Káva a všetko s ňou spojené
Plnoautomatický kávovar
Čavko rozhodol som sa že chcem ocovi kúpiť k narodeninám plnoautomatický kávovar. Zatiaľ mám vyhliadnutý Espresso DE LONGHI ESAM 3000.
Podmienky sú jednoduchá obsluha cena MAX 400€. Ďakujem za každý tip/radu.
Podmienky sú jednoduchá obsluha cena MAX 400€. Ďakujem za každý tip/radu.
Ryzen 7 3700x;Thermalright ultra-120 Extreme+NoctuaNF-P12-1300;Asus ROG Strix B350-F Gaming;G.Skill Trident Z RGB 16GB Kit 3200Mhz;
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
MSI RTX3070 TRIO;AOC Q3279VWFD8;Samsung 980Pro 1TB+Intel 545s 512GB+WD1TB;Powered by Seasonic Focus Gold 650W;Z-5500
- HaDeS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Re: Plnoautomatický kávovar
k esam 3000 magnifica ti viem povedat par postrehov - je to nezmar, mali sme ho v kancli zopar rokov (myslim ze to bolo 2007-2016 ked umrel na totalne zanedbanie udrzby). Ak sa on budes starat a odvapnovat /cistit pravidelne, spravi 10k kav s prstom v nose. Za ten cas spravil daleko viac nez tych 10k kav - 5 doslova kavozruti - kilo kavy ledva 10 dni vydrzalo.
Nevyhody ktore by som videl su ze je to celkom slusny macek a zaberie dost miesta. Hodne otravne je cistenie "tabliet" ci ako to nazvat co vypada po spraveni kavy. Ak to nepadne presne do zasobnika (pripadne sa to rozdrobi co sa nam pravidelne stavalo) tak to zaserie cele vnutro kde to pomerne rychlo zacne kvasit a plesniviet. (je tam spatny pristup) https://www.kaffee-welt.net/index.php/A ... affee-JPG/
Doma som mal Krups EA 8250 - celkom pohodlne ovladanie, znacne mensi a nepomerne tichsi. Tesnenie na pieste odsilo po 7k kavach (vymenil som ho sam), mlyncek sa zodral po cca 9k kavach nasledny repas v nemenovanom servise v Raci bol za 180e ale kavovar ide dalej ako novy - pravda novy mlynec, nove ustrojenstvo s piestom vymenene komplet hadice... (uz ma 11k kav nakrutenych)
edit: hodil som do heureky ten ea 8250 a nejako kruci zdrazel, urcite som ho kupoval pod 400e aj s prislusenstvom takze to neber ako teda odporucanie.
Nevyhody ktore by som videl su ze je to celkom slusny macek a zaberie dost miesta. Hodne otravne je cistenie "tabliet" ci ako to nazvat co vypada po spraveni kavy. Ak to nepadne presne do zasobnika (pripadne sa to rozdrobi co sa nam pravidelne stavalo) tak to zaserie cele vnutro kde to pomerne rychlo zacne kvasit a plesniviet. (je tam spatny pristup) https://www.kaffee-welt.net/index.php/A ... affee-JPG/
Doma som mal Krups EA 8250 - celkom pohodlne ovladanie, znacne mensi a nepomerne tichsi. Tesnenie na pieste odsilo po 7k kavach (vymenil som ho sam), mlyncek sa zodral po cca 9k kavach nasledny repas v nemenovanom servise v Raci bol za 180e ale kavovar ide dalej ako novy - pravda novy mlynec, nove ustrojenstvo s piestom vymenene komplet hadice... (uz ma 11k kav nakrutenych)
edit: hodil som do heureky ten ea 8250 a nejako kruci zdrazel, urcite som ho kupoval pod 400e aj s prislusenstvom takze to neber ako teda odporucanie.
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Re: Káva a všetko s ňou spojené
Dnes nieco z rubriky udrzba
Po poslednom odvapnovani a preplachovani som si vsimol ze cez naparovaciu trysku sa uvolnuju male ciastocky a nevedel som sa ich zbavit ani po niekolkonasobnom preplachnuti, rozhodol som sa masinku rozobrat a bojler vycistit dokladne.
Vnutro nevyzera velmi zlozito (Gaggia Classic), este sa aj clovek nieco priuci, ako taky stroj funguje...
Tu uz vytiahnuty bojler, zatial vsetko ok.
Po jeho rozobrani to uz take ruzove nebolo. Tvrda voda a boh vie ake vsetky matere sa podpisali na takomto vysledku, uz sa ani necudujem tym zopar ciastockam co sa uvolnovali, cakal by som viac
...este drziak sprchy, chudak je uz v tiez hroznom stave.
Nastal teda cas zobrat milovany Dremel do ruky a so zopar nastavcami sa do toho pustit. Pouzil som nastavce s ocelovymi kefkami a jeden na lestenie.
Vysledok nie je dokonaly, ale na mile vzdialeny stavu pred Hlinik uz je troska nahlodany po tej korozii, casom bude chciet asi vymenit, ale zatial je to vcelku ok. Uvazujem ste nad vymenou drziaka sprchy za mosadzny, nie je to velka investicia (da sa splasit na ebayi).
Po poslednom odvapnovani a preplachovani som si vsimol ze cez naparovaciu trysku sa uvolnuju male ciastocky a nevedel som sa ich zbavit ani po niekolkonasobnom preplachnuti, rozhodol som sa masinku rozobrat a bojler vycistit dokladne.
Vnutro nevyzera velmi zlozito (Gaggia Classic), este sa aj clovek nieco priuci, ako taky stroj funguje...
Tu uz vytiahnuty bojler, zatial vsetko ok.
Po jeho rozobrani to uz take ruzove nebolo. Tvrda voda a boh vie ake vsetky matere sa podpisali na takomto vysledku, uz sa ani necudujem tym zopar ciastockam co sa uvolnovali, cakal by som viac
...este drziak sprchy, chudak je uz v tiez hroznom stave.
Nastal teda cas zobrat milovany Dremel do ruky a so zopar nastavcami sa do toho pustit. Pouzil som nastavce s ocelovymi kefkami a jeden na lestenie.
Vysledok nie je dokonaly, ale na mile vzdialeny stavu pred Hlinik uz je troska nahlodany po tej korozii, casom bude chciet asi vymenit, ale zatial je to vcelku ok. Uvazujem ste nad vymenou drziaka sprchy za mosadzny, nie je to velka investicia (da sa splasit na ebayi).
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
https://www.datart.sk/Ostatne-Catler-MJ ... MLEKA.html
Konvicka ma až 500ml, je vhodná pre prípravu jedného cappucina alebo latte? Vacsinou som videl 350ml pre 1 kávu alebo 600ml pre double.
Konvicka ma až 500ml, je vhodná pre prípravu jedného cappucina alebo latte? Vacsinou som videl 350ml pre 1 kávu alebo 600ml pre double.
skúsim tu, viete niekto poradiť nejaký kvalitný termohrnček?
objem cca 4-5 dcl, nemusí mať rukoväť, hlavne nech netečie v žiadnej polohe, vakuový, ideálne s ktorým máte reálne skúsenosti...
objem cca 4-5 dcl, nemusí mať rukoväť, hlavne nech netečie v žiadnej polohe, vakuový, ideálne s ktorým máte reálne skúsenosti...
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- Deane
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Mar, 2018, 15:43
Ja varím na tomto
kávu kupujem tu:
http://www.mojekafe.cz/mojekafe/eshop/13-1-KAVA
Kupujem Lavazzu cca 50/50 Robustu/Arabicu.
kávu kupujem tu:
http://www.mojekafe.cz/mojekafe/eshop/13-1-KAVA
Kupujem Lavazzu cca 50/50 Robustu/Arabicu.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Neviete, ci mali tento rok Green Plantation v ponuke nejaku cup of excellence kavu? Predtym mavali tak okolo februara, ale tento rok mi to bud uniklo alebo nemali...
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
K tomu clanku od odara, hodim sem tam do tej synagogy ked som v Trnave, jedna z najkrajsich ake som kedy na svete navstivil kava teda nie je az taka excelentne perfektna ( za mna tak 8/10) ale tie priestory to je wooooah
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
priestory v synagoge su top, tomu koho tam napadlo spravit nieco take by som dal medialu s kavou mozem suhlasit ale tam staci si ist sadnut na kolacik a nasat tu skvelu atmosferu.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Kavu uz tak nejako stabilne beriem Doubleshot a uz sa nad jednotlivymi druhmi moc nepozastavujem, ale tato ma prekvapila v poslednej objednavke velmi prijemne https://www.doubleshot.cz/kava/burundi-mikuba-natural Ak hladate sladku, aromaticku kavu, tak s chutou do nej
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
tak som zobral na skusku dve z doubleshot
nabuduce mozem objednat viac a preposlat kto bude chciet, usetrime
nema niekto na predaj chemex alebo mlyncek napr hario?
nabuduce mozem objednat viac a preposlat kto bude chciet, usetrime
nema niekto na predaj chemex alebo mlyncek napr hario?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite