Biela technika

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Muhyng
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00

Re: Biela technika

Príspevok od používateľa Muhyng »

Mycoken napísal: Ut 20. Máj, 2025, 12:50 Po rokoch mi odisla pracka tak momentalne hladam nejaku novu.
Idealne chcem uz kupit rovno set nejaky, cize pracku aj susicku...
Nam relativne v kratkej dobe po sebe odisla najskor pracka a po nej susicka. Obe Gorenje, po 10 rokoch. Ale mojho pohladu mali odmakane poriadne. Vyrastli pri nich dve deti, a ked si to tak zoberiem, kazda sla do tyzdna minimalne trikrat, realne skor 4+. Cize Gorenje ako znacka na pracku a susicku OK.
No a teraz sme skusili Samsung. Pracka konkretne SAMSUNG EcoBubble WW90CGC04DTELE a susicka SAMSUNG DV90T6240LE/S7. Vyberali sme podla aktualnej akcie, z toho, co bolo skladom.

Nie su z jednej serie, ale je mi to v zasade jedno, aj tak za vecne otvorenymi dverami z nich vela nevidno. Prva vec, co mi udrela do oci, vlastne do usi, je fetis Korejcov na hudbu. Dpc, po skonceni cyklu to spusti sonatu, co nema konca :facepalm: Pracka je asi o generaciu starsia, tam slo vypnut zvuk uplne. Susicka je asi novsia, tam koncert siel vypnut tiez, ale napr. pri voleni cyklov nejake zvuky vydava :rolleyes:

Pracka ma velku vyhodu, ze sa da prerusit pranie a prihodit zabudnutu ponozku. Ako svojim sposobom nevyhodu beriem, ze obe dynamicky menia cas programu. Na zaciatku napr. pracka pise 1:42, ale kedze sme tam nadrbali vsetko biele za tyzden, po chvili to upravi napr. na 2:25. Toto gorenje nerobili, resp. susicka sla s casom vzdy len dolu a boli sme zvyknuti, ze za 1:40 mali hotove obe.

Susicku sme chceli inu ako gorenje aj kvoli cisteniu. Gorenje mala pred vyparnikom penu. Vyparnik bol sice cisty, ale vysavanie tej peny bolo na chuja, tazko to slo. Samsung ma filter z jemneho sitka pod dvierkami a vyparnik sa cisti pomocou prilozeneho "stetca". Zatial sa mi to zda pohodlnejsie.

K susicke bol aj drziak na topanky. Teda oni v navode pisu vsetko mozne, len nie topanky :D
Obe uz su wifi, TV je tiez samsung, takze teraz chodia bonzacke spravu o skonceni programu na mobil, aj do telky... A su aj tiche. Uvidime ako po 10 rokoch
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

Mate niekto susicku AEG? Prestala nam susit. Susicka ide, len nesusi
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
Reco
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ne 04. Okt, 2020, 18:10

Príspevok od používateľa Reco »

Rozvin problem prestala susit. Zapnes program a o par minut skonci s hlaskou ze je dosusene?
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Klavesnica: Logitech G915 Lightspeed GL linear
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Monitor: LG 27GL850-B, LG 38GN950-B
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Zapnem program, susicka sa spusti. Dajme tomu program ma 2 hodiny. No susi aj 4 hodiny a pradlo je vlhke, nie je v nej teplo a nadobka kde ma byt kondenz je prazdna. Ako keby sa nezaplo to tepelne cerpadlo, respektive hreje velmi slabo. V susicke je trochu teplo, ale velmi slabe

Edit: model susicky
AEG T8DBG48WC
Reco
Nový používateľ
Nový používateľ

Zvykne sa zasvinit snimac vlhkosti - ak je dostupny, treba ho skusit vycistit, pripadne moze byt vadny. Ak to nepomoze, tak pravdepodobne potrebuje susicka vycistit kompletne - tj dat dole kryt a vsetok bordel dostat prec. Ak mas na to priestor v servisoch to zvyknu vywapkovat.
ITX: MB: ASUS ROG STRIX B450 I-Gaming CPU: AMD Ryzen 3600 Cooler: Corsair H80i v2 GPU: MSI RTX2080 Super Ventus XS OC 8GB SSD:Adata XPG SX800 Pro SSD 2TB M.2NvMe RAM: Patriot Viper 4 blackout Series 16GB 3600Mhz CL17 Case: Phanteks Enthoo Evolv Shift air ITX PSU: Corsair SF600 80 plus platinum
Mys: Logitech G703 Lightspeed Hero, Logitech MX Master 2S, Logitech pro X superlight,
Zvuk: Topping DX5 lite + 2x Mackie MR524 + Sennheiser HD650, Audiotechnica ATH-M50 X, Hifiman Deva Pro
Simrig HW: Fanatec CSL DD 8 Nm + WRC, DIY pedale, Heusinkveld simshifter + handbrake v2, Trackracer TR120
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Pohladat nejaky manual lu nej, ze kde sa nachadza twn snimac. Ale myslym si, ze horny kryt budem musiet dat dolu.
Wapkovat to v kupelni moc nemam kde, ale tak s hadicou to vystriekat trochu viem v aj v kupelni :)

Edit: je mozne ten teplotny snimac premerat ci je ok, alebo len musim skusit novy?
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Príspevok od používateľa Festro1991 »

Ako starú ju máš? Svagor mal doma technika a ten ju rozobral a aký hnoj bol vo vnútri by si neveril museli ju dať vonku a celú vyčistiť sám sa na to chystám už minimálne pol roka :D len sa mi nechce. Tiež mám pocit že nám suši slabo.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Ma cez 3 roky. Akoze ide dost casto. Aj niekolko krat za tyzden 😀

3.3.2022 som ju registroval na stranku AEG
Festro1991
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 25. Mar, 2023, 19:17

Príspevok od používateľa Festro1991 »

Mi ju tiež budeme mať tak cca 3-4 roky tiež sušíme často lebo decká. A tiež mám pocit že mám vlhko z nej v kúpeľni tak asi není čosi v poriadku lebo na začiatku to tak nebolo :D asi sa do toho pustím cez víkend.
CPU: AMD 7800X3D GPU: Asus TUF Gaming RTX5090 MB: Asus TUF Gaming B650m-PLUS RAM: 2x16GB Kingston 6000 PSU: Asus Strix Aura 850w Gold SSD: Kingston Fury Renegade 1TB CASE: GameMax Spark Monitor: Alienware AW3432DWF
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

tu je video navod ako rozoberaju moju susicku, no cez vikend idem na to. Nevyzera to az tak hrozne, to rozoberanie. Uvidim kolko mi ostane srovbov po opatovnom poskladani :laugh:
Reco
Nový používateľ
Nový používateľ

HellAngel napísal: Pi 23. Máj, 2025, 06:57 Pohladat nejaky manual lu nej, ze kde sa nachadza twn snimac. Ale myslym si, ze horny kryt budem musiet dat dolu.
Wapkovat to v kupelni moc nemam kde, ale tak s hadicou to vystriekat trochu viem v aj v kupelni :)

Edit: je mozne ten teplotny snimac premerat ci je ok, alebo len musim skusit novy?
Najskor najdi snimac vlhkosti - moze byt jednoducho zababrany. Zvykne sa nachadzat niekde blizko hlavnych filtrov co vyberas v kuse. Taky kokovy kolicek to byva. Druha moznost je to ako vidis rozobrat a vycistit od prachu kompletne vnutri. Tretia moznost (este pred druhou) pustit nejake fullcistenie s pomocou chemie napr https://www.alza.sk/bosch-312111-osetru ... 929080.htm Ale to pozri v manuali, ci take nieco umoznuje susicka. Mozno budes musiet to absolovvat aj 3x po sebe. Vie to rozpustit slusny bordel, ale nemusi to byt vsespasne. Mne sa takto zacala spravat susicka po 9 rokoch. Potom sla na vycistenie do servisu, podrzala este rok a zacala znovu blbnut, tak som kupil novu. Novu raz za niekolko mesiacov cistim cez pripravok vyssie - zcyvajne podla toho ako z nej citit zatuchnuty smrad. Po takom cisteni zvykne este tyzden vyplavovat bordel zvnutra do nadrzky a zase je par mesiacov klud.
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Tak som susicku rozobral, vycistil a opat zlozil. Neviem ci funguje, lebo po jej zapnuti a po spusteni programu sa v pravidelnom intervale ozyva zvuk ako zo sirenky. Tepelne cerpadlo som chytil hreje, motor som zapojil spravne, bubon toci. Polovicka mi vravi ze v nej pocula tento bzuciaci zvuk aj v den, ked prestala susit. Neviete co by to mohlo byt?
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

zrejme kazitko, nic ine ma nenapada. skusal si servisne stredisko neake oslovit? zapnut naprazno? alebo len 1 mokrym uterakom? mne napr odporucali dnu pri dverach pretriet raz za cas taky nerezovy pruh.
hry- ps5
doma-HP probook
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

Servis som este nevolal. Ten nerezovy pruh asi myslys to co je na spodku otvoru ked otvoris dvierka. To by mal byt pomocny termostat. Vycistena je uplne

Návrat na "Nákupná poradňa"