Ahoj Zoom, som rad ze si sa zapojil, vieme ze v AV si frajer
Co si ale spravil teraz, je ako povedat chlapcovi, co sa tyzden vytesuje zo svojej M3-ky, stastim je cely bez seba, ze: "Hej chlapec, pod si dat pretek!", a sadnes do Aventador-a... Chapes?
Ja som takmer kupil niektoru z tych smiesnych krabiciek, ked ma napadlo, ze predsa len skusim prebrazdit pretaktovanie.sk, ved hadam sa nieco zmenilo k lepsiemu, od kedy som okolo temy HTPC prebehol cca 3 roky dozadu. Pamatal som si len tolko, ze som na HTPC rychlo zabudol, bo davat do "prehravaca" pod telku cca 500€ som povazoval (aj stale povazujem) za nezmysel.
Na moje prekvapenie vsak existovala tato tema, kde sa spominali zostavy aj za prijatelne ceny, nie typu "potrebujem prehravac pre rodicov do spalne, strop 700€"
Tak som zacal patrat, hladat, citat, pozerat,... a postupne som prisiel na to, ze NA TO, co ja potrebujem, so stipkou stastia postavim HTPC do 180€, ked sa zadari aj menej.
A podarilo sa

Tak ako som pisal, za tu cenu co ma to stalo, som nad ocakavania spokojny.
Zoom, aby si ma pochopil - keby som mal 84" OLED displej a archiv plny origo BR diskov, asi by som hladal nieco ine. Ja som staval HTPC k 51" FullHD plazme, aby prehralo FullHD filmy/koncerty/klipy, aby vedelo organizovat a prehravat MP3/FLAC albumy, aby na tom isiel web, youtube,... a samozrejme s moznostou vlastnej konfiguracie, ci uz soft alebo hard weru.
Co som len tajne dufal, ale bol schopny ozeliet, aby to do tych idealne 160€ vedelo:
- SPDIF out
- Oceanic
- 5.1 analog out
- spotreba do 50W
Nakoniec sa mi to vsetko podarilo, navyse prehra bez problemov ten bird110.mkv, co pre mna znamena, ze momentalne nemam nic v archive, co by to neprehralo
Plug-and-Play krabic som sa bal z viacerych dovodov, ale hlavne kvoli nekonfigurovatelnosti, absencie 5.1 analog vystupu a otaznej kvality video vystupu.
To com som zlozil porovnavam z hladiska kvality obrazu priamo s USB prehravanim napriamo na mojej plazme. To bolo na tych videach, ktore to zvladlo prehrat, krasne ciste a plynule, s vybornymi farbami. A to si mi ju este ani nebol nakalibrovat!
Totok HTPC ma obraz presne taky isty, ak nie lepsi (este som to nezrovnaval "vedla seba"), avsak so vsetkymi vyhodami, ktore ma oproti integrovanemu "ehm.. ehm... prehravacu". Rozumies mi?
Opakujem - maximalne si vazim Tvoje postrehy, nebyt Teba a par tipkov, s ktorymi sme cca pred 2-3 rokmi debatovali na temu TV, tak mi na stene pravdepodobne visi nejake sproste ziarive LCD a ja sa vytesujem zo sedej ciernej, rozmazanych pohybov a neprirodzeneho obrazu ...
Takze - ked budem zariadovat svoj novy dom, ver tomu ze velmi privitam Tvoje rady pri vybere A-V zostavy, bo pojdem "uplne odpodlahy". Teraz mi dovol tesit sa zo super-lacneho HTPC, ktore zvlada vsetko co potrebujem na 100% a este viac