Politicka debata
Re: Politicka debata
TO je dost blbe ked musis volit podla politckej strany. No uvidime.
CPU: FX6300@3800MHz, CPU Cooler: AC EXTREME, MB: ASUS M5A97 R2.0, RAM: KINGSTONE 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11, GPU: SAPPHIRE HD5750 1GB @860MHz/1355MHz, HDD: Kingstone V300 SSD 120GB + WD Green 1,5TB, Audio: Audigy 2 ZS, Zdroj: Seasonic SS-500ET 80plus, CASE: Antec 300, CASE Cooler: 2x Noctua NF-S12-800 + NOCTUA NF-S12A FLX, LCD: LG 24" 2441V-BN
Nechem znova ozivovat nasu debatu, ale :faugusztin napísal:http://www.euractiv.sk/slovensko-v-ep/c ... ci-primalo
V novom obdobi budu mat plat €7000. Podľa denníka Die Welt by poslanci v rámci nového systému mali navyše mesačne dostávať sumu 3 785 eur na pokrytie výdavkov za telefón, fax, prenájom kancelárie, tlač, počítač a ďalšie náklady, spojené s ich mandátom.
To je nech pocitam ako pocitam, €10785 = 324908 Sk. Iste, nie je to malo - lenze ani ubytovanie v Belgicku ci cestovanie nestoji tolko ako u nas. Ty v nasom vtipnom slovenskom dostavaju okolo 103-109 tisic, k tomu este vyse 48000 pre asistenta. To je 151-157 tisic.
Netvrdim ze by tie platy nemali byt nizsie, no nie su ani nicim vynimocne. Musite brat do uvahy to, ze toto su univerzalne platy, pre vsetkych poslancov vsetkych clenov EU. Napriklad rocny plat clena anglickeho parlamentu je £64766/rok = £5397/mesiac = €6130 mesacne + priplatky. Ze sa uz tych €7000 oproti €6130 nezda tak vela? Francuzi dostavaju €6 952.74 za poslanecky mandat + €5 790 za naklady + €8 949 na plat pre 5 zamestnancov. To je €12742.74 az €21691. Este stale sa ti zda €7000-€10785 vela ?
Zdroj: HN
Spoiler: ukázať
- zachary
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 23. Mar, 2007, 08:00
podporuješ komunistov ako stranu všeobecne a je ti jedno, kto sa dostane z tej strany do europarlamentu - do obálky dáš lístok komunistickej strany, krížik nedávašTimmy2k napísal: aha takže napr. podporujem Komunistov, tak dám krížik k tejto strane a ešte dodatočne (môžem/nemusím) tam zvýrazniť 1-2 ľudí?
krížikom však môžeš označiť 1-2 ľudí na lístku, ak máš rád konkrétne xichty z komunistickej strany - dáš im preferenčný hlas
ano ano, presne tak to mám naplánovanézachary napísal:podporuješ komunistov ako stranu všeobecne a je ti jedno, kto sa dostane z tej strany do europarlamentu - do obálky dáš lístok komunistickej strany, krížik nedávašTimmy2k napísal: aha takže napr. podporujem Komunistov, tak dám krížik k tejto strane a ešte dodatočne (môžem/nemusím) tam zvýrazniť 1-2 ľudí?
krížikom však môžeš označiť 1-2 ľudí na lístku, ak máš rád konkrétne xichty z komunistickej strany - dáš im preferenčný hlas
Inak pre dnešok mám už utvrdenú svoju voľbu - číslo 2, ak je niekto so mnou, tak si (zakričme), ak proti mne, nech si kopne (kopne)
PS.: odhliadnuc od volieb do EP, včera mi kamarát vravel, že jeho príbuzný - síce vzdialený ale je, bol v diplomatom na ambasáde - konkrétne v Ruskej federácii a mesačný plat asi 2 000 000 Sk (rozumej 66 388 €)
Je to vôbec možné? Musel mať asi nejakého dobrého kamaráta tam - rozumej OLIGARCHU
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Rizikovy priplatok .
kricim...Timmy2k napísal:číslo 2
beardie napísal:kricim...Timmy2k napísal:číslo 2
tak to mám za sebou... som zvedavý na tie výsledky, či sa ľudia trošku opamätajú alebo stagnujeme naďalej Slováci....
Pýtal som sa našej STRAŠNE unudenej volebnej komisie, ako to vyzerá s účasťou, či sa dostaneme aspoň na 25 % výkonu, ale zrejme nie.....
v idle sa pretaktujeme az do komunizmu
- zachary
- Pokročilý používateľ
bol som v komisii .. nesiem prezrádzať detaily.. v našom okrsku to vyzeralo po starom (rozumej SMERom rovnakým) - bohužiaľ
kto už len môže dať preferenčný hlas Monike F.-B. už naozaj nechápem .. vynechala takmer tretinu rokovaní europarlamentu, hlavne že sa odvšadiaľ vyškiera aká je ona europoslankyňa
kto už len môže dať preferenčný hlas Monike F.-B. už naozaj nechápem .. vynechala takmer tretinu rokovaní europarlamentu, hlavne že sa odvšadiaľ vyškiera aká je ona europoslankyňa
Problem je ten, ze nikto o tom na Slovensku nevie ako nas tam nasi politici reprezentuju. Tiez som bol prekvapeny ked som si cital, statistiku "(ne)aktivity" nasim europoslancov.zachary napísal:kto už len môže dať preferenčný hlas Monike F.-B. už naozaj nechápem .. vynechala takmer tretinu rokovaní europarlamentu, hlavne že sa odvšadiaľ vyškiera aká je ona europoslankyňa
Skoda, SaS to skoro zvladli, dufam, ze ich ten vysledok len posilni a vydrzia.
v to dúfam aj ja, tesne im to ušlo, ale z neparlamentných strány získali najviac, tak nech sa držia...Blackhawk napísal:
Skoda, SaS to skoro zvladli, dufam, ze ich ten vysledok len posilni a vydrzia.
- zachary
- Pokročilý používateľ
takže Béla Bugár predsalen urobil správny krok:
http://www.sme.sk/c/4881801/bugar-nova- ... canov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vždy som tvrdil, že pokiaľ by Bugár nebol na čele čisto maďarskej - menšinovej strany, volil by som ho ako človeka, ktorý ma v podstate nikdy nesklamal nejakým činom, výrokom.. na rozdiel od našich "superpolitikov"
takže uvidíme kto sa k nemu pridá (či už z Maďarov alebo Slovákov) .. v každom prípade ďalšia zaujímavá strana na scéne
http://www.sme.sk/c/4881801/bugar-nova- ... canov.html" onclick="window.open(this.href);return false;
vždy som tvrdil, že pokiaľ by Bugár nebol na čele čisto maďarskej - menšinovej strany, volil by som ho ako človeka, ktorý ma v podstate nikdy nesklamal nejakým činom, výrokom.. na rozdiel od našich "superpolitikov"
takže uvidíme kto sa k nemu pridá (či už z Maďarov alebo Slovákov) .. v každom prípade ďalšia zaujímavá strana na scéne
zachary napísal:takže Béla Bugár predsalen urobil správny krok:
mne sa zas páči, ako to zvládli v SaS, na stránke HN som čítal, že taký progres od založenia strany na Slovensku ešte nebol, čo sa týka získaných preferencii.
Píše sa o nich ako o serióznej pravici, ktorá ešte nepovedala posledné slovo
- zachary
- Pokročilý používateľ
no veď aj ja som rád, že sa objavujú v politike noví ľudia, lebo tí čo sú tam teraz mi už poriadne lezú na nervy
Strane SaS chýbalo na získanie mandátu len asi niečo cez 2000 hlasov, čo pre úplne novú stranu je vynikajúci výsledok...ak pri parlementných voľbách bude voliť veľa mladých, určite sa dostanú do parlamentu...