Chystá sa aj Focus ST s 7st automatom.Kimif123 napísal: ↑Ne 23. Feb, 2020, 15:24 TSI 1.4 dávali do Golf/Leon/Octavia v podstate od roku 2008, do roku 2012/2013 boli tie motory dosť problematické (hlavne problémy s rozvodmi, keď bolo úplne bežné, že auto s nájazdom 100k km malo už 2-3x menené rozvody), ale postupne sa väčšina chýb odstránila a jedná sa o celkom spoľahlivé motory, kde sa dá jazdiť s dobrou spotrebou a pritom vedia poskytnúť aj prijateľnú dynamiku. Na druhej strane dávať tieto motory do Passata alebo Superba nie je ideál (bez PHEV).
Octavia logicky nikdy nemala takú top verziu ako Golf GTI / TCR alebo Leon Cupra, je to koncernová politika. Na druhej strane ale z Octavii RS je podľa mňa 70-80% u nás diesel (stačí pozrieť bazár).
K téme, nový Focus ST 206kW (280k) sa dá zohnať v požadovanom budgete. Dizajn je vec vkusu, podľa mňa je veľmi podarený. Problémy s EB2.3 boli odstránené v predchádzajúcej generácii. Šoférsky sa jedná určite o veľmi zaujímavé auto, v tomto sa Golf či nedajbože Octavia rovnať nemôžu.
https://fordcms.blob.core.windows.net/m ... 019-03.PDF
Odhlučnenie musí byť, máme firemný i40 a nad 140kmh je to hrozne hlucne.....
Odber auta, ako som písal bude najskôr Q3 + dodanie reálne koniec roka. Výroba auta je i tak 3-5 mesiacov. Ale ako som písa, vyberám auto na 6-8 rokov a tak musím poriadne .