SSD Disky
Re: SSD Disky
Hmm, najlepšie asi žiadne (Microsoft AHCI)
suhlasim, standardne win7 ovladace.
- mohamed
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Zdravim. Podporuju AMD ovladace sb750 ? Neviem ci si mam dat od amd alebo nechat msahci. Dik
Spoiler: ukázať
Zdravim...mam taky problem s mojim SSD...neviem cim to bude, ale posledne 2 dni nejako blbne(doteraz bol OK), len teraz napriklad ked vyhodim daco z plochy do kosa, tak sa to sice vymaze, ale zostane to na ploche...Dalej napriklad ked chcem daco z dokumentov dropnut na plochu tak to na ploche vydim az po restarte....A najhorsie je, ze ked dam vypnut PC...tak sa straaane dlho vypina a dakedy ho musim vypnut manualne....Na SSD mam posledny 1.3.3 update a skusal som ho aj vybrat, ale nepomohlo....Mozu to byt Sandforce problemy?Pretoze s tymi typickymi ako sekanie a BSOD som nemal tu cest (klop klop)....
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Používam Microsoft Windows 7 Professional x64 na notebooku Toshiba Satellite U405-S2824 a odkedy tu používam tú sedmičku, tak oba vyššie spomenuté "problémy" mám aj ja na klasickom HDD... ...skús po každej z dvoch citovaných operáci stlačiť F5 - objaví/zmizne to... ...aspoň u mňa hej...ArAsHiT napísal:ked vyhodim daco z plochy do kosa, tak sa to sice vymaze, ale zostane to na ploche...
ked chcem daco z dokumentov dropnut na plochu tak to na ploche vydim az po restarte....
Jo diky...ide aj mne stou F5...ale najvacsi problem ostava aj tak vtom vypinani
Pomaly rok používam SDD a skúsenosti? = Ešte raz by som nekupoval, keby som mohol vrátiť čas.
Výhody?
- O kúsok rýchlejší štartu Win7, ale nič oslnivé. Pár sekundový rozdiel medzi Seagate SV35.5 a SDD nestojí za povšimnutie. Beztak ráno zapnem a v noci vypnem. 1x za deň tých 10sec ma nerozhodí.
- Rýchly štart aplikácií je fakt efektný, ale dokedy sa dá nad tým žasnúť? No nie moc dlho. Keď človek netrávi čas pri spúšťaní aplikácií a v tých programoch aj niečo robí, tak je prínos zanedbateľní. Ja osobne si zapnem PC, cc. 30 sec s normal HDD (20sec sdd) a som vo win7, spustím poštu + TC + FF - isteže nemám to všetko otvorené do 2 sec ako na SDD ale "len" do 5-6 sec. Pri prezeraní pošty a novín si spustím PS+AI k práci (na sdd fakt extra rýchlosťou) a potom už efekt rýchleho spúšťania programov ani neužijem. Programy mám stále otvorené a aj keby som ich zavrel. Opätovné otvorenie je už aj na klasickom disku veľmi rýchle.
- Relatívne ticho. Relatívne preto, lebo nikto taký bohatý nie je aby mal PC úplne odhlučnené a naviac, každý bude mať minimálne jeden klasický disk vedľa ssd.
Na druhú stranu občas mám pocit ako by SDD úplne nestíhalo. Swapovanie, cache, cache pri prehliadačoch ... toto občas pri sdd trvá večnosť. Tu jednoznačne je zatiaľ HDD neprekonaný. Výkon pri mojom ssd postupne klesol (klasický jav pri každom ssd). Momentálne je dokonca v reklamácií - po reklamácií, keď mi dajú nový kus (iná možnosť asi ani nebude pre nich), tak možno ide do bazáru.
Doporučujem si radšej počkať ešte pár rokov, kým celú technológiu ešte dotiahnú. Zvážte či stojí za toľko peniazi mať o pár sekúnd rýchlejší štart PC a rýchlejšie spustené programy. Keď ste ale vášnivý PC-reštartovač alebo fanatický Spúšťač-aplikácií tak voľba je jasná.
Výhody?
- O kúsok rýchlejší štartu Win7, ale nič oslnivé. Pár sekundový rozdiel medzi Seagate SV35.5 a SDD nestojí za povšimnutie. Beztak ráno zapnem a v noci vypnem. 1x za deň tých 10sec ma nerozhodí.
- Rýchly štart aplikácií je fakt efektný, ale dokedy sa dá nad tým žasnúť? No nie moc dlho. Keď človek netrávi čas pri spúšťaní aplikácií a v tých programoch aj niečo robí, tak je prínos zanedbateľní. Ja osobne si zapnem PC, cc. 30 sec s normal HDD (20sec sdd) a som vo win7, spustím poštu + TC + FF - isteže nemám to všetko otvorené do 2 sec ako na SDD ale "len" do 5-6 sec. Pri prezeraní pošty a novín si spustím PS+AI k práci (na sdd fakt extra rýchlosťou) a potom už efekt rýchleho spúšťania programov ani neužijem. Programy mám stále otvorené a aj keby som ich zavrel. Opätovné otvorenie je už aj na klasickom disku veľmi rýchle.
- Relatívne ticho. Relatívne preto, lebo nikto taký bohatý nie je aby mal PC úplne odhlučnené a naviac, každý bude mať minimálne jeden klasický disk vedľa ssd.
Na druhú stranu občas mám pocit ako by SDD úplne nestíhalo. Swapovanie, cache, cache pri prehliadačoch ... toto občas pri sdd trvá večnosť. Tu jednoznačne je zatiaľ HDD neprekonaný. Výkon pri mojom ssd postupne klesol (klasický jav pri každom ssd). Momentálne je dokonca v reklamácií - po reklamácií, keď mi dajú nový kus (iná možnosť asi ani nebude pre nich), tak možno ide do bazáru.
Doporučujem si radšej počkať ešte pár rokov, kým celú technológiu ešte dotiahnú. Zvážte či stojí za toľko peniazi mať o pár sekúnd rýchlejší štart PC a rýchlejšie spustené programy. Keď ste ale vášnivý PC-reštartovač alebo fanatický Spúšťač-aplikácií tak voľba je jasná.
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Toto si dufam myslel iba ako vtip.hh74 napísal:Na druhú stranu občas mám pocit ako by SDD úplne nestíhalo. Swapovanie, cache, cache pri prehliadačoch ... toto občas pri sdd trvá večnosť. Tu jednoznačne je zatiaľ HDD neprekonaný. Výkon pri mojom ssd postupne klesol (klasický jav pri každom ssd). Momentálne je dokonca v reklamácií - po reklamácií, keď mi dajú nový kus (iná možnosť asi ani nebude pre nich), tak možno ide do bazáru.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Asi ano, lebo som sa dobre zasmial
Cez mesiac idem na klasickom disku (kvôli reklamácií) a že by som mal z toho nervy, tak to sa nedá povedať. Môžem ho predať za dobrú cenu, tak prečo nepredať? Pre mňa je tých 60GB dosť málo aj tak - je to len taká núdzovka a menšie ani neviem si predstaviť. A už teraz sa dajú kúpiť novšie a lepšie modely.
Keď človek sa nebavká s re-štartovaním systému a vydrží trochu dlhšie spúšťanie programov tak dá sa v pohode pracovať aj bez ssd. Keď niekto pre svoju prácu používa 2-3 programy tak až tak úžasný prínos ssd nie je - za tú cenu. Ja robím s obrovskými údajmi (veľké fotky, veľké súbory) a k tomu potrebujem aj klasický disk, ktorí je potom aj tak brzdou. Mať veľké ssd by bolo o niečom inom.
K tej pomalšej práci: tak u mňa sa dosť často stalo, že google chrome s 15-20 uloženými stránkami sa otváralo otravne dlho. S firefoxom je to ale lepšie.
Nezatracujem ssd, je to samozrejme budúcnosť. Zaujímavé bude (aspoň pre mňa) až keď budú dostupné niekoľko 100GB-ové disky za rozumnú cenu.
Tak sa páni Odborníci smejme spolu.
Keď človek sa nebavká s re-štartovaním systému a vydrží trochu dlhšie spúšťanie programov tak dá sa v pohode pracovať aj bez ssd. Keď niekto pre svoju prácu používa 2-3 programy tak až tak úžasný prínos ssd nie je - za tú cenu. Ja robím s obrovskými údajmi (veľké fotky, veľké súbory) a k tomu potrebujem aj klasický disk, ktorí je potom aj tak brzdou. Mať veľké ssd by bolo o niečom inom.
K tej pomalšej práci: tak u mňa sa dosť často stalo, že google chrome s 15-20 uloženými stránkami sa otváralo otravne dlho. S firefoxom je to ale lepšie.
Nezatracujem ssd, je to samozrejme budúcnosť. Zaujímavé bude (aspoň pre mňa) až keď budú dostupné niekoľko 100GB-ové disky za rozumnú cenu.
Tak sa páni Odborníci smejme spolu.
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Pre mna rychly (niekolko sekund vs niekolko minut) start pri neskorom prichode do prace, rychle otvorenie aplikacie ked je krizova situacia, znizenie hluku skoro na nulu (notebook sa neprehrieva od disku) a pocit bezpecnosti z dovodu absencie rotujucich casti (prenos NB medzi poradou a pracovnym stolom) stoja za tu investiciu. Kazdy kto SSD kupuje vie do coho ide... Ze splnenie jeho ocakavani a vlastnosti o ktorych vedel vopred mu uz nestaci je jeho problem.
@panasonic650: Pri NB nie je čo riešiť. SSD je jasná voľba.
Pri PC je 60GB čo mám (mal) žalostne málo - proste minimum na ako také fungovanie, bez obmedzení. 30-40GB je pohltený z fleku len systémom a s programami. No a súčasné hry a programy sú veľmi náročné na priestor.
Mňa moc nenadchne o pár sekúnd rýchlejší štart pc (nie nb), ale napríklad načítanie WoW (cez 20GB zaberá na disku) za 10sec alebo 1,5min je sakra rozdiel. Užiť si naplno výhody SSD sa dá len pri väčších diskoch.
Pri PC je 60GB čo mám (mal) žalostne málo - proste minimum na ako také fungovanie, bez obmedzení. 30-40GB je pohltený z fleku len systémom a s programami. No a súčasné hry a programy sú veľmi náročné na priestor.
Mňa moc nenadchne o pár sekúnd rýchlejší štart pc (nie nb), ale napríklad načítanie WoW (cez 20GB zaberá na disku) za 10sec alebo 1,5min je sakra rozdiel. Užiť si naplno výhody SSD sa dá len pri väčších diskoch.
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
hm.. tak neskor sa aj ja pochvalim zo skusenostami. vcera prisiel novy ssd, ale este som nemal cas ho nainstalovat.. sam som zvedavy ake zmeny nastanu
Taka hypoteticka otazka..... jak su v PS3 tie disky, da sa to vymenit za SSD disk ? Predpokladam, ze asi nie, kedze na nom je uz asi niaky system natiahnuty co to PSko pouziva... ci ?
Papagaj#2656
CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit
CPU: Core i7 3960X @ 4700Mhz + EK-Supreme HF Motherboard: Asus Rampage IV Formula X79 Ram: G.Skill RipjawsZ 4x4096MB DDR3 2133 9-11-10-28 VGA: EVGA GTX 980 Superclocked ACX 2.0 SLI Audio: Asus Xonar Essence STX + Magnat Quantum 557 5.1/Onkyo TX-SR608 HDD: SSD Crucial M4 256GB PSU: Seasonic SS-1000XP Platinum Keyboard: Corsair Vengeance K70 Black Mouse: Razer Imperator + ROCCAT Hiro 3D Screen: ASUS ROG SWIFT PG278Q Case: Corsair Obsidian 800D OS: Win 7 Ultimate 64bit