To co tam je je najlepsi speed bump (spomalovac) aky existuje. Tusim to volaju "speed table". Tie nase smiesne slovenske ked prejdes rychlesie tak sa skoro nic (chudak naprava) nestane a tak to aj vyzera. Ked ides pomaly tak to jebbne aj tak z napravou ako keby to bolo vyrobene na likvidaciu aut. Tieto... dlhsie a mozno aj vyssie maju plynuly nabeh, su dostatosne dlhe a pri pomalej jazde ani nevies ze si cez nieco isiel... Ale ked pridas a presiahnes urcitu rychlost (skusil som viackrat na aute z pozicovne) tak skoro so 100% istotou vyletis do vzduchu a predkom obrusis asfalt a zanechas na nom peknu ryhu za doprovodu skripaveho zvuku. Nabuduce (aspon pri svojom aute) to uz na 100% skusat nebudes... na rozdiel od naseho "drb+drb" a sinies si to dalej rychlo.landrower napísal:ak som si dobre vsimol tak to bo vyvyseny prechod pre chodcov...
Všeobecná diskusia
- panasonic650
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Re: Auto a dopravná debata, všetko sem
Naposledy upravil/-a panasonic650 v So 16. Apr, 2011, 16:04, upravené celkom 1 krát.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
ked uz sa chces vyjadrovat anglicky, tak to je speed bump
a ja dobre viem ze je to daleko ucinnejsie ako tie krpate na ktorych ti len trhne napravou, uz som sedel v aute iducom cez retarder, cez oba druhy, takze tak
ale u nas su take len pod niektorymi prechodmi pre chodcov (vo vrakuni/podunajskych som take videl, len samozrejme z betonu urobene) a preto som to aj tak nazval..
a ja dobre viem ze je to daleko ucinnejsie ako tie krpate na ktorych ti len trhne napravou, uz som sedel v aute iducom cez retarder, cez oba druhy, takze tak
ale u nas su take len pod niektorymi prechodmi pre chodcov (vo vrakuni/podunajskych som take videl, len samozrejme z betonu urobene) a preto som to aj tak nazval..
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
pozor, mýliš sa, panasonic myslí iné, tie z betónu sú také, že ak máš nižšie auto, tak si zaručene j*bneš nárazník, treba tam ísť na jednotke aby si to prešiel, tie čo myslí on si mohol vidieť keď opravovali prístavák (a každý sa tam drbal 10kmph), len sú dlhšie.
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
vidim len minimalny rozdiel, ze u nas su na<> spravene s prudkym nabehom...
Steam: michalsveto
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
berme to tak, na slovensku sa setri na vsetkom. a slahnut tam vylisovany kus kovu a natret ho vyjde menej ako tam nieco stavat. Klasicky retarder je totalne o nicom, ke dides pomay tak akurat pocitis trvdsi naraz napravy, pretoze nabeh je spraveny na <>. ak to preletis vyzsou rychlostou tak ten naraz menej ucitis ty a aj naprava.
Ten speed bunp je aj v prievidzi ak sa nemilim. Ked som tadial isiel prvy krat tak som sa obzeral samozrejme po chujovinach (vodicak som mal 4 mesiace) a bol som v poriadnom soku ked somsa ocitol vo vzduchu. Skoro ma aj zo sedacky vyhodilo
k tomu videu nie je co dodat, kretenizmus najtazsieho kalibru. ten posledny to mal riadne na male, som myslel ze to tam uz niekde opre. By som chcel vidiet co by potom tie decka robili.
Ten speed bunp je aj v prievidzi ak sa nemilim. Ked som tadial isiel prvy krat tak som sa obzeral samozrejme po chujovinach (vodicak som mal 4 mesiace) a bol som v poriadnom soku ked somsa ocitol vo vzduchu. Skoro ma aj zo sedacky vyhodilo
k tomu videu nie je co dodat, kretenizmus najtazsieho kalibru. ten posledny to mal riadne na male, som myslel ze to tam uz niekde opre. By som chcel vidiet co by potom tie decka robili.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
asi s tym zvukom behnem do servisu, nejako sa mi nepaci
http://www.megafileupload.com/en/file/3 ... 3-3gp.html
ten jemny cvakot telefon nezachytil ale neznie to asi najlepsie...aj ked to je v telefone asi tak 2x horsie jak real behnem s tym do servisu
ak by to boli hydrostely,co stoji cca vymena?
http://www.megafileupload.com/en/file/3 ... 3-3gp.html
ten jemny cvakot telefon nezachytil ale neznie to asi najlepsie...aj ked to je v telefone asi tak 2x horsie jak real behnem s tym do servisu
ak by to boli hydrostely,co stoji cca vymena?
no vyzerá to na hydroštely, neskočil ti remeň? Motor ide úplne ostro, nejazdil by som s tým...
.
fakt neviem...ide to stale v pohode tak jak doteraz,zvuk sa mi zda taky isty,spotreba stale taka ista...akurat to cvakanie pocujem ktore telefon nezachytil.
skusim sa na pondelok objednat do servisu nech pozru na remen + ci sa im nezda ze by blbli hydrostely
skusim sa na pondelok objednat do servisu nech pozru na remen + ci sa im nezda ze by blbli hydrostely
chcelo by to trošku rozviesť:
- Robí to kedy? Pri studenom motore či aj pri zohriatom?
- Robí to na volnobehu? Či aj za jazdy, keď aj za jazdy, do kolko otáčok?
- Auto ťahá ako?
- Nabiehalo to postupne či odrazu?
- Čo si robil s autom predtým než sa to stalo?
Toto je video kde cvakal motor kvôli zle zloženým rozvodom (motor začal cvakať až od 1200RPM), znie to podobne? Hydrá mal nové.
- Robí to kedy? Pri studenom motore či aj pri zohriatom?
- Robí to na volnobehu? Či aj za jazdy, keď aj za jazdy, do kolko otáčok?
- Auto ťahá ako?
- Nabiehalo to postupne či odrazu?
- Čo si robil s autom predtým než sa to stalo?
Toto je video kde cvakal motor kvôli zle zloženým rozvodom (motor začal cvakať až od 1200RPM), znie to podobne? Hydrá mal nové.
.
no nemam to odsledovane uplne ale:
zvuk na tom videu=to co ja mam na volnobehu a s teplym motorom...pocas jazdy alebo s inymi otackami som to nesledoval ale ked som od miesta pre vodica pocuval ten zvuk a pridam plyn tak sa mi to zda uplne ok
auto taha +/- tak isto, resp mam pocit ze taha troska troska slabsie a nabehlo to postupne ale kedy presne neviem
a s autom som nerobil nic extra tak jak doteraz, normalna jazda do BA a spat
behnem pre istotu pondelok do servisu pozriet ten remen, snad ma tak narychlo zoberu
zvuk na tom videu=to co ja mam na volnobehu a s teplym motorom...pocas jazdy alebo s inymi otackami som to nesledoval ale ked som od miesta pre vodica pocuval ten zvuk a pridam plyn tak sa mi to zda uplne ok
auto taha +/- tak isto, resp mam pocit ze taha troska troska slabsie a nabehlo to postupne ale kedy presne neviem
a s autom som nerobil nic extra tak jak doteraz, normalna jazda do BA a spat
behnem pre istotu pondelok do servisu pozriet ten remen, snad ma tak narychlo zoberu
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
sakra, co som dneska nenasiel. kontroloval som olej, naplne a tak vseobecne vizualnu kotrolu a nasiel som lavu prednu pruzinu ktora je prasknuta. praskla uplne hore takze ju oprelo do toho puzdra. Ale riskovat nic nechcem a budem musiet vymenit. Tu sa chcem opitat je treba asi vymenit obidve predne pruziny naraz ze? alebo vsetky 4? jedna stoji tych 90€.
Papku odkial beries tie diely z ameriky hadam by tam mali nieco lacnejsie
Papku odkial beries tie diely z ameriky hadam by tam mali nieco lacnejsie
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- Krutibrko
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Ako je to inak s prvou pomocou? Lebo na kurze nám bolo povedané, že mne ako šoférovi sa ráta za prvú pomoc už len to, ak zavolám na 112 a nahlásim všetko ( teda zavolám pomoc ).
Teraz policajt vravel v TV, že som povinný poskytnúť takúto prvú pomoc, teda nie len zavolať, ale nemá takúto povinnosť len zdravotník?
Lebo napr. zlá poskytnutá 1. pomoc je horšia ako žiadna + ak sa dostanem do nejakého šoku / príde mi zle?
Teraz policajt vravel v TV, že som povinný poskytnúť takúto prvú pomoc, teda nie len zavolať, ale nemá takúto povinnosť len zdravotník?
Lebo napr. zlá poskytnutá 1. pomoc je horšia ako žiadna + ak sa dostanem do nejakého šoku / príde mi zle?
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Chlapi, máte skúsenosti s výmenou lambda sondy ? Potrebujem ju vymeniť, ale neviem či za 30€ kúpiť univerzálnu, ale za 55€ originál. Môžu byť s tou univerzálnou dáke problémy ? Chcem to na starú corsu 1,2.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Viem ze pri Feliciach problem s univerzalnou nieje, ako to je s Corsou netusim.Vacsinou tymto starsim autam staci univerzal
- qq6600
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 11. Dec, 2008, 21:08
Nemate niekto skusenosti s:
• Nissan Primera P12, 2.2di (93kW),rok 2002-2003
• Saab 9-5 , 3.0TiD (130kW) ,rok 2001-2005
Presnejsie:
http://saab-9-5.autobazar.eu/30-tid-vec ... 63346.html
http://nissan-primera-wagon.autobazar.e ... 05491.html
Pomozu hociake poznatky
• Nissan Primera P12, 2.2di (93kW),rok 2002-2003