33% = 1100 rpm? Skús nastaviť pevných 50-70-100%, že ako budú stúpať otáčky...
Snažím sa pochopiť na základe čoho karta roztáča fany na dané rpm. Povedal by som, že práve na základe konkrétnych otáčok. Ak je to šité na mieru tomu radiálnemu fanu, tak to dáva zmysel. Maximum niekde okolo 3000-3500 rpm

To by bola dosť blbá správa, lebo je možné, že by sa karta snažila dohnať otáčky aj s použitím redukcie, ale to zatiaľ len strieľam od boku.
Každopádne máš asi túto verziu SW3
http://i.imgur.com/rpS2PCh.png , čo pri korektnej regulácii by 33% bolo niekde okolo 350 rpm, čiže je jasné, že karta nepoužíva štandarný PWM profil, ale nejaký svoj vlastný.
S tým nič moc nenarobíš, Pascaly majú šifrovaný bios, preto ani bios editory nie sú v hre, ani po 3 rokoch od vydania. Dá sa jedine tak flashnúť bios z inej karty, ale tam je zas riziko, že to karta vôbec nevezme, alebo iné bugy. Pozerám fotky v tvojom vlákne, podľa všetkého je to FE plošák, takže teoreticky by mohli korektne fungovať biosy z iných modelov ktoré tiež používajú stock plošák /nie je to len výhradne FE verzia/. Či by to čosi zmenilo neviem, ale za pokus to stojí. Možno bios z inej karty s nereferenčným chladičom, ktorý točí nižšie max. rpm by to reguloval inak. Prípadne by mal aj nižší spodný limit než 33%.
Je to pekne na nervy každopádne, bež si kúpiť Aquaero a tieto blbosti už nebudeš nikdy riešiť. Ja mám v krabici 10 fanov a cez dosku alebo kartu sa nereguluje ani jeden.

Aj v bazári je jedno na predaj
viewtopic.php?f=2&t=122234