Všeobecná diskusia II
Re: Všeobecná diskusia II
V tom pripade ak je miesto, bral by som plnohodnotnu plechovu. Ono ta dojazdova nie je ovela lahsia...
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
20kg navyse je akoze nevyhoda? no tak tankuj vzdy o 20l menej mas gumu a dieru, nie je co vahat
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Pri rezerve je dolezite aj to, ci mas smerovy alebo asymetricky dezen.. Mas urceny smer otacania a das ju na opacnu stranu, nahodou do Teba niekto narazi a kludne mozes byt zrazu spoluvinnik..
Ja som do oboch aut kupil na rezervu lacnu celorocku Tomket Allyear 3..
A ako tu uz bolo spomenute, rozdiel medzi plnohodnotnym kolesom a dojazdovkou urcite nie je tych 20kg..
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
idem cistit klimu ozobom v karoqu a sused dona ze pred tym nech vymenim pelovy filter a ja zvycajne menil po ozonovani. neviete jak v skode su rozvody vzduchu? som doteraz daval vnutorny okruh, klima na bomby auto a teplota low a a filter som menil jak to skoncilo po 30min doteraz
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Ja neviem co s tou klimou robis. Nikdy som klimu necistil, ani na 15r aute a nikdy nebol problem. Len kazdych 15-30k km vymenim kabinovy filter.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
ja by som stary filter pred cistenim klimy vyklepal od bordelu a po cisteni vymenil
-
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Stefan robim to rovnako taktiez aj servis robi ze dezinfekcia klimy ide pri zapnutom vnutornom okruhu teplota nastavena na najnizsiu hodnotu a plny vykon.
Ci vymenis filter predtym alebo potom je asi uplne jedno tam ide o dezinfekciu vyparnika nie filtra.
Ci vymenis filter predtym alebo potom je asi uplne jedno tam ide o dezinfekciu vyparnika nie filtra.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ak ale teoreticky sa bakterie vedia udrzat v starom filtri, cize by som menil az po ozonovani.
Ak je miesto na plnohodnotnu rezervu, tak nie je o com. Aj keby si tam dal nejaku pneu pred smrtou vzdy to bude lepsie jak dojazdovka. + Nejaka deformacna zona navyse.
Co mi pripomina, ze uz si musim kupit srubu na uchytenie rezervy.
Ak je miesto na plnohodnotnu rezervu, tak nie je o com. Aj keby si tam dal nejaku pneu pred smrtou vzdy to bude lepsie jak dojazdovka. + Nejaka deformacna zona navyse.
Co mi pripomina, ze uz si musim kupit srubu na uchytenie rezervy.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
michalesku napísal: ↑Ut 24. Okt, 2023, 07:15Pri rezerve je dolezite aj to, ci mas smerovy alebo asymetricky dezen.. Mas urceny smer otacania a das ju na opacnu stranu, nahodou do Teba niekto narazi a kludne mozes byt zrazu spoluvinnik..
Ja som do oboch aut kupil na rezervu lacnu celorocku Tomket Allyear 3..
A ako tu uz bolo spomenute, rozdiel medzi plnohodnotnym kolesom a dojazdovkou urcite nie je tych 20kg..
Hmm to s tým smerom otáčania ma nenapadlo,asi máš pravdu.
Vyhlaska zaroven tvrdi, ze na jednej naprave mas mat obute rovnake pneumatiky. Touto logikou by si bol v kazdej nehode kde mas obutu rezervu/dojazdovku spoluvinnik?michalesku napísal: ↑Ut 24. Okt, 2023, 07:15Pri rezerve je dolezite aj to, ci mas smerovy alebo asymetricky dezen.. Mas urceny smer otacania a das ju na opacnu stranu, nahodou do Teba niekto narazi a kludne mozes byt zrazu spoluvinnik..
ITX >>> ATX
- michalesku
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 02. Jún, 2012, 11:56
Takze si si urcite precital aj tu formulku "okrem núdzového dojazdu"..
Ano, nudzovy dojazd podla tohto moze byt s aj opacne orientovanym sipovym dezenom a da sa argumentovat aj tym, ze pri rozjazde a brzdeni na ten dezen posobia sily v opacnom smere, takze ked je opacne, posobia tiez podobne sily..
Ale zaroven sa mi nechce pri prudkom brzdeni zistovat, ci predsa len v jednom smere nebrzdi lepsie, ci nedostanem smyk a neotoci ma a takisto poistovna moze mat iny nazor pri stanoveni plnenia.. A to by nebolo po prvy krat..
Takze naco ist problemom naproti, ked nie je taky problem kupit asymetricku pneumatiku (na rezervu kludne aj jednu bazarovu zimnu/celorocku) a mat aspon o trochu vacsiu istotu?
Ano, nudzovy dojazd podla tohto moze byt s aj opacne orientovanym sipovym dezenom a da sa argumentovat aj tym, ze pri rozjazde a brzdeni na ten dezen posobia sily v opacnom smere, takze ked je opacne, posobia tiez podobne sily..
Ale zaroven sa mi nechce pri prudkom brzdeni zistovat, ci predsa len v jednom smere nebrzdi lepsie, ci nedostanem smyk a neotoci ma a takisto poistovna moze mat iny nazor pri stanoveni plnenia.. A to by nebolo po prvy krat..
Takze naco ist problemom naproti, ked nie je taky problem kupit asymetricku pneumatiku (na rezervu kludne aj jednu bazarovu zimnu/celorocku) a mat aspon o trochu vacsiu istotu?
Spoiler: ukázať
Dnes som si nahodne spomenul ako sme sa bavili o defenzivnej jazde. Videl som ze fabia o mne cely cas netusi. V jeho pravom spataku som nevidel jeho hlavu ale bocne okno
Slapem teda na brzdu a idem s autom na stredovu ciaru nech si ma konecne vsimne. V 13 sekunde videa fabia prvy krat zisti ze existujem a je z toho prekvapena. 2 sekundy to vyhodnocuje, prida, preradi sa a svet sa dalej toci ako namazany stroj.
Ale tak co, priemerny vodic ktory by z tamad odchadzal s odretym autom by mi povedal ze jazdim rychlo, agresivne a nebezpecne lebo... lebo som prekrocil rychlost a on ju neprekracuje. Preto!
Slapem teda na brzdu a idem s autom na stredovu ciaru nech si ma konecne vsimne. V 13 sekunde videa fabia prvy krat zisti ze existujem a je z toho prekvapena. 2 sekundy to vyhodnocuje, prida, preradi sa a svet sa dalej toci ako namazany stroj.
Ale tak co, priemerny vodic ktory by z tamad odchadzal s odretym autom by mi povedal ze jazdim rychlo, agresivne a nebezpecne lebo... lebo som prekrocil rychlost a on ju neprekracuje. Preto!
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Nemyslim si... plne ciary a smerovka skor vyhodena pre vyjazd z kruhacu ako pre radenie do pruhu.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
To neriesim, to je jasne.
Ale pozri ako nim po 13 sekunde cukne o 5cm dolava + skoci na brzdu od prelaknutia . Ak by som nepribrzdil a nenechal ho podist o 5m dopredu(cim som sa dostal do zorneho pola) tak tento moment nikdy nenastane a plynule prejde doprava
Ale pozri ako nim po 13 sekunde cukne o 5cm dolava + skoci na brzdu od prelaknutia . Ak by som nepribrzdil a nenechal ho podist o 5m dopredu(cim som sa dostal do zorneho pola) tak tento moment nikdy nenastane a plynule prejde doprava
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Mrtvy uhol, vobec ta nemusel vidiet. Celkom normalne. Ze cukol dolava a pribrzdil je normalna reakcia. Ty si spravil tiez dobre, ze si pribrzdil a dal si mu moznost sa zaradit plynulo
btw, ku ziarovkam. Objednavate sadu ziaroviek do auta v jednom baleni ci kupujete seperatne jednotlive ziarovky
btw, ku ziarovkam. Objednavate sadu ziaroviek do auta v jednom baleni ci kupujete seperatne jednotlive ziarovky
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)