Zaciatkom roka 2011 umoznili zvysit upload na 512kbps za 2€, tak som to vyuzil, samozrejme ako inac - babraci. Heslo a prihlasovacie meno zmenili, musel som volat to ich zazracne 7mickove cislo.. Rychlost bola cca 0,40mbps. Samozrejme som volal hned poruchy, ze co to.. pretoze ako inac, rychlost linka bola 512kbps. Najprv mi tvrdili, ze je zmenene ale prd.. Tak mi vravi, ze pockajte zmenia vam to do 2dni a ja, ze naco mam cakat.., ze som si to objednal uz pred 3 tyzdnami

IP profil som mal nastaveny na 4160/640kbps.(SNR = 16.5dB, ATT=37dB) V decembri/januari sa vyskytnu prve problemy s DSLkom.. Pingy skacu od 500ms do 2000ms, stranky neotvara, problem trva tyzden i viac.. Volam tu ich 7-ckovu podporu, tak vraj ci sa mi to zda vela..

Ok, Orange zacina cca o 1,5mes. neskor ponukat DSLko, uz mi bezal 28. mes. vyssiu rychlost ci HARD kampan mi neponukli... a chcel som no FUP..pretoze bezny traffic byval tych 90-105GB. Podpisal som, vsetko atd.. + modem hned na predajni E367..
3 tyzdne neskor :
Prisiel technik(telekomacky) povedal,ze... mate zlu linku v DSLAME sme dosahovali 1,5-2,0mbps.. a kukam na neho a hned technicke veci, ze to nie je mozne...atd..

Ci nejake meranie prebehlo o tom dost pochybujem, kedze po 3 tyzdnoch!! Mi pride povedat, ze neda sa... Vraj orange vyzaduje 3mbps..
Dodam, u mna doma nic merat nebol.... Asi len v ustredni(domienka)
Nepriamo mi povedal od nich sa da ale od orange nie.. Nic, spisala sa na neho staznost bez odozvy.. zrusili mi zmluvu, bo vraj nejde ....
Volam 939, ze preco mi nebola ponuknuta moznost s 2048mbps.. takze, ze vraj minimum 3072kbps... ale cennik daco ine vravi.. oki, vola mi o hodinu, ze novu zluvu ci chcem, ze hej.. Prejde 10dni nic.. ideme podpisat novu...o 7dni nato dojde postou nova uz tretia... Nic, poriesilo sa to..
Opat cca 20dni vola technik, ze nie. Vravim,ze nam staci aj 2mbps.. nakoniec sa to hned poriesilo a zapaja s profilom 2560/512kbps.. Pytam sa ho, ze preco nejde viac, ked IP profil 4160kbps som roky pouzival stabilne, lebo, ze DSLAM, agregacia, rusenia aj ked priznava, ze 3mbps linka potiahne. Vravim, ze sak aj nove kable tu mate vsetko natahane 5r max. On, ze ano to je pravda ale 100m je stary a rusi ho zeleznicne el. vedenie) OK, uz mam nervy nech to spusti aj s 2mbps, hlavne prakticky no FUP(aj ked asi 270GB cim sa ORANGE nechvali a hlavne nizsia cena nez ma HARD ponuku Telekom). Aspon je zhovorcivy a tiez sa pytam na zrychlenie.. Odpoveda, ze mmt nevie, ze uvidime. Pytam sa, ze preco nezapajaju uz aDSL2+, ze zatial je to iba ma IPTV MAGIO a 12mbps sluzby internet ale, ze mate to na vasej ustredni nasadene..
OK, prejde asi 20dni od zapojenia(vykyvy rychlosti a pingov su 7dni) zrazu opat IP profil na 4096kbps.. Ale o 15dB pada attetuation a narasta o 14dB SNR Margin.. Vravim si parada, uvidime, ze asi zrychlia..(Linka podla odhadov presunuta asi o 600-700m na iny DSLAM alebo postaveny lokalny DSLAM)
V pondelok naskakuje hned v noci aDSL2+ 5760kbps profil rychlost v priebehu dna je zvysena na 3mbps.. Dnes pozeram v routri pise SMT TRAP: link up..

Takze moje skusenosti - cim viac odrbat a oklamat zakaznika...

EDIT : 3 tyzdne po zrychleni ziadam zrychlenie na 10mbps, bez odozvy, volam 939 - neda sa, nesplna technicke moznosti ustredna..

3 mesiace nato opat skusam stastie a davam si cez web poziadavku. Uz ani neverim a 3.9. mi je zvyseny profil zazracne !
O 2dni mi bezi uplne bez problemov linka !! Nepocitujem ziadnu agregaciu ani vykyvy

Downstream Upstream
SNR Margin: 13.5 15.9db
Line Attenuation: 26.3 14.5db
Data Rate: 11520 573kbps
Max Rate: 18688 1534kbps