Takze takto pani Sempron dostal asi uz naposledy riadne zabrat na konfiguracii co momentalne mam. Skoncil som stabilne na frekvencii 2,4Ghz. Ako som sa k tomu dostal maly overview dole
- povodne bola 2,4Ghz hranica 300FSB nestabilna, ale vyriesil zvysenim napatia pre procak. Kupodivu vsak potreboval procak ani nie 0,5+ ani 1+ ale dokonca 1,25+V, aby fungoval aj po zatazi stabilne bez chyb. Pri tejto frekvencii je to ide na v EpoxProbe softe na 1,53 az 1,56V a kolise to. Inde som to necekoval, lebo napr Speedfan je z toho Super IO Fintek dost vymlety a take info nezobrazuje. co je vsak najvacsi sok je teplota a ta je v pohode 45 stupnov po zatazi na box chladici 2000ot. Proste ak niekto chapete dajte vediet preco ja nechapem! Zdroj mam asi uz velmi nevyhovujuci 350W MAX uvazujem preto o nejakom 500W
- vyssie FSB islo, ale na max hranicu 315 no nestabilne, ani sa mi WIN nespustil modra obrazovka smrti a koniec. cize pani 2,5GHz to bol max co som z neho na svojej konfiguracii vytlacil. SKusal som pri 2,5Ghz hodit voltaz na 1,5+V, ale vobec nepomahalo padalo to neustale vo WIN, bolo to nestabilne. Este stabilna sa mi videla konfiguracia 303FSB, ale pre 24Mhz sa to neoplati tlacit. Takze som skoncil pri 2,4Ghz FSB 300 a ram 200Mhz hodil som ich na 1T, 2,5, aby boli pristupy rychlejsie. Rad by som to dal na 2,5Ghz, ale islo to nestabilne takze neviem ako to hodit, aby to tolko dalo. Asi to max radica v procaku
- posledny pokec sa tyka ramiek. Mam ich na uz v spominanej frekvencii 200Mhz na delicke 133Mhz, ale pre istotu som ich hodil na 2,8V, zatial to v pohode fici nezahrievaju sa, len neviem ci to ma zmysel. Dajte mi tiez vediet ci to nechat na auto, alebo to zvysit...
Doslov: Asi sa k 2,7Ghz ako Messiah nedostanem to je uz viac menej jasne, ale pre grafiku co planujem mat (7600GST prip 7600GT) to bude asi zbytocne nakolko sa pri vyssich frekvenciach ani naplno nevytazi. 2,4Ghz mi myslim na hranie prevazne dnesnych hier staci... Diky za pomoc pani!