Všeobecná diskusia
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Tie nase zakony... daco plati dva dni, zrazu zistia, ze zakon zbuchany po dobrej veceri a siestich pivach je nah*vno a potom to narychlo menia, samozrejme dakto pri tom spravi preklep a o dva dni sa znova narychlo opravuje. Tak to potom aj u nas vyzera.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
Keď je reč o zákonoch, bacha >> http://natankuj.sme.sk/c/5705775/pozor- ... budlo.html
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
tak toto je uz uplne mimo
proste niekto je fakt slahnuty....
proste niekto je fakt slahnuty....
Steam: michalsveto
snake na tieto nase oktavky sa davaju v pohode kotucove brzdy (vymenit celu napravu) alebo nie?
nebrzdi mi prave zadne koleso, zajtra to oco berie kamaratovi nech sa nato pozrie, ze ak by bolo treba menit cely bubon ci uz nezainvestovat a vymenti cele..aj ked neviem ci sa to nejako extra moc oplati a co by to vlastne stalo
mne sa zda ze som cital ze na tieto oktavky nedavat take
nebrzdi mi prave zadne koleso, zajtra to oco berie kamaratovi nech sa nato pozrie, ze ak by bolo treba menit cely bubon ci uz nezainvestovat a vymenti cele..aj ked neviem ci sa to nejako extra moc oplati a co by to vlastne stalo
mne sa zda ze som cital ze na tieto oktavky nedavat take
Dať sa dá, len firma čo zastrešuje TK na SR vydala prípis nech si dajú na Octy/Fabie čo majú defaultne bubon pozor (= možné riziko na STK). Plus sa tam mení celá náprava kvázi, a potom ešte prevodka ručnej brzdy (vlastne celý systém), inak ručná bude chytať moc vysoko, a nemusí chytať dobre. Ono isto, kotúč je kotúč, ale za tie sračky to podľa mňa nestojí. Ale síce, tvoje prachy . Rozhodni sa ako chceš, tie peniaze by sa dali využiť aj lepšie.
.
omg ved ta sipka je oranzovaSnake napísal:Keď je reč o zákonoch, bacha >> http://natankuj.sme.sk/c/5705775/pozor- ... budlo.html
cize z toho mi vychadza ze srat nato a nechat bubneSnake napísal:Dať sa dá, len firma čo zastrešuje TK na SR vydala prípis nech si dajú na Octy/Fabie čo majú defaultne bubon pozor (= možné riziko na STK). Plus sa tam mení celá náprava kvázi, a potom ešte prevodka ručnej brzdy (vlastne celý systém), inak ručná bude chytať moc vysoko, a nemusí chytať dobre. Ono isto, kotúč je kotúč, ale za tie sračky to podľa mňa nestojí. Ale síce, tvoje prachy . Rozhodni sa ako chceš, tie peniaze by sa dali využiť aj lepšie.
moze byt
- landrower
- Pokročilý používateľ
inak nechapem preco okolo toho robia na TK take sracky
clovek tym v zasade zlepsi brzdenie auta, co je dolezite, a nieje to ziaden zasah do pevnosti kasne ani nicoho kedze tie napravy tam no problemo sedia.....
clovek tym v zasade zlepsi brzdenie auta, co je dolezite, a nieje to ziaden zasah do pevnosti kasne ani nicoho kedze tie napravy tam no problemo sedia.....
Mno, ono to nie je tak celkom pravda, brzdy sú brzdy, je to jeden z najdôležitejších komponentov auta (ja vždy hovorím že radšej auto nech nenaštartuje, ale brzdiť musí na 110%). Keď zväčšíš brzdnú silu vzadu (čo kotúčmi urobíš), zmeníš komplet charakteristiku nápravy, vieme, že Octa je FWD, čo je satanov náhon, predná náprava musí akcelerovať, zatáčať a dokonca i brzdiť, čo je jednoducho... moc, zaťažený je najmä predok, preto väčšina brzdnej sily musí ísť na predok (dá sa povedať viac než u RWD/AWD áut). Ak by si mal 50/50, tak pri silnom brzdení by si strácal trakciu (odskúšaj si to ak máš možnosť), kým by si jemne nepovolil pedál, grip by si späť nedostal. Ak teda zmení rozloženie brzdnej sily, Octa sa môže stať skutočne rakvou. Pogoogluj si Brake Bias, je o tom hodne popísané...ano, hawkeye neni pretekár, ja hovorím napríklad o jazde na okruhoch s ktorou mám skúsenosti, avšak núdzové brzdenie v krízových situáciách sa rovná brzdenie do zákruty na okruhu ("cca"), a nikto z nás nechce aby ho kvôli hraniu sa s brzdami stočilo pri brzdení, alebo odtrhlo od cesty, či nebodaj znížilo brzdnú silu, všakže?
.
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
To by si potom mohol spravit kazdy fuser a tak by to aj dopadlo...
Ja suhlasim s tym ze to netoleruju
Ja suhlasim s tym ze to netoleruju
- landrower
- Pokročilý používateľ
nuz je jasne ze to musi byt dobre zladnene a vyvazene, ale z principu v tom nevidim problem, akoze chapem ze rozlozenie brzdnej sily neni len tak pre srandu kralikom ale ako je jasne ze pre nich je jednoduchsie zavrhnut to z principu ako kontrolovat kto to ma vhodne spravene a kto nie... ale na druhej strane, od toho je TK, aby zistili ktore auto je spravne (chapat bezpecne) a ktore nie, no nie?
- landrower
- Pokročilý používateľ
sice vyzeraju dobre, ale to je prvy raz co vidim ze momo robi aj disky, tak neviem co to bude za kvalitu...
uz v NFS underground boli disky MOMO
- landrower
- Pokročilý používateľ
to je mozne ale co ja viem o tej firme tak by som disky od nich neriskoval
co takto
http://www.preauto.sk/oz-adrenalina-mbd ... 32326.html
?