ale vyrobca tu case vyrobil pre 8x hdd a este aj umoznil kupujúcemu osadit fan na bocnicu tak preco by som to ako klient nevyuzil

predsa som zaplatil za tie moznosti ktore mi vyrobca umoznil
vsade na webe sa aj fractal prezentuje ze ponuka tiche skrine bocnice osetrene tlmiacim materiálom taktiez predne dvierka, mriezkovanie v tvare vcelieho plastu ktore ma byt tiche!, bocny pridavny ventilator pre dodatocne chladenie pridavnych kariet - beriem ze mal chladit vsetky karty nie len tu v prvom slote
-bohuzial moja skusenost je uplne ina...
-hlucnost diskov neriesim ta je viac menej na rovnakej urovni ale len vdaka vytlmenym bocniciam a cela skrine ak by case nebola vytlmena ako napr ARC model tak si hodim maslu v momente by som si to preskladal naspat do pôvodného stackera
-hluk ktory je vytvarany prudenim vzduchu cez mriezky za ventilátormi je priserna hlavne na bocnici tam je to pocut neuveritelne ak miesto prekryjem co i len rukou aspon trosku hluk je prec! ta bocna mala byt prekryta nejakym krycim plastom a bolo by to 100% lepsie
mriezky zatial odstranovat nebudem kedze neviem ci si case necham
a problem bocneho fanu je ze je umiestneny zbytocne vysoko uz roky su vyrabane grafiky ktore v idle rezime idu pasivne na 40stupnov cize tu nevidim absolutny zmysel grafiku ako taku ofukovat a aj keby mi ta grafika odisla tak ju mozem kaslat - na grafike nebazirujem
ale taky raid radic je ofukovat velmi dolezite kedze nestoji par korun a zabezpecuje moje data dostupne ten keby mi odisiel koli vysokym teplotam tak velmi spokojny nebudem.
ale aby som aj pukazal na nejake klady dizajn uplne top jednoduche hranate tvary vrch skrine na ktory sa priamo da namontovat radiator nie ako na nadchodcoch R5 -ta je prepadak, R6 sa uz poucili, predne dvierka musi mat kazda case!!! usb a ovládanie zhora skrine priamo a nie pod nejakou analfabetnou krytkou davam 100%, montaz hdd ako taka 99% ale nech vyriesia montaz novsich HDD - wd gold neviem uchytit

osobne by som asi bol spokojnejsi s R2 XL variantou je vacssia a priestranejsia