Situacia na realitnom (pokrutenom) trhu v BA

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
MacTukahan
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36

Re: Situacia na realitnom (pokrutenom) trhu v BA

Príspevok od používateľa MacTukahan »

Ja by som to riesil tak ja molnart...a 10 rocna uz neni novostavba, to su len take realitno-maklerske keci :D
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Príspevok od používateľa LordKJ »

skoda tam jedine toho vytahu, ale to si zvyknes
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

ten vytah respektive nevytah ta bude nasierat zakazdym ked sa budes stverat hore kopcom s taskami z nakupu, avsak... uprimne, jedna ruka na bradavky a druha do treniek, nam informatikom sa troska pohybu zide. Zase tak stary nie si aby si nevybehol, s deckami ked pridu to bude trosku zabava tri roky pokial sa naucia kotkodakat a nerozyebat si cifernik a nikto z nas nevie ake bude mat kolena a klby o dvadsat rokov - no tak to predas a pojdes niekde inde.

Nevieme lokality co je dost zasadny rozhodovaci faktor, nepozname kvantum inych faktorov, ale ja osobne by som bral 4izbak proste preto lebo ma najviac komnát a metrov kubickych . Pozor snad na strechu, ak bola rekonstruovana toť nedavno a je v zaruke tak dobre (ajtak firma skrachuje alebo ked sa budete niecoho dozadovat tak to nepojde alebo je to chyba holubov). Bral by som 4izbak aj za okolnosti ze TERAZ si uplne sam bez frajerky a bez deti, lebo frajerka pride o tyzden/mesiac/rok ale byvanie nebudes chciet menit tak casto. Deturence mozu byt tiez otazka dvoch rokov odteraz a ver mi, ked mas staru tehotnu, stahovanie a riesenie hypotek/bank je ta preukrutne najvzrusujucejsia vec ktoru si dokazete predstavit.

Mimochodom klimatizacia je tam preto lebo v lete tam bolo sakrahoruco, v zime tam bude zlahka chladnejsie ako v bytoch pod tebou - ano, mas nad hlavou 82m2 chladiaceho telesa v zime a vykurovacieho v lete ci si to niekto pripusta alebo nie. Akekolvek zatekanie nie je spolocny problem, je to len tvoj problem ktory nasledne budes prenasat na par majitelov pod tebou.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

Ja byvam na 3. Posch bez vytahu a zvladli sme to aj s 2 detmi s dost malym rozdielom (ked sa narodilo druhe prve este nechodilo), aj ked par mesiacov to bolo o drzku. Ak mas dole pivnicu alebo nejaky spolocny priestor pre odlozenia kocika tak je to v poho. Bez toho uz horsie. Ale ked mas deti uz vacsie tak 3. Posch bez vytahu je uplne ok
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
643
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa 643 »

zalezi od lokality, ale asi ten 4izbak, bol si na obhliadkach? hlava ti co povedala? :D
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

tak som na 90% rozhodnuty pre 2i s garazou, lb z 2i novostavby s podzemnym garazovym statim, nechcem prist o ten komfort, ked prsi, leje, snezi, fuka, vystupim z auta do bytu v suchu a bez problemov s parkovanim. Aj pri navratoch z vyletu atd. V zime auto vyhriate na 15-17 stupnov, v lete max 17-18 stupnov vychladene. plus vytah je dost rozohdujuci faktor. Plus mne tie niektore rekonstrukcie pridu divoke.

643: na ktorej ze to ulici byvas ? :D
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

Fajcenie na balkone ? Svokra ma taky byt, kde susedia pod nou fajcia. Kazdu chvilu. Ked je zamracene / nizky tlak tak ma byt ako 4ta cenova skupina. Smrad ako svina.
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

Chris napísal:... nechcem prist o ten komfort, ked prsi, leje, snezi, fuka, vystupim z auta do bytu v suchu a bez problemov s parkovanim. Aj pri navratoch z vyletu atd. V zime auto vyhriate na 15-17 stupnov, v lete max 17-18 stupnov vychladene. plus vytah je dost rozohdujuci faktor. Plus mne tie niektore rekonstrukcie pridu divoke.
jj to je komfort na nezaplatenie minimalne za to mas palec hore
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
mp3turbo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16

Príspevok od používateľa mp3turbo »

no jo, no, dve deti nemas sancu v dvojizbaku, s jednym bude uzasny problem, ale ved sa prestahujes v pohode :)
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa HaDeS »

turbo to je pravda, ale ak zatial detvaky neriesi, tak je jednoduchsie predat 2i s garazou ako 4i s problematickym parkovanim
edit: pre pobavenie poznam experta co je v 2i s 3 detmi + u nich prespavaju svokrovci pomerne pravidelne (a nie ten 2i nema 130m2) :cool:
Workstation: dual E5-2698V4 GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

tak boli sme pozriet jeden 3,5i v panelaku a fakt brutal 68n2 + 9m2 loggia, prerobeny pred par rokmi ale dubove parkety, roldory, jedna stena oblozena prirodnym kamenom, parkovanie von v poho, cez cestu parkovaci dom, kupelna obrovska s kutom a rohovou vanou.

Ale nemoze predat, lb zajtra dojdu nejaky zaujemcovia sa definitivne rozhodnot, hoci som jej nukal rezervacny poplatok a je volny od februara :facepalm: :D
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
ANONYM_a7

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

LtK napísal:Fajcenie na balkone ? Svokra ma taky byt, kde susedia pod nou fajcia. Kazdu chvilu. Ked je zamracene / nizky tlak tak ma byt ako 4ta cenova skupina. Smrad ako svina.
Toto je ale iná story. Ja už nefajčím a slečna fajčí tak 2 - 3 cigarety večer. Cez deň nie sme vôbec doma. Cez víkend budiš stane sa aj cez deň ale pardón. Je to panelák, takéto veci sa musia strpieť. Mne tiež suseda obleje vyvesené prádlo na balkóne keď si polieva muškáty, ktoré tam vôbec nemusia byť, rovnako ako u nás sa nemusí fajčiť, a nerobím z toho haló aj keď by som mohol. Taktiež keď susede vrieska decko nevykrikujem po nej ani jej nechodim vyklopávať, ani do kočíka nekopem ktorý si skladuje v spoločných priestoroch na to NEVHODNÝCH (hneď za vchodovými dverami). To že raz za mesiac máme "oslavu or w/e" a fajčí sa tam celý večer ma mrzí, ale ako vravím, je to panelák, zdielaš priestor s X ľudmi a buď niečo strpíš alebo budeš celý život len a len pindať...

Treba sa rešpektovať navzájom a hlavne sa pozerať najskôr na seba keď ideme hádzať kamene. Suseda už nám X krát pindala, že si máme fajčiť v kuchyni, som jej na to povedal že z toho bude ešte väčší smrad (vonku stači ak raz fukne vietor a všetko je hneď vyvetrané, takto by sa to držalo vo vchode hodiny... ) že jej stačí na 5 min zavrieť okno keď sa vonku fajčí a je to v klude. Po tom ako som jej začal vyhadzovať veci čo ona robí v rámci spoločných priestorov stiahla chvost .. občas si ešte zapindá z okna ale je pokoj. My jej to nerobime náročky, ale hádam od nás neočakáva, že skrz ju budeme chodiť duchtiť X metrov od bytovky, lebo je totálne jedno či sa fajčí na balkóne alebo pod bytovkou, jej to vadí tak či tak.

btw my máme to isté. Stačí ak ide niekto so psom a fajčí a máme to v celom byte. Áno aj mne to prekáža (aj keď som bol fajčiar, myslím že každý fajčiar potvrdí že mu to smrdí) ale vieš čo? 5 min vetrania a je to fuč ;) A teraz fakt neviem čo je lepšie, 5 min vetrať alebo sa pol hodinu rozčulovať nad tým že je v byte smrad :?

Neber ma ako nekultúrne hovado ja sa viem vždy s hocikým na hocičom dohodnúť, len treba správny prístup. Rozkazovať si môžeš vo svojom, na zvyšok je bytová rada a tam sa treba dohodnúť.
killswitch
VIP
VIP
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa killswitch »

broslo nehnevaj sa, ale porovnavat placuce deti s fajcenim je totalny nonsense. bytovka sa to vola preto, lebo su tam byty a tie sa zase volaju bytmi preto, lebo sa tam byva. byvaju tam ludia a ti, ked su mali, tak zvyknu obcas plakat. to je uplne prirodzene a neda sa to zastavit zmacknutim gombika.
fajcit niekomu do bytu, ked ta este na to aj upozorni, ze mu to vadi je vrchol kokotizmu najhrubsieho zrna. absolutna arogancia, ktora je tu na slovensku uz asi bezna. poskodzovat niekomu zdravie, lebo on ma zle zaparkovany kocik v kocikarni? wtf? potom sa necudujme, ze to tu vyzera jak to vyzera.
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

porovnavat fajcenie s kocikmi vo vchode, vrieskajucim deckom je dost mimo. to decko nemoze za to, ze vresti. ten kocik taktiez niekde musi byt, ale hlavne svojou existenciou nikomu na zdravi neskodi ani jeden ani druhy.
neni nic krajsieho, ako ked rano vstavas a prve co zacitis je cigaretovy smrad.
hovoris o respekte a tolerancii. kde je u fajciacich ta tolerancia voci ostatnym?

ale chapem, je to do 5min prec. tak to nikto normalny nikdy riesit nebude.
aj ked, zalezi na okolnostiach samozrejme.
Naposledy upravil/-a paranoid.asian v So 05. Nov, 2016, 10:14, upravené celkom 1 krát.
::: ...
paranoid.asian
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37

Príspevok od používateľa paranoid.asian »

killswitch napísal:potom sa necudujme, ze to tu vyzera jak to vyzera.
presne tak
::: ...

Návrat na "Debata o všetkom"