@ loleq...
Oni už od R4 dosť narástli, 4, 5, 6 si vcelku držali rozmery. Teraz 7 zase trochu odskočila aj do šírky aj na výšku. Je to daň za to, že R rada chce byť maximálne univerzálna /vlastne už to neni R/

, čiže ak nechce robiť kompromisy v storage a radiátoroch, tak ono to veľmi nepustí. Inak by tá univerzálnosť bola o kompromisoch a to by nedávalo vôbec zmysel. Z toho pohľadu nič proti, len tým pádom prestáva dávať zmysel pre svoju pôvodnú cieľovú skupinu - ladičov vzduchového chladenia. Hlavne keď dnes už nikto nezakopne o optickú mechaniku ani nedrží 6-8 platní v bedni. Na vzduch sa stali ideálne práve bedne ako C, dosť miesta pre vysoké veže aj grafiky, ale skrátená hĺbka o diskový kôš, čiže žiadny mŕtvy objem.
Inak sa mi ale na 7-čke páči ten komplet meniteľný strop, myslím, že to konečne trafili, lebo na 5 a 6 bolo vidieť schýzu v tom ako poriešiť aj tlmenie aj vetranie stropu a nebolo to elegantné riešenie. Toto teraz ma berie. V plnej verzii to má krásne hladký panel a perforovaná má tiež uhladený look. zvyšok je o detailoch a sú to fajn vychytávky... tool-less bočnice, fan hub, kryt na PSU čo schová káble aj z pravej strany, USB C v deafulte. Všetko OK, len je to pre mňa proste veľké.
Na rade je Céčko preklopené na túto generáciu a neváham ani sekundu.