Kedže sa mi to v poslednej dobe nejako všetko rozbehlo, prišiel na rad ďalší upgrade v mojej zostave.
Tento raz to bola grafická karta
ASUS GTX 970 STRIX. Aj keď sa moc často už hry nehrávam, chcel som si zaobstarať niečo nové-lepšie aby som mal v budúcnosti rezervu. Predsa v zime bude času...
Aj keď kartu mám iba pár hodín, musím povedať že som maximálne spokojný. Karta je dizajnovo veľmi pekne spravená..
Hlavné pozitívum je pre mňa semi-pasívny chod pri malej záťaži. Je to super vec hlavne keď máte skoro nepočuteľný PC ako ja.. vetrák sa roztáča iba pri hrách a ani vtedy neprodukujú nejaký extra hluk.
Na rýchlo som skúšal hry ako Battlefield 4 a GTA V. Karta s týmito hrami nemala absolútne problém. Battlefield sa drží na maximálnych nastaveniach a FHD okolo 100FPS. Čo ma trochu prekvapilo bolo že v programe Nvidia Geforce experience mi po optimalizácii hry ten program automaticky nastavil rozlíšenie v hre 2715x1527

Iné hry som zatiaľ neskúšal no keby ste chceli nejaké hry otestovať alebo nejaký benchmark, kludne napíšte a potrápim ju
Ak by vás ešte o nej zaujímalo, neváhajte sa spýtať.
Ďalej nastáva otázka ohľadom upravovania samotnej karty. Chcel som ju upraviť. Bol na pláne aj backplate ktorý som už mal navrhnutý no veľmi rýchlo som skončil. Táto asuska nemá totižto oporu PCB, teda opora PCB aby sa karta neohýbala je ten vlastne kovový backplate ktorý má. Keby som ho odstránil a dal tam iba môj plastový backplate, karta by sa celá ohýbala a to zase nechcem. Nechám to teda zatiaľ tak, poprípade dám urobiť nálepku na tento pôvodný.
Teraz som si ale dal vytlačiť a vyrezať nálepky na fany namiesto tých červených čo sú tam teraz.
Tieto a ešte ďalšie ale tie si nechám zatiaľ pre seba

Neskôr pôjde celá karta do biela no chcem ju pár mesiacov testovať či je všetko v poriadku, poprípade či nepíska(zatiaľ nie). Bola by veľká škoda keby sa niečo stane novej karte za 400€ a nemohol by som ju reklamovať pretože by bola streknutá
Konečne som nahodil aj druhý 8-pin od Gaba a musím povedať že to vyzerá super. Čo na to poviete?
Tak ako vždy, pridávam pár fotiek. Otvoria sa po kliknutí na foto.