je to debata o všetkom + téma knihy tak sa pýtam...
Ak by niekto vedel zohnať knihy od Arno Puškáš Horolezecký sprievodca 1.-5. diel, tak by som bol silno vďačný, som ochotný aj pekne za to zaplatiť ( Oco to zháňa už nejaký ten rok )
Inak čítal tu niekto Hiraxa alebo Matkina?
Ak by niekto vedel zohnať knihy od Arno Puškáš Horolezecký sprievodca 1.-5. diel, tak by som bol silno vďačný, som ochotný aj pekne za to zaplatiť ( Oco to zháňa už nejaký ten rok )
Inak čítal tu niekto Hiraxa alebo Matkina?
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ja som sa znova pustil do citania (pomalicky, vacsinou pocas cakania na obed v restauracii ci cestou MHD/vlakom), kedze som si kupil Sony Reader (PRS-T1). Mal som plan nakupit knizky v slovencine, avsak velmi, velmi rychlo som od tohto planu upustil, na Slovensku je totiz vyber zalostny (Martinus) alebo totalne obmedeny na specificky format pouzitt v citacke "Wooky reader".
Takze som sa pekne na SK trh vykaslal, a isiel som podpdorit kanadsku ekonomiku (Kobo). A kupil som si na zaciatok :
Peter F. Hamilton - Pandora's Star
Peter F. Hamilton - Judas Unchained
Takze som sa pekne na SK trh vykaslal, a isiel som podpdorit kanadsku ekonomiku (Kobo). A kupil som si na zaciatok :
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Robert Lynn Asprin -Another Fine Myth
(cz preklad)
zaujimava fantasy ktora sa neberie prilis vazne myslim ze je to prva cast mytickej zbierky 16 diel od tohto autora
citam to vo formate pdb na krpatej nokii 5530..cez ZX Reader 1.5.0
(cz preklad)
zaujimava fantasy ktora sa neberie prilis vazne myslim ze je to prva cast mytickej zbierky 16 diel od tohto autora
citam to vo formate pdb na krpatej nokii 5530..cez ZX Reader 1.5.0
tiež už čítam len cez e-čítačku, v mojom prípade Kindle. okrem tradičných výhod e-čítačky mi vyhovuje aj to, že konečne nemusím čakať na preklad anglicky píšucich autorov. kupovať klasické knihy zo zahraničia mi nikdy nedávalo veľa zmyslu, pošta vyšla pomaly rovnako ako knihy.faugusztin napísal:Ja som sa znova pustil do citania (pomalicky, vacsinou pocas cakania na obed v restauracii ci cestou MHD/vlakom), kedze som si kupil Sony Reader (PRS-T1). Mal som plan nakupit knizky v slovencine, avsak velmi, velmi rychlo som od tohto planu upustil, na Slovensku je totiz vyber zalostny (Martinus) alebo totalne obmedeny na specificky format pouzitt v citacke "Wooky reader".
k téme: v poslednom čase som prečítal prvé tri knihy fantasy série Twilight Reign od Toma Lloyda, nemá to nič spoločné s Twilightom zaujímavý príbeh, autorovi sa nedá uprieť predstavivosť, niektoré postavy sú vykreslené fakt na úrovni a miestami som sa nevedel dočkať, kedy sa vrátia do deju. je zrejmé, že autor sa snažil vyhnúť klasickým klišé a prílišnej dramatizácií, čo vnímam len pozitívne. čo už pozitívne nevnímam je príslišné striedanie deja a scenérií, často nepodstatnými vecmi (asi mu ide o čo najväčší počet kníh v serií, ako to už pri fantasy býva) a príliš veľa zbytočných postáv. ale inak som spokojný, teším sa na 4. knihu.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_ ... =tom+lloyd
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ja som si vyberal medzi Kindle Touch, Kobo a Sony PRS-T1. Kindle Touch isiel prec ako prvy kvoli uzavretemu formatu, nuz a PRS-T1 ma presvedcil aj napriek takmer 200 eurovej cene tym, ze :dexman napísal:tiež už čítam len cez e-čítačku, v mojom prípade Kindle. okrem tradičných výhod e-čítačky mi vyhovuje aj to, že konečne nemusím čakať na preklad anglicky píšucich autorov. kupovať klasické knihy zo zahraničia mi nikdy nedávalo veľa zmyslu, pošta vyšla pomaly rovnako ako knihy.
1) je to Android, je ho mozne rootnut, nasledne nainstalovat Kindle for Android a v pripade potreby mam prekvapivo aj Kindle .
2) omnoho viac funkcii nez Kindle ci Kobo, napriklad pisane poznamky .
Ku kniham - mate nejake odporucania na dobre hard sci-fi knizky ?
je fakt, že Amazon si škodí uzavretým formátom alebo minimálne ľuďom, ktorí si Kindle kúpia. ja som sa zmieril s tým, že knihy budem kupovať len odtiaľ, možno časom ešte dostanú rozum, aj keď tomu veľmi neverím.
neviem presne čo presne myslíš pod slovom hard, ale ešte dávnejšie som čítal "Chasm City" - Alastair Reynolds, myslím, že by to mohlo vyhovovať tej definícií kniha imo dobrá, aj keď som to čítal pred nejakými 7-8 rokmi, takže za ňu 100% neručím. ale dosť ma to vtedy bavilo.
neviem presne čo presne myslíš pod slovom hard, ale ešte dávnejšie som čítal "Chasm City" - Alastair Reynolds, myslím, že by to mohlo vyhovovať tej definícií kniha imo dobrá, aj keď som to čítal pred nejakými 7-8 rokmi, takže za ňu 100% neručím. ale dosť ma to vtedy bavilo.
Panov hlas od Stanislawa Lema.faugusztin napísal:Ku kniham - mate nejake odporucania na dobre hard sci-fi knizky ?
prečítal tu niekto knihy warcraft ?
v ako poradí by som ich mal čítať aby na seba nadväzovali ?
môže byť :
den draka
vladca klanu
poslední strážce
Válka prastarých 1,2,3
kruh nenávisti
zrod hordy
arthas, zrod krále lichú ?
v ako poradí by som ich mal čítať aby na seba nadväzovali ?
môže byť :
den draka
vladca klanu
poslední strážce
Válka prastarých 1,2,3
kruh nenávisti
zrod hordy
arthas, zrod krále lichú ?
MacBook Pro 13 (2016) + iPhone 12 mini
PS5 Slim
PS5 Slim
Tak nam tema po skoro 2 rokoch znovu ozila...smutne je ze za tu dobu som skoro nic neprecital.
Medzi tym uz konecne vysiel preklad pokracovanie Mena vetra s nazvom Strach mudreho muza, ktory rovnako ako jednotku mozem vrelo odporucit. Problem bol ze ked som ju chcel zacat citat tak uz som si na dej z prveho dielu nepametal tak som si ho pred tym musel este raz precitat. Ked pride posledny diel tak budem zase od znovu citat aj jednotku aj dvojku lebo zase si pametam len utrzky takze cca. 1600 stran odznovu
Co mam este vyhliadnute tak je to Lži Lockeho Lamory od Scotta Lyncha. Necital to niekto? Je to velmi dobre hodnotene.
Medzi tym uz konecne vysiel preklad pokracovanie Mena vetra s nazvom Strach mudreho muza, ktory rovnako ako jednotku mozem vrelo odporucit. Problem bol ze ked som ju chcel zacat citat tak uz som si na dej z prveho dielu nepametal tak som si ho pred tym musel este raz precitat. Ked pride posledny diel tak budem zase od znovu citat aj jednotku aj dvojku lebo zase si pametam len utrzky takze cca. 1600 stran odznovu
Co mam este vyhliadnute tak je to Lži Lockeho Lamory od Scotta Lyncha. Necital to niekto? Je to velmi dobre hodnotene.
MB: MSI Z77A-G45 CPU: Intel i7 2600k + Cooler Master Nepton 240M
DDR3: 2x8GB Kingston DDR3 1333MHz CL9 HyperX Fury White Series
VGA: GAINWARD GTX970 Phantom HDD: WD3200AAKS + WD6400AAKS
Zdroj: CORSAIR TX650 LCD: BenQ T2200HDA Case: Cooler Master Dominator
I AM NIKON
DDR3: 2x8GB Kingston DDR3 1333MHz CL9 HyperX Fury White Series
VGA: GAINWARD GTX970 Phantom HDD: WD3200AAKS + WD6400AAKS
Zdroj: CORSAIR TX650 LCD: BenQ T2200HDA Case: Cooler Master Dominator
I AM NIKON