Rada - Kombi cca 27k
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Rada - Kombi cca 27k
Tak ja poznam aj druhu stranku mince:
V praci jeden superB,
- 40k km a vyletelo nieco z DSG a prerazilo obal
- vela veci vrzgalo co reklamovali
Pred par dnami som sa bavil s taxikarom, superb tdi manual a mal 60k km
- start tlacidlo mu menili uz 2x
- volant mu menili po 30k km lebo ze bol brutal osuchany
- medzi servisom vraj dolieva pol litra chladiacej (podla skody vraj normalne dolievat chladiacu)
- pri toceni na mieste mu puka pri kolesach (vraj normalne)
Samozrejme su mozno aj ine bez problemov ale
Kupis napr golfa za 22k, plus havarijna s gapkom do litra.
Ukradnu ti, cakas kym uzavru vysetrovanie. Mozno pol roka, cize ak mas leasing tak platis a nemas ani auto ani nic a potom ti s GAPkom by.mali byplatit 99% z 22k
Pricom mozno podobnu vybavu kupis ceed /i30 za 18-20k. Pochybujem ze to plave, lb v ziadnej recenzii nezmienili.
Zatial som povul ako ukradli jedneho tucsona, ale octavii, golfov atd zmizne tyzdenne niekolko...
V praci jeden superB,
- 40k km a vyletelo nieco z DSG a prerazilo obal
- vela veci vrzgalo co reklamovali
Pred par dnami som sa bavil s taxikarom, superb tdi manual a mal 60k km
- start tlacidlo mu menili uz 2x
- volant mu menili po 30k km lebo ze bol brutal osuchany
- medzi servisom vraj dolieva pol litra chladiacej (podla skody vraj normalne dolievat chladiacu)
- pri toceni na mieste mu puka pri kolesach (vraj normalne)
Samozrejme su mozno aj ine bez problemov ale
Kupis napr golfa za 22k, plus havarijna s gapkom do litra.
Ukradnu ti, cakas kym uzavru vysetrovanie. Mozno pol roka, cize ak mas leasing tak platis a nemas ani auto ani nic a potom ti s GAPkom by.mali byplatit 99% z 22k
Pricom mozno podobnu vybavu kupis ceed /i30 za 18-20k. Pochybujem ze to plave, lb v ziadnej recenzii nezmienili.
Zatial som povul ako ukradli jedneho tucsona, ale octavii, golfov atd zmizne tyzdenne niekolko...
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Superb je najreklamovanejsie auto Cckoveho markenu, takze toho dajme bokom to auto je strasny nepodarok
.
golf ktory ma malinko viac veci ako i30 v 3 najlepsej vybave -> +5k
Spoiler: ukázať
Accent je lacňák pre rozvojové trhy s rozbitými cestami, ten nemá s i40 spoločné pravdepodobne nič. Mal som od nova poslednú generáciu čo sa ešte predávala aj u nás, potom ich prestali predávať lebo sme už vraj moc bohatí na také lacné autáscream napísal: ↑Št 11. Apr, 2019, 15:40 Ja po tom co som soferoval novy hyundai accent ( asi to ma podvozok z i40) s najazdom 14000km urcite ziadneho konzumneho korejca nechcem... nad 100km/h to bolo strasne, plavalo to, okolo stredovej osi mrtve. Celkovo tragicke jazdne vlastnosti aj ked motor tahal dobre.
@Chris golf v highline je za 22000 ako skladove vozidlo, mozes si pozriet, co ma vo vybave ale nic zasadne podla mna chybat nebude, ked tak si doplatis nejakych par 100e za vybavu ale jazdis na kvalitnejsom aute s mensou stratou hodnoty do buducna o servise nehovoriac.
A podľa toho čo píšeš sa vôbec nezmenil napriek tomu že je o dve generácie novší, aj ten môj plával, mal úplne geniálnu kombináciu najhorších vlastností podvozka - na nerovnostiach bol tvrdý a všetko bolo cítiť a počuť, ale zároveň plával, nakláňal sa a nedržal dobre na ceste. Horšie plávala len Felícia, ale aspoň bola pohodlnejšia na nerovnostiach Dačo pomohli vymenené tlmiče za aftermarket (origo odchádzali veľmi rýchlo), ale Peugeot 301 čo je tiež lacňák na rozbité cesty je proti tomu Mercedes - pohodlné, dobre filtruje nerovnosti a drží aj v 190km/h lepšie ako Accent v 130.
minimalne v pohode motor a neni to korejec ktory velakrat zabudli odstuplovat takze v dverach bolo akvarka :)))), o tom zakaznici ale nevedia, a kym nedaju dole medziplech ani nezistia
(ano to sa fakt stavalo)
.
ten golf ma 1.5tsi o ktorom si sam povedal ze ruky prec.
to s tymi dverami sa stalo a vie sa o tom...nemyslim si ze by ine automobilky nemali podobne fuck upi..
1.4 tgdi u hyundai ma 1r - co som sa bavil s jednym technik tak vacsie problemy este nemali, zaroven najviac km na nom videl 100k km takze este tazko povedat..
to s tymi dverami sa stalo a vie sa o tom...nemyslim si ze by ine automobilky nemali podobne fuck upi..
1.4 tgdi u hyundai ma 1r - co som sa bavil s jednym technik tak vacsie problemy este nemali, zaroven najviac km na nom videl 100k km takze este tazko povedat..
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Ako vas tak citam, tak mam asi jeden z tych lepsich kuskov, este k tomu z prveho roku vyroby (2.0 tdi s manualom). Za 3r/135t km som mal jednu zvolavacku (listy okolo okien, ktore este aj nasledne servis v rakusku dojebabral a 2x opravoval, pred servisom s nimi neboli problemy), chladiacu musim dolievat v lete trosku (ja to tipujem na netesnost O-ringu na uzavere, novy uzaver uz mam pripraveny na vymenu), olej mi papa asi 0.5l na 15t km a teraz budem riesit este v zaruke vymenu vnutornej klucky dveri sofera (lebo v Skodovke setrili a dali plastovu klucku potiahnutu chromovou foliou, kde lepidlo v mieste spoja povolilo). Inak som doteraz servisoval v intervale 30t km (realne asi 27t km).
Inak nic nevrze, zadne brzdy vydrzali 120t km, predne su este v pohode (aj podla TK), spotreba dlhodobo okolo 5.7 l (jazdy 70% dialnica, 20% okreska, zvysok mesto).
Viem, ze na zaciatku boli problemy tusim s loziskami v zadnej naprave pri DCC podvozkoch a pri jednom servise bola este zvolavacka na elektricku parkovaciu brzdu (SW update). Snake ma ale lepsie vypisy zo systemu.
Inak nic nevrze, zadne brzdy vydrzali 120t km, predne su este v pohode (aj podla TK), spotreba dlhodobo okolo 5.7 l (jazdy 70% dialnica, 20% okreska, zvysok mesto).
Viem, ze na zaciatku boli problemy tusim s loziskami v zadnej naprave pri DCC podvozkoch a pri jednom servise bola este zvolavacka na elektricku parkovaciu brzdu (SW update). Snake ma ale lepsie vypisy zo systemu.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
no na firemnej okte nam uz v zaruke menili cele riadenie (pukalo pri vytoceni) a menili kotuce lebo zhnili a zvlnili sa (to iste aj na firemnom superbe), kazdopadne konci zaruka oktavi a piska kladka pri starte, ale to neuznali tak este musim natocit video
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
I40 plave už pri cca 140+... a podvozok je nepohodlný. Porovnávam oproti Passatu 2017 a Audi A4 07 S-Line.
- simpson
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00
neviem či už si kúpil ale ja som zvažoval kombi...
Seat Leon ST FR 2.0 TSI (190 koní) - 24 900 eur
Škoda Octavia 2.0 TSI (190 koní) - 29 000 eur
Ford Focus 1.5 Ecoboost ST line (182 koní) - 27 490 eur
Vo všetkých som sedel a mal testovačky a nakoniec som zobral nový Proceed GT manuál za 23 800 z čiech keďže na SVK je smiešna výbava... a minimálne zľavy.
Každopádne jazdné vlastnosti a vizuálna stránka + výbava a záruka 7 rokov ma presvedčili.
Seat Leon ST FR 2.0 TSI (190 koní) - 24 900 eur
Škoda Octavia 2.0 TSI (190 koní) - 29 000 eur
Ford Focus 1.5 Ecoboost ST line (182 koní) - 27 490 eur
Vo všetkých som sedel a mal testovačky a nakoniec som zobral nový Proceed GT manuál za 23 800 z čiech keďže na SVK je smiešna výbava... a minimálne zľavy.
Každopádne jazdné vlastnosti a vizuálna stránka + výbava a záruka 7 rokov ma presvedčili.
CPU: i9 9900K - MB: ASUS Z390 F-GAMING STRIX - RAM: 32GB CORSAIR Vengeance RGB PRO 3600Mhz - GPU: EVGA RTX2080ti - nVME M.2: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB - HDD: WD 6TB BLUE - : PSU: EVGA G2 850W - CASE: SilentiumPC - LCD: 27" GIGABYTE 144Hz
nebral som este, mam vybavene skusobky na Leon a Focus. skumam Proceed ale beriem ho trochu s rezervou
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
- simpson
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Mar, 2008, 14:00
[quote=materik post_id=1464118 time=1555070304 user_id=8390]
nebral som este, mam vybavene skusobky na Leon a Focus. skumam Proceed ale beriem ho trochu s rezervou
[/quote]
aj ja som mal taký postoj ku Kii resp. skôr som bol za "nemca" ale som rád že som to riskol a išiel do toho každopádne ak máš aspoň možnosť vyskúšaj si ho
[/quote]
aj ja som mal taký postoj ku Kii resp. skôr som bol za "nemca" ale som rád že som to riskol a išiel do toho každopádne ak máš aspoň možnosť vyskúšaj si ho
CPU: i9 9900K - MB: ASUS Z390 F-GAMING STRIX - RAM: 32GB CORSAIR Vengeance RGB PRO 3600Mhz - GPU: EVGA RTX2080ti - nVME M.2: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1TB - HDD: WD 6TB BLUE - : PSU: EVGA G2 850W - CASE: SilentiumPC - LCD: 27" GIGABYTE 144Hz
VW koncern konfigurator je generator nahodnych balikov a komponentov, to nema hlavu a patu.
@simpson: ked budem stihat, mozno kuknem aj ten Proceed, dizajnovo sa mi paci
@simpson: ked budem stihat, mozno kuknem aj ten Proceed, dizajnovo sa mi paci
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77