Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
- gammaray
- Administrátor
- Dátum registrácie: Po 23. Okt, 2006, 02:00
Re: Bicykel a cyklistická debata, všetko sem
Aj na tom videu mu tam ukazovalo 18 kmh takze to budes mat dobre
Tak ako na tom videu meria obvod tak by sa mal aj merat. Je to asi najlepsia metoda
Tak ako na tom videu meria obvod tak by sa mal aj merat. Je to asi najlepsia metoda
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
jj uz je to ok zmeral som to a je to na rovnako, onak ake mate skusenosti s http://www.cykloobchod.sk/ ? povodne som objednal Sigmu 1609 ktora mala ukazovat aj teplotu a oni mi za tu cenu poslali drahsiu 1009 STS ktora mi teploty neukazuje mam to vratit ci je to ich chyba?
MB:ASROCK Z68 Pro3-M CPU:i5-2500K + Gelid Tranquillo+UCTB12 RAM:KINGSTON 4x2GB DDR3 1333MHz HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Green 500GB 32MB cache SSD:CRUCIAL M4 128GB GPU:MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G Sound:Sound blaster tactic3d sigma PSU:Seasonic X-660 Case:SILVERSTONE SST-PS05B Precision + 7xEnermax T.B.Silence, UCTB12 Monitor:LG IPS235V-BN
- gammaray
- Administrátor
Tam som nenakupoval este ale pokial si chcel aj teplotu tak asi vratit , to je na tebe. Ja mam Sigmu 1606DTS.
ZOSTAVA CPU: AMD 5600x MB: GIGABYTE B550M AORUS PRO-P (rev. 1.0) Cooler CPU: SilentiumPC Fera 5 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16 M.2 SSD NVME system: Samsung 980 1TB M.2 SSD NVME data: Samsung 980 1TB DVD RW: Samsung SH-S183A GPU: GeForce RTX™ 3070 GAMING OC 8G (rev. 2.0) PSU: CORSAIR RM750x PSU 750W 80+ Gold 2021 Monitor: LG 32GK850F CASE: Fractal Design Define Mini Headset: KOSS SB/45 Repro: Fluid Audio F5 Myš: Logitech G Pro Klávesnica: Corsair K68 RGB OS: Windows 10 Pro 64bit
ale tak teplotu opomeniem len ci to nemusim vracat...
MB:ASROCK Z68 Pro3-M CPU:i5-2500K + Gelid Tranquillo+UCTB12 RAM:KINGSTON 4x2GB DDR3 1333MHz HDD:WESTERN DIGITAL Caviar Green 500GB 32MB cache SSD:CRUCIAL M4 128GB GPU:MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G Sound:Sound blaster tactic3d sigma PSU:Seasonic X-660 Case:SILVERSTONE SST-PS05B Precision + 7xEnermax T.B.Silence, UCTB12 Monitor:LG IPS235V-BN
- gammaray
- Administrátor
Tak to uz zavisi na tvojej korektnosti ci im to posles ci nie lebo oni budu skodny na tom.
Skusim im napisat s tym ze som ho uz pouzil lebo som si to fak uvedomil neskoro...
- a aky mate nazor na nieco taketo http://www.bicykle.eu/eshop/vyziva-spor ... -600g.html ? chcem schudnut ale nie moc zo svalov
- a aky mate nazor na nieco taketo http://www.bicykle.eu/eshop/vyziva-spor ... -600g.html ? chcem schudnut ale nie moc zo svalov
Nazdar chlopi
Idem kupovať mame bicykel, tak som si zmyslel že sa najprv popýtam tuna
Využitie: 70% "poľné" cesty, 30% klasika asfaltka, jediná podmienka asi len to, aby sa dopredu aj dozadu dali namontovať také tie košíky na nosenie všeličoho.
Rozpočet 350 - 400 e.
Díky za rady
Idem kupovať mame bicykel, tak som si zmyslel že sa najprv popýtam tuna
Využitie: 70% "poľné" cesty, 30% klasika asfaltka, jediná podmienka asi len to, aby sa dopredu aj dozadu dali namontovať také tie košíky na nosenie všeličoho.
Rozpočet 350 - 400 e.
Díky za rady
MB: ROG Strix B650E-F Gaming CPU: AMD 7950X3D RAM:Kingston FURY 32 DDR5 6 000
GPU:Asus 4090 TUF Cooler: Arctic Liquid Freezer II 360 Case: Fractal Meshify 2 RGB
GPU:Asus 4090 TUF Cooler: Arctic Liquid Freezer II 360 Case: Fractal Meshify 2 RGB
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
tak trosku oprasim tuto temu
potrebujem poradit 180mm rotor dopredu
momentalne mam vpredu Tektro Draco a 160mm rotor a chcem zatial vymenit rotor a brzdove platnicky a snad bude brzdny ucinok dostacujuci
mam rocny najazd 800-1000km rocne, cize fakt reakreacne jazdenie po asfalte, nechcem menit cele brzdy zatial
fakt by som chcel vacsi brzdny ucinok na asfalte
v terene mi brzdny ucinok staci, kedze jazdim opatrne
potrebujem poradit 180mm rotor dopredu
momentalne mam vpredu Tektro Draco a 160mm rotor a chcem zatial vymenit rotor a brzdove platnicky a snad bude brzdny ucinok dostacujuci
mam rocny najazd 800-1000km rocne, cize fakt reakreacne jazdenie po asfalte, nechcem menit cele brzdy zatial
fakt by som chcel vacsi brzdny ucinok na asfalte
v terene mi brzdny ucinok staci, kedze jazdim opatrne
...
- 1adad1
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
no ak potrebujes lepsi ucinok len na asfalte tak si kupi sintrovane bbb platnicky. ak by si chcel vacsi kotuc tak tazsie sa bude rozbiehat bicykel a dalej k tomu si musis zohnat aj iny adapter
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
ak si spokojny s brzdami ake mas, tak si myslim, ze je najlepsie identifikovat ten rotor, co mas a kupit taky isty, len vacsi rozmer. A ano, nezabudni na adapter.
A ze sa bude tazsie rozbiehat bicykel, to nepocitis. Sice je to pravda, ale rozdiel bude urcite tak maly, ze to nepocitis.
Taktiez si daj pozor, aby si kupil k rotoru spravne platnicky. Pokial rotor je makky (netvrdeny), tak k nemu treba organicke (anglicky casto aj resin) platnicky. Neviem presne ako sa volaju po slovensky.
A ze sa bude tazsie rozbiehat bicykel, to nepocitis. Sice je to pravda, ale rozdiel bude urcite tak maly, ze to nepocitis.
Taktiez si daj pozor, aby si kupil k rotoru spravne platnicky. Pokial rotor je makky (netvrdeny), tak k nemu treba organicke (anglicky casto aj resin) platnicky. Neviem presne ako sa volaju po slovensky.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- jcdenton12
- Používateľ
s tymi brzdami (Tektro Draco) mam take zmiesane pocity, teda na asfalte
v chladnejsich podmienkach a vlhkejsom vzduchu (hmla) brzdia celkom fajn od zaciatku (od studeneho stavu) az po vsetky pripady co som testoval (cize v tychto podmienkach mi vyhovuju)
za tepla (letne horucavy) su na tom o poznanie horsie (od studeneho stavu) mam pocit ze "nebrzdia" ale len sa suchaju o kotuc (no proste nemaju ten ucinok) nasledne po zahriati suna tom uz dobre
pravdupovediac si to neviem vysvetlit, bud sa moje vnimanie zmenilo alebo som ichporiadne zajazdil az teraz
bike som kupil v maji, cezleto som na nom nabehal mozno 500km na 95% na asfalte a bolo mi povedane ze na "zabehnutie" bude treba cca 20km
zozaciatku boli tragicke, casom sa uz len zlepsovali
posledny prejazd bordelom a zaspinenie kotucov brzdnemu ucinku ties prospelo (zeby ich trebalo prebrusit?)
su to moje prve hydrauliky, cize nemam scim porovnavat a mozno len moje ocakavania su prehnane
v chladnejsich podmienkach a vlhkejsom vzduchu (hmla) brzdia celkom fajn od zaciatku (od studeneho stavu) az po vsetky pripady co som testoval (cize v tychto podmienkach mi vyhovuju)
za tepla (letne horucavy) su na tom o poznanie horsie (od studeneho stavu) mam pocit ze "nebrzdia" ale len sa suchaju o kotuc (no proste nemaju ten ucinok) nasledne po zahriati suna tom uz dobre
pravdupovediac si to neviem vysvetlit, bud sa moje vnimanie zmenilo alebo som ichporiadne zajazdil az teraz
bike som kupil v maji, cezleto som na nom nabehal mozno 500km na 95% na asfalte a bolo mi povedane ze na "zabehnutie" bude treba cca 20km
zozaciatku boli tragicke, casom sa uz len zlepsovali
posledny prejazd bordelom a zaspinenie kotucov brzdnemu ucinku ties prospelo (zeby ich trebalo prebrusit?)
su to moje prve hydrauliky, cize nemam scim porovnavat a mozno len moje ocakavania su prehnane
...
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
ja s mojimi brzdami tiez nie som prave najspokojnejsi. A tektro byvaju na este lacnejsich bicykloch, tak to budu asi este vacsie smejdy...
to spravanie v roznych teplotach moze suvisiet s kvapalinou
Mne prave na asfalte celkom stacia, no v terene uz mi nestihali. 1. nejaky cas trva, kym sa zahreju a zacnu naozaj brzdit, no to sa moze prejavit viac na tom asfalte. 2. Najvaci problem je, ze ked sa prehreju, tak na nejake brzdenie mozem +- zabudnut.
to spravanie v roznych teplotach moze suvisiet s kvapalinou
Mne prave na asfalte celkom stacia, no v terene uz mi nestihali. 1. nejaky cas trva, kym sa zahreju a zacnu naozaj brzdit, no to sa moze prejavit viac na tom asfalte. 2. Najvaci problem je, ze ked sa prehreju, tak na nejake brzdenie mozem +- zabudnut.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Spoiler: ukázať
- jcdenton12
- Používateľ
necham si ich vymenit v servise, tak snad to bude lepsie
som si povedal ze si dam darcek po skuskovom
som si povedal ze si dam darcek po skuskovom
...
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Ked kupovat vacsi kotuc tak rovno 203. To o tom horsom rozbiehani nechapem veru. Snad nie koli zmene hmotnosti??
Kotuc nemusi byt rovnaky, len treba novy adapter.
Niekedy treba brzdy zapiect, stane sa ze sa zaseru nejakym mastnym sajrajtom bud pri olejovani alebo z cesty a potom nebrzdia. Ked sa zapecu je vsetko OK.
Problem s kvapalinou sa prejavuje skor tak ze su zvädnute.
Kotuc nemusi byt rovnaky, len treba novy adapter.
Niekedy treba brzdy zapiect, stane sa ze sa zaseru nejakym mastnym sajrajtom bud pri olejovani alebo z cesty a potom nebrzdia. Ked sa zapecu je vsetko OK.
Problem s kvapalinou sa prejavuje skor tak ze su zvädnute.
- jcdenton12
- Používateľ
203 na moju vidlicu nedam
podlavyrobcu je max 180mm (RST Gila TnL)
dalsim riesenim by bolo schudnut
podlavyrobcu je max 180mm (RST Gila TnL)
dalsim riesenim by bolo schudnut
...