Politicka debata
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Politicka debata
okej, dalsi co cita s porozumenim... skus si este raz precitat co som pisal.
kde som ja podla teba napisal kaslime na to ?
p.s. zatial som tu nikomu nehovoril co ma robit, ani to nemam v plane.
kde som ja podla teba napisal kaslime na to ?
p.s. zatial som tu nikomu nehovoril co ma robit, ani to nemam v plane.
Quicky a ty si uvedom že najvyšší predstavitelia ovplyvňujú náladu v spoločnosti čo sa priamo alebo nepriamo premieta aj do chovania ľudí nižšie v hierarchickom rebríčku. Priamo ich výmenou či príkazmi zhora, nepriamo cez spoločenské tlaky (kradnú aj tí hore a nič sa im nedeje prečo by som aj ja nie). Úplne inak sa správajú podradení ak ich najvyšší šéf si verejne arogantne robí čo chce bez následkov a podrží kšefty aj tým pod sebou, ako keď verejne vyhlasuje že korupciu tolerovať nebude a dokonca niekoho za to aj vyhodí a začne sa proti nemu súdne konanie. Ak ani v tomto nevidíš rozdiel tak určite nie si jediný a potom sa nečudujem že sa z tohto marazmu nevieme nikam pohnúť a čaká náš temná budúcnosť. Lebo priamym následkom tohto marazmu na najvyšších miestach je nárast extrémizmu.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
nic zlom ale uplne zbytocne tu diskutujeme co by ako malo byt, proste fakt je ten,ze realita je niekde uplne inde (z mojho pohladu)
ja vsetky tie pekne reci ako by sa to zmenilo beriem, tiez v to tajne dufam,ale realne vidim ako to funguje v tej spolocnosti kde sa pohybujem, kde su ake vazby a pod. a viem,ze nejaka zmena na tychto postoch nic nezmeni a realne sa do zivota beznych ludi taktiez nijako neprejavi -- stale je to IBA moj nazor
ja vsetky tie pekne reci ako by sa to zmenilo beriem, tiez v to tajne dufam,ale realne vidim ako to funguje v tej spolocnosti kde sa pohybujem, kde su ake vazby a pod. a viem,ze nejaka zmena na tychto postoch nic nezmeni a realne sa do zivota beznych ludi taktiez nijako neprejavi -- stale je to IBA moj nazor
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
keby prezident mohol naozaj nieco zmenit uz ho nemame. Kolko krat Fico pohrzil ikliestenim prezidenskych kompetencii? Nespocetne krat. Prezident je len babka. Skoro kazdy v politike je babka, ktora ma za chrbtom niekoho. Navonok sa tvaria ako uhlavni nepriatelia, no pri bare sa spolu ozeru a budu sa rozpravat ako najlepsi kamosi. Z velkej casti cela politika je len divadlo, ktore niekto reziruje a politici su plateny herci. Ci prezident moze nieco realne zmenit?
Nie nemoze, tiez je to len herec. Ze moze niekoho vzburcovat a dovolavat sa zmeny? Moze a rob to? Minuly rok bol zavrazdeny Kuciak a co sa v podstate zmenilo? Ok bol akoze zhodeny Fico , Kalinak a policajny prezident a co dalej? Nic, ci sa to niekomu paci alebo nie, nezmenilo sa dokopy nic.
Nie nemoze, tiez je to len herec. Ze moze niekoho vzburcovat a dovolavat sa zmeny? Moze a rob to? Minuly rok bol zavrazdeny Kuciak a co sa v podstate zmenilo? Ok bol akoze zhodeny Fico , Kalinak a policajny prezident a co dalej? Nic, ci sa to niekomu paci alebo nie, nezmenilo sa dokopy nic.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- paranoid.asian
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Feb, 2009, 16:37
lebo sa na tom stale pracuje?
ten system je tak prehnity, ze to ide pomaly. ale ide. len to tam ti kompetentni naschval zdrziavaju. ved si pozri, ako sa to natahuje kvoli jednemu darebakovy iba volba ustavnych sudcov. co potom zavaznejsie procesy, ako musia byt umelo manipulovane.
tupeho a remiasa si dali za klobuk, lebo im to dovolil vtedy system
toto uz tak lahko nedaju, a ked daju, bude to len dalsia dobra pozvanka na namestia.
furt sa tu len vyplakava, nadava ako to nejde pokazde (a pocuvam to z roznych stran uz minimalne 20r irl), ked sa tu otvori tato tema. idu volby prezidenta o rok parlamentne, mame moznost volit a nieco zase zmenit. dalsi krok. krok za krokom, pomaly ale isto.
neunavuje vas to, neustale nadavanie na to ako nieco nejde? toto je reprezentacia homo sapiens?
nikto nikdy nenapisal ze to pojde rychlo, a ze to bude lahke.
decka v skolach maju vacsie gule jak vy tu.
ten system je tak prehnity, ze to ide pomaly. ale ide. len to tam ti kompetentni naschval zdrziavaju. ved si pozri, ako sa to natahuje kvoli jednemu darebakovy iba volba ustavnych sudcov. co potom zavaznejsie procesy, ako musia byt umelo manipulovane.
tupeho a remiasa si dali za klobuk, lebo im to dovolil vtedy system
toto uz tak lahko nedaju, a ked daju, bude to len dalsia dobra pozvanka na namestia.
furt sa tu len vyplakava, nadava ako to nejde pokazde (a pocuvam to z roznych stran uz minimalne 20r irl), ked sa tu otvori tato tema. idu volby prezidenta o rok parlamentne, mame moznost volit a nieco zase zmenit. dalsi krok. krok za krokom, pomaly ale isto.
neunavuje vas to, neustale nadavanie na to ako nieco nejde? toto je reprezentacia homo sapiens?
nikto nikdy nenapisal ze to pojde rychlo, a ze to bude lahke.
decka v skolach maju vacsie gule jak vy tu.
Naposledy upravil/-a paranoid.asian v Št 14. Feb, 2019, 14:39, upravené celkom 3 krát.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
quicky, je uplne jasne ze ty si nikdy v zivote v ziadnej firme nerobil. ako je mozne ze ked nastupi novy riaditel firmy z 2000 zamestnancami tak zrazu krachujucu firmu vie dat do poriadku alebo naopak firmu ktora funguje v pohode vie uplne polozit ak je neschopny? rovnake je to aj v state. ten hore rozhoduje o tom akymi ludmi sa oblkopuje nizsie a vytvara kulturu fungovania statu ze jednoducho nie je ok ak stary sudca sa k veci stavia ignorantsky lebo proste bude vymeneny, siahnu mu na odmeny, apod.
toto je uplne elementarne pravidlo ako veci v zivote funguju.
toto je uplne elementarne pravidlo ako veci v zivote funguju.
-
- Pokročilý používateľ
prepac,ze ti to musim povedat ale je uplne usmevne (pekne povedane) co pises, evidentne nemas ani SAJNU ako to funguje v sudnictve, tak sa k tomu prosim ta vobec nevyjadruj alebo pouzivaj "myslim si" "domnievam sa" "cital som na topkach".
molnart ty si videl moj zivotopis? ked nie tak sa prosim ta nevyjadruj a zdrz sa osobnych komentarov, prezentovat nepravdy za zaruceny fakt u teba nie je po prvykrat.
bolo by fajn keby tu nevladla atmosfera vsade som bol, vsetko som videl, vsetko o kazdom viem..ako by tu niekto na fore povedal, toto je vysledok spolocenskej situacie.
molnart ty si videl moj zivotopis? ked nie tak sa prosim ta nevyjadruj a zdrz sa osobnych komentarov, prezentovat nepravdy za zaruceny fakt u teba nie je po prvykrat.
bolo by fajn keby tu nevladla atmosfera vsade som bol, vsetko som videl, vsetko o kazdom viem..ako by tu niekto na fore povedal, toto je vysledok spolocenskej situacie.
- paranoid.asian
- Používateľ
preco by sa nemohol vyjadrovat k sudnictvu?
je to jeho nazor, ci mu chces odopierat jeho pravo sa vyjadrit ci diktovat sposob ako sa moze a ma vyjadrovat k niecomu, co funguje aj z jeho penazi?
a aj keby sudnictvo bola sukromna organizacia. je to nieco co presahuje do zivotov nas vsetkych, tak snad sa mame pravo k tomu vyjadrovat.
toto radoby elitarstvo (slusne povedane), je LOL.
je to jeho nazor, ci mu chces odopierat jeho pravo sa vyjadrit ci diktovat sposob ako sa moze a ma vyjadrovat k niecomu, co funguje aj z jeho penazi?
a aj keby sudnictvo bola sukromna organizacia. je to nieco co presahuje do zivotov nas vsetkych, tak snad sa mame pravo k tomu vyjadrovat.
toto radoby elitarstvo (slusne povedane), je LOL.
-
- Pokročilý používateľ
vie tu niekto aj citat s porozumenim ? precitaj si este raz jeho fakticke vyjadrenie o tom ako to dozaista a podla elementarnych pravidiel funguje, nasledne si precitaj moj prispevok a skus najst suvislosti (keby nieco kludne sa spytaj, vysvetlim ti to)
Napíšeš o delegácií a hneď o pár minút to znegujes...
Delegácia práce vyplýva z hierarchie, takže ak to funguje hore, bude to aj dole
Pre tvoje reálie - aký je predseda súdu, takí budú jeho podriadení
Teraz to skus kontextualne napasovať na môj post o prezidentovi, premiérovi, generálnom prokurátorovi
Delegácia práce vyplýva z hierarchie, takže ak to funguje hore, bude to aj dole
Pre tvoje reálie - aký je predseda súdu, takí budú jeho podriadení
Teraz to skus kontextualne napasovať na môj post o prezidentovi, premiérovi, generálnom prokurátorovi
Quicky teraz už chápem tvoj postoj, ty sa očividne vyjadruješ čisto k súdnictvu, čo by aj sedelo, súdnictvo je zmenami vo vláde, parlamente a na pozícii prezidenta ovplyvnené najmenej. Ale štát nie je len súdnictvo, naopak je to len malá časť veľkého kolosu ktorý zabŕda do všetkých oblastí života (VŠZP, Pošta, polícia, školstvo, armáda, samosprávy, kontrolné orgány a rôzne úrady...) a politickí nominanti ich na rozdiel od súdnictva ovplyvňujú viditeľne a priamo. Na súd sa veci dostanú zvyčajne až keď niečo zlyhá tam.
-
- Pokročilý používateľ
Black vies citat?mas nejake priemerne iq?tak si to precitaj vsetko este raz po mne. Ak si to nepochopil je to len a len tvoj problem, bohuzial je to tak....
Takze zacnem od seba : od prveho postu som prezentoval svoj vlastny nazor vyplyvajuci z mojich osobnych a praktickych skusenosti. Nemam potrebu tu rozsirovat osobne vymysly, ako niektori vyssie ani si nic dokazovat,ak to niekto nevie akceptovat bohuzial...
V kazdom pripade, privitam poznatky vas skusenejsich so statnou spravou ohladom sposobu fungovania...
Pevne verim,ze ten teoreticky idealizmus vam zostane co najdlhsie,budete to potrebovat.
Ja uz budem iba tisko sledovat diskusiu,lebo evidentne je tu vela ludi s top patentom na rozum,tak sa nieco aspon priucim,medzicasom sa vratim do kazdodennej pracovnej reality
Takze zacnem od seba : od prveho postu som prezentoval svoj vlastny nazor vyplyvajuci z mojich osobnych a praktickych skusenosti. Nemam potrebu tu rozsirovat osobne vymysly, ako niektori vyssie ani si nic dokazovat,ak to niekto nevie akceptovat bohuzial...
V kazdom pripade, privitam poznatky vas skusenejsich so statnou spravou ohladom sposobu fungovania...
Pevne verim,ze ten teoreticky idealizmus vam zostane co najdlhsie,budete to potrebovat.
Ja uz budem iba tisko sledovat diskusiu,lebo evidentne je tu vela ludi s top patentom na rozum,tak sa nieco aspon priucim,medzicasom sa vratim do kazdodennej pracovnej reality
To, že na teba nikto nemôže povedať ani slovko ale v každom príspevku pourazas všetkých, to budem ignorovať. Vidím, že máš charakterový problém prijať kritiku.
- paranoid.asian
- Používateľ