Stavba rodinného domu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Stavba rodinného domu
zodiaq mam pre teba odpoved tahal som elektriku 200metrov a popritom som tahal kabel na "dslko" / optika bohuzial nie je dostupna v tej m.č.
nic som nedaval do projektu,proste som ten kabel "hodil do jamy" - uz ked budem mat supisne cislo tak poziadam telekom o pripojenie a malo by to byt okej - co mam informaciu. Uvidime v realne,dufam,ze nebudem sklamany, lebo dalsia moznost je uz len 4g a to asi rovno zacnem dom predavat...
satyrik to je to co som pisal, zas na druhej strane je normalne,ze ked koncis pracu tak murivo na noc prekryjes aby do neho nezatieklo (pri 2in1). ale osobne som aj ja kvoli mostom za nosne + izolaciu .. ja idem 30cm tehla + 22cm zateplenie + strecha striekana 40cm, podlaha 3 vrstvy spolu 19cm + okna co sa dalo nabuchat do 3skiel
nic som nedaval do projektu,proste som ten kabel "hodil do jamy" - uz ked budem mat supisne cislo tak poziadam telekom o pripojenie a malo by to byt okej - co mam informaciu. Uvidime v realne,dufam,ze nebudem sklamany, lebo dalsia moznost je uz len 4g a to asi rovno zacnem dom predavat...
satyrik to je to co som pisal, zas na druhej strane je normalne,ze ked koncis pracu tak murivo na noc prekryjes aby do neho nezatieklo (pri 2in1). ale osobne som aj ja kvoli mostom za nosne + izolaciu .. ja idem 30cm tehla + 22cm zateplenie + strecha striekana 40cm, podlaha 3 vrstvy spolu 19cm + okna co sa dalo nabuchat do 3skiel
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
quicky dakujem za odpoved, mal som podobny plan s realizaciou:) ale chcel som to odkomunikovat s Telekomom.
Prvy pokus kontakt cez INFO link: telefonat od pipky co mi ponukala MAGIO baliky a tvrdila ze sak som v pokryti technici ma pripoja ked budem pripraveny.
Zo skusenosti znamych viem velmi dobre ze to tak nefunguje, cakali na vybudovanie telekomunikacneho stlpu, museli kopat jamu na kabel...
Druhy kontakt na techgroup:
Z toho mi vypliva ze ak by som tam rovnako ako ty umiestnil aj kabel nemal by byt problem...
Aky kabel na to pouzit? Mozem ho viest vedla elektrickeho vedenia alebo radcej mimo v dalsej trubke?
Okolo mna su dalsie 2 pozemky (z oboh stran)co tam idu stavat, mozno by mali aj oni zaujem a aj neco usetrime ked si podelime vykopove prace.(ak boh da )
Jedina moznost je potom 4G alebo nejaky lokalny provideri s "5G" sietou....
Prvy pokus kontakt cez INFO link: telefonat od pipky co mi ponukala MAGIO baliky a tvrdila ze sak som v pokryti technici ma pripoja ked budem pripraveny.
Zo skusenosti znamych viem velmi dobre ze to tak nefunguje, cakali na vybudovanie telekomunikacneho stlpu, museli kopat jamu na kabel...
Druhy kontakt na techgroup:
Spoiler: ukázať
Aky kabel na to pouzit? Mozem ho viest vedla elektrickeho vedenia alebo radcej mimo v dalsej trubke?
Okolo mna su dalsie 2 pozemky (z oboh stran)co tam idu stavat, mozno by mali aj oni zaujem a aj neco usetrime ked si podelime vykopove prace.(ak boh da )
Jedina moznost je potom 4G alebo nejaky lokalny provideri s "5G" sietou....
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Ja čo som pozeral chalani vždy ťahajú aj trúbku na optiku aj keď optika v danej lokalite ešte nieje dostupná robia to preto keby náhodou bola vybudovaná až sa nemusí už nič riešiť po pozemku čiže vždy ťahajú s domu ku skrinke aj chranicku na optiku ktorá je vedená niekde v technickej miestnosti domu, ak sa kope cez cestu aj tam vždy dávajú chranicku čo mi príde ako fajn riešenie lebo už keď to je raz vykopané prečo to tam nedať.
Tie vchodove dvere maju otvaranie na styl obchodu? Teda nemaju klasicke zatvaranie ale daju sa otvorit stale ked nie su zamknute?
Inak z ineho sudka, minuly tyzden som asi vyriesil ovladanie zaluzii na dialku DIY riesenim. Pod nastenny vypinac schoval Sonoff Dual R2, na ktory sa napoji nastenny vypinac. Tym padom vypinac funguje klasicky, ale pomocou Sonoff Dual vies ovladat zaluzie na dialku a zakomponovat to do nejakeho inteligentneho ovladania domacnosti (podpora Alexy a Google Asistenta). Este to budem musiet otestovat ked budeme mat zaluzie ale malo by to fungovat. Naklady navyse su cca 15€ za Sonoff.
Inak z ineho sudka, minuly tyzden som asi vyriesil ovladanie zaluzii na dialku DIY riesenim. Pod nastenny vypinac schoval Sonoff Dual R2, na ktory sa napoji nastenny vypinac. Tym padom vypinac funguje klasicky, ale pomocou Sonoff Dual vies ovladat zaluzie na dialku a zakomponovat to do nejakeho inteligentneho ovladania domacnosti (podpora Alexy a Google Asistenta). Este to budem musiet otestovat ked budeme mat zaluzie ale malo by to fungovat. Naklady navyse su cca 15€ za Sonoff.
-
- Pokročilý používateľ
hmm nechapem black... nemas klasicku klucku cize otvaras klucom, inymi slovami aj ked su neni zamknute tak bez klucu ich neotvoris
ten sonof vyzera celkom velky ako si ho schoval pod vypinac?
pekne riesenie, ja uz som sa na toto vykaslal, mozno raz sa s tym budem hrat...
ten sonof vyzera celkom velky ako si ho schoval pod vypinac?
pekne riesenie, ja uz som sa na toto vykaslal, mozno raz sa s tym budem hrat...
tie dvere uz chapem, u mna sa otvaraju aj bez kluca a to sa mi moc nepaci
Sonoff bude musiet ist pod vypinac asi bez krabicky, krabicka ma cez 11cm a pri prieckach by to bolo prilis na knap. Samotny plosak ma iba 9cm, ale toto budem este len riesit s elektrikarmi. Ja by som to tiez najradsej neriesil, ale ked si predstavim ako manualne otvaram rano vsetkych 9 zaluzii a vecer ich zatvaram tak nemam na vyber.
Inak ti co tu tvrdite, ze prvy dom postavim na skusku a dalsi budem stavat pre seba. Uz ste nejaky dom postavili? Lebo ja na dalsiu stavbu nemam ani chut ani nervy a ani silu. Aj ked zatial neboli ziadne extra velke problemy, stavat dalsi dom to nie. A podobny nazor mali aj predchadzajuci kolegovia (traja). Mozno keby mal clovek na to viac casu a venoval sa prevazne len tomu. Popri zamestnani je to na maslu.
Sonoff bude musiet ist pod vypinac asi bez krabicky, krabicka ma cez 11cm a pri prieckach by to bolo prilis na knap. Samotny plosak ma iba 9cm, ale toto budem este len riesit s elektrikarmi. Ja by som to tiez najradsej neriesil, ale ked si predstavim ako manualne otvaram rano vsetkych 9 zaluzii a vecer ich zatvaram tak nemam na vyber.
Inak ti co tu tvrdite, ze prvy dom postavim na skusku a dalsi budem stavat pre seba. Uz ste nejaky dom postavili? Lebo ja na dalsiu stavbu nemam ani chut ani nervy a ani silu. Aj ked zatial neboli ziadne extra velke problemy, stavat dalsi dom to nie. A podobny nazor mali aj predchadzajuci kolegovia (traja). Mozno keby mal clovek na to viac casu a venoval sa prevazne len tomu. Popri zamestnani je to na maslu.
-
- Pokročilý používateľ
black a naco potrebujes stale zatahovat a odtahovat zaluzie? tiez ich budem mat 9ks, toto mi zrovna nevadi sa prejst k vypinacu, ani teraz na byte nedavam denne 20x zaluzie hore dole, vacsinu casu su nejako nastavene (bud vytiahnute uplne hore/ dole alebo tienenie).
ja osobne by som kludne isiel aj teraz dalsi stavat, ono je to v podstate aj zabavka uz viem x veci co by som teraz riesit inak a podobne... ale jak poznam manzelku tak tuto dozijeme, resp. na starobu niekam do mensieho
ja osobne by som kludne isiel aj teraz dalsi stavat, ono je to v podstate aj zabavka uz viem x veci co by som teraz riesit inak a podobne... ale jak poznam manzelku tak tuto dozijeme, resp. na starobu niekam do mensieho
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja by som do toho aj isiel, mat peniaze. rekonstrukcia mi toho tiez vela dala (ako veci nabuduce nerobit), aj som nabral ake take zrucnosti. problemom su akurat tak peniaze. minule mi podlahar hovoril ze daval podlahy vo vedlajsej dedine a majitelia mu hovorili ze stahovat sa budu az ked sa dorobi dialnici, a on ze ale viete ze uz budete musiet kurit a oni ze nevadi... byt v ich situacii, tiez staviam aj treti dom. ja som ale kvoli rekonstrukcii musel predat byt, stavebny pozemok (kde mi sused blokoval stavbu) a stahova sa so zenou a s detmi k rodicom aby som to nejako vykryl. takto sa to celom tazko robi...
tak rano vytiahnut/pootvorit a vecer zatiahnut. Ja som lenivy a ked si mozem toto zjednodusit a spravit z toho automatiku (ci uz podla casu alebo ineho parametru), tak preco nie.quicky napísal: ↑St 06. Feb, 2019, 11:15 black a naco potrebujes stale zatahovat a odtahovat zaluzie? tiez ich budem mat 9ks, toto mi zrovna nevadi sa prejst k vypinacu, ani teraz na byte nedavam denne 20x zaluzie hore dole, vacsinu casu su nejako nastavene (bud vytiahnute uplne hore/ dole alebo tienenie).
-
- Pokročilý používateľ
Realne mam vypinace natahane vedla ovladania svetla,cize ked pridem do izby nastavim rolety,vypnem zapnem svetlo a ibavene:)
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Marek125 napísal: ↑Po 04. Feb, 2019, 17:08By si sa čudoval ako tehla tlmy zvuk teraz sme robili také dvojdomi a bolo počuť všetko o čom sme sa rozprávali v tom druhom, a to tam bola daka špeciálna ktorá by mala takýmto veciam zabrániť čiže nula bodov. A čo sa týka sekania lepšie sa robí tehla tam ti stačí aj kladivo do Ytongu sa ale lepšie kotvia vecí.Diablo1st napísal: ↑Po 04. Feb, 2019, 16:47Za mňa ytong najmä kvôli lahšiemu robeniu drážok pre rozvody a pre vŕtanie dodatočných dier. Na niektoré nezaťažené spoje (krycie lišty) nepotrebuješ ani hmoždinkyJednoduska napísal: ↑Po 04. Feb, 2019, 15:58 hej, vsetko ide hore, tiez potvrdzujem tuto spravu. Svokor dnes akurat bol u architekta a smiali sa, ze oni dom nakreslia a preudmaju ale ludia nakoniec kupia co je v ten den najlacnejsie. tiez to vychadza ci tehla ci ytong, uvidime.
Drevostavba ti ozaj nema ako horiet dnes ale chapacka ze clovek ak sa ma citit nepohodlne koli strachu tak zbytocne to tlacit, kto byva ten nech si vyberie. Joj ale sa tesim, zajtra ideme predschvalit uver do banky pre istotu a potom sup ho projekt a ideme na to.
Mozno este aj tento rok byvame (aj ked ja som zastanca premrznutia hrubej stavby ale cert to ber ak vsetko pojde hladko, co asi nepojde ).
Ale tehla zasa lepšie akumuluje a lepšie tlmí zvuky.
opytal by som sa, nejake skills...
mam panel na nom zatepleny polystyren
potrebujem tu seknut konzolu aby drzala
20 kg zavazie + odpor vetra /severna strana/
chemicke kotvenie
prevrtam polystyren, ten musim vystuzit niecim tvrdym/rurkou.... prevrtam hlbsie do panelu dieru a....
dam tam hmozdinku a srubu dost dlhu aby preliezlaod panelu cez polystyren az po povrch steny?
alebo chemicky kotvim priamo do panelovej diery?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
https://www.atypy.cz/ukotveni-pergoly-do-fasady/
..je to v podstate to iste ako pri ukotveni konzoly.
..je to v podstate to iste ako pri ukotveni konzoly.
-
- Pokročilý používateľ
v pondelok zaciname teplovodnu podlahovku robit na systemovu dosku (rozdiel vo vyslednej cene presne 250e, tak kaslem na to) + honeywell "system" na zonove ovladanie
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Rozdiel oproti comu? lebo da sa aj na uplnu holotu robit a potom su take medzikrokove systemy pokial viem.
Ale 250 euro na tak velky dom, to ozaj mozes kaslat a robosi ti podakuju ze? sa na tom lepsie robi.
Ale 250 euro na tak velky dom, to ozaj mozes kaslat a robosi ti podakuju ze? sa na tom lepsie robi.