COVID-19 / Novel Coronavirus (2019-nCoV) - Diskusia
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: Coronavirus a co si o tom myslite?
Uz ked si clovek vezme len to, ze donasky jedla nie su u nas tak rozsirene, ako v Cine, tak jednoducho nejde spravit to, ze vsetkych doma zavriet a nestarat sa. Staci si pozriet dodacie lehoty sluzieb, ktore dodavaju nakupy (Tesco) vo velkych mestach. Aktualne nepouzitelne. Cize do toho obchodu vacsina musi, nehovoriac o ludoch, ktori byvaju v mensich mestach, alebo na vidieku. Aj ked zrovna na vidieku ma mozno prave teraz vacsina ludi trochu vyhodu, ze ma prasa v mraziaku, nejaku tu zeleninu v pivnici, atd. V mestach su ludia na tie obchody odkazani, ci sa to niekomu paci, alebo nie.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Tam sa to vyvija fakt neprijemne, no. Hlavne ten pocet umrti. To urcite budu mat viac ako Cina
V Prahe je rohlik aj kosik. Rohlik mam osobne teda radsej, chcel som cez vikend spravit nakup, ale nemali ani cesnak. Teraz zaviedli nejaku frontu, tak mozno nebudu tak zufalo vypredani. Co ma trochu prekvapilo, maso bolo komplet vypredane. Aj v alberte, skoro ziadne maso. Ludia asi naplnali mraziaky. Som rad, ze viem varit aj bez masa...
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Ano, to som zachytil - jeden chalan Tweetoval, ze ma Rohlik Premium (ci ako sa to vola) a mal tam dodaciu lehotu cez vikend tusim 3 dni, alebo tak nejako. Za normalnych okolnosti je to OK, ale s takouto situaciou nikto nepocital. A tych zakaznikov zas nemaju tolko, ze by to bol pre nich normalny stav. Neostava nic ine, len sa prisposobit.
Maso ani nehovor. Cele zle.
Maso ani nehovor. Cele zle.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ale uz im to aspon rastie konstantne a nie exponencionalne.
No mna vcera zacalo drazdit na kasel, dnes laringitida, nemam hlas kaslem zelene ale teplota nic, dychanie v pohode az na tu bolest v hrdle mi ani nie je zle. Aj som rozmyslal, ci nie je vhodne sa niekam ozvat ale vzhladom na to, ze som necestoval, #somdoma a hlavne nemam teplotu by mi test na corona aj tak nespravili....aspon podla toho, co som sa docital. Na druhu stranu mozno by bolo fajn si prejst lahkou formou teraz, kym clovek je este brany za cloveka a dokaze poskytnut v pripade nudze taku zdravotnu starostlivost cloveku ako len clovek cloveku.
Este taka uvaha. Veganov musi riadne srat, ze toto je kvoli masozravcom.
No mna vcera zacalo drazdit na kasel, dnes laringitida, nemam hlas kaslem zelene ale teplota nic, dychanie v pohode az na tu bolest v hrdle mi ani nie je zle. Aj som rozmyslal, ci nie je vhodne sa niekam ozvat ale vzhladom na to, ze som necestoval, #somdoma a hlavne nemam teplotu by mi test na corona aj tak nespravili....aspon podla toho, co som sa docital. Na druhu stranu mozno by bolo fajn si prejst lahkou formou teraz, kym clovek je este brany za cloveka a dokaze poskytnut v pripade nudze taku zdravotnu starostlivost cloveku ako len clovek cloveku.
Este taka uvaha. Veganov musi riadne srat, ze toto je kvoli masozravcom.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
No pokiaľ máš ako IT viac úmrtí za deň ako vyliečených tak si v sračkách. A nie malých.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Treba konečne pochopiť, že im umiera valne väčšinové % starší ľudia, kvôli ich populačnej starobe. Keďže úmrtnosť pri starších ľuďoch je vysoká, je logické, že je menej uzdravených.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ked to sledujem, normalne zacinam mat strach aj ja. virusu sa nebojim, ale skor reakcie ludi a ekonomiky. ked pozeram tie velmi casto prehnane reakcie ked pomali sa krivo pozera na ludi co maju rodinu v zahranici lebo co ak sa stretli, tak si myslim ze sme na hrane toho co sme poznali ako stary svet. otvorenym hraniciam asi coskoro odzvoni, vyroba sa viacej lokalizuje, rozdiely medzi statmi sa budu zvacsovat, opat zacne boj o teritoria lebo urodna poda bude cennejsia, k moci sa dostanu ti ktori budu slubovat viac bezpecia a ludia im uveria aj za cenu obmedzenia slobod.
v mnohych smeroch ten svet bude lepsi (napr. z pohladu zivotneho prostredia), ale v mnohych inych bude horsi s tou hojnostou ktoru sme tu doteraz mali za samozrejmost sa budeme musiet rozlucit.
inac neviem co sa akoze ocakava, ale ked som doma a zistim ze mam horucku tak to idem normalne vylezat a nebudem sa nahlasovat a cakat aby ma prisli otestovat, najma vzhladom na tie kapacity ktore su na testovanie. a predpokladam ze takto je vsade, takze porovnavat pocet vyliecenych nema zmysel lebo kvantum ani netusil ze boli chori, alebo ked boli tak si to doma preckali
v mnohych smeroch ten svet bude lepsi (napr. z pohladu zivotneho prostredia), ale v mnohych inych bude horsi s tou hojnostou ktoru sme tu doteraz mali za samozrejmost sa budeme musiet rozlucit.
inac neviem co sa akoze ocakava, ale ked som doma a zistim ze mam horucku tak to idem normalne vylezat a nebudem sa nahlasovat a cakat aby ma prisli otestovat, najma vzhladom na tie kapacity ktore su na testovanie. a predpokladam ze takto je vsade, takze porovnavat pocet vyliecenych nema zmysel lebo kvantum ani netusil ze boli chori, alebo ked boli tak si to doma preckali
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
ehm, toto dosť extremne už prehánaš a aj silno predbiehaš nie? kokos hlavne tie rozdieli medzi krajinami a boj o pôdu sú už riadne pritiahnuté za vlasy, wtf ))) píšeš že sa bojíš reakcii ľudí a čo robíš ty? si to fakt prečítaj ešte raz, čo si napísal.
Už keď nič iné, tak minimálne o rok tu bude vakcína, nato sa zabudlo? A vy tu už nejaké povojnové obdobia veštíte no big deal. Ale videl som dnes fajn meme tak aspoň dôvod repostnúť to
.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Vakcina nevakcina, ekonomika utrpí a nie len naša, také US pôjde zasa niekoho oslobodzovat lebo nič iné nevedia.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Cina by mala prijat zodpovednost za to, ze to tam na zaciatku ututlavali. Keby sa to nestalo a riesili to okamzite, mozno sa to nemuselo rozsirit do celeho sveta.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Molnart, ako som pisal Ivkovi, neprehanaj. Lieky su pomaly na dosah, vakcina bude ca. o rok, ... Iba spolocnym medzinarodnym usilim a vedou toto zvladneme, nie izolacionizmom (neber ma za slovo, izolovat populaciu teraz je dolezite z ineho dovodu). Napr. uz len ten remdesivir je medzinarodne usilie, vyvijany v kooperacii napr. aj s Mistrikovou firmou, klinicke skusky bezia v 4 statoch specificky na COVID-19, ak to bude dobre, o par tyzdnov tu mame ucinny liek pre celu populaciu.
Dendroid: cina nic neututlavala, hlasenie do who bolo poslane tusim 29.12.2019. Az teraz vystopovali spatne uplne prveho pacienta 0 niekedy do polky novembra.
Dendroid: cina nic neututlavala, hlasenie do who bolo poslane tusim 29.12.2019. Az teraz vystopovali spatne uplne prveho pacienta 0 niekedy do polky novembra.
FVE 12.45 kWp V/Z
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Molnart, nemaluj certa na stenu ekonomika utrpi a tym aj ludia, ale uz teraz je jasne ze iste firmy budu mat z tohoto riadny biznis.
Verim, ze coskoro bude liecba, ktora covid vylieci a cela liecba sa presunie domov ako pri chripke, bez zatazenia nemocnic.
Nemyslim si, ze Cina ututlavala. Praveze oni sa k tomu postavili dost razne a ked si to tak zoberiem dokazali Covid potlacit cca behom 3 mesiacov. Ono je to volka krajina s obrovskou populaciou, tak aj chapem ze mozno nezareagovali hned v den D, ale urcite to nepodcenili a hodne komunikovali s WHO
Verim, ze coskoro bude liecba, ktora covid vylieci a cela liecba sa presunie domov ako pri chripke, bez zatazenia nemocnic.
Nemyslim si, ze Cina ututlavala. Praveze oni sa k tomu postavili dost razne a ked si to tak zoberiem dokazali Covid potlacit cca behom 3 mesiacov. Ono je to volka krajina s obrovskou populaciou, tak aj chapem ze mozno nezareagovali hned v den D, ale urcite to nepodcenili a hodne komunikovali s WHO
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tu nejde o liek, na koronavirus za rok uz si nikto nespomenie. par ludi umre, vela sa ich vylieci, mozno sa udeju nejake zmeny v zdravotnictve. ale cely smer ekonomiky sa vyrazne otoci, ludia budu mat strach ani sami nebudu vediet z coho vlastne.
precitaj pribeh tej priblej karanteny v bojnickej nemonici, vsetko kvoli tomu, ze nejaka zena sa stretla so svojou dcerou co robi v rakusku. nie v taliansku, nie v spanielsku, ale v rakusku, co par dni dozadu malo len o trosku viac chorych ako my. ked citam o taliansku kde ludia sedia v roznych kutoch obyvacky aby od seba nieco nechytili, ako keby to nebolo uplne jedno ked manzelka je chora tak ochoriem aj ja.
precitaj pribeh tej priblej karanteny v bojnickej nemonici, vsetko kvoli tomu, ze nejaka zena sa stretla so svojou dcerou co robi v rakusku. nie v taliansku, nie v spanielsku, ale v rakusku, co par dni dozadu malo len o trosku viac chorych ako my. ked citam o taliansku kde ludia sedia v roznych kutoch obyvacky aby od seba nieco nechytili, ako keby to nebolo uplne jedno ked manzelka je chora tak ochoriem aj ja.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Potlačili to za cca mesiac a pol btw. 23 január mali cca 400 nakazených keď zamkli mesto.
Naposledy upravil/-a Leon v Ut 17. Mar, 2020, 20:49, upravené celkom 1 krát.
.
19:35 S lekárom z bratislavských Kramárov, ktorému potvrdili vírus Covid – 19, boli na lyžovačke v Rakúsku aj lekári z Popradu. Po návrate z dovolenky ordinovali a vyšetrili takmer 200 pacientov. Podľa informácií RTVS, traja lekári išli do povinnej karantény v pondelok.
.