ach ta kuchyna :(
- jergus
- Používateľ
- Príspevky: 1281
- Dátum registrácie: Št 03. Aug, 2006, 02:00
- Bydlisko: Kremnica (31)
Re: ach ta kuchyna :(
nemyslim ze sefkuchari to pouzivaju, pretoze casovy nabeh na pozadovanu teplotu je dlhsi, ale ak je aj v sukromi kajsmetke, tak ma nazor celkou zaujima
Abraham Lincoln oslobodil vsetkych ludi, ale az Samuel Colt ich zrovnopravnil
Re: ach ta kuchyna :(
no že používajú oceľové, takú má aj doma, len oni v reštaurácii majú na "oddych" steaku predhriatú rúru... doma keď robil tak len prikryl pokrievkou a dal dole z ohňa, vraj by mohla byť fajn ale treba skúsiť či nebude mäso prepekať počas oddychovej fázy, vraj neskúšal tak nevie povedať, nejaké ťažké že majú wok ale či to je takáto zliatina na 100% nepotvrdil
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
Re: ach ta kuchyna :(
minule som sa s nekym bavil o to, ci je lepsi plyn indukcia alebo sklokeramika..
krvopotne tvrdi lze indukcia aj a ze preco to nemaju v restike, nevedel odpovedat
ja uz viem - ak vypadne prud, indukcia je nahrana..
je lahsie mat zdroj plynu doma, ako elektriny na tuto vec..
inak vidim ze ste super kuchari neviete odporucit dobru panvicu?
jeden kamos mi poradil tescoma, vyhodil som 120eur, usetril som.. hrnce su po pol roku opotrebovane, neda sa tam prazit, nie ze by to bolo zdrave, ale aj ryza sa prilepi.. mal som nejaky proguss predtym, titan ci co, sice 80eur za hrniec, ale nic sa tam nedalo pokazit, zial na induciu nefunguje..
tak bud si clovek kupi kazdy rok, polrok lacnu panvicu za 6-10eur v kauflande.. alebo raz zainvestuje do 30eurovej a ma pokoj na dlhsi cas.. alebo neviem, mate nejake tipy na toto?
inak co sa tyka tej ceny linky, ako ste tu rozobnerali, tiez som pozeral ako puk.. ak odratam sptorebice.. ja som bral z ikea, skaldal sam, plus rodina pomohla tam, kde 1 skaldac nestaci.. a myslim ze cisty skelet, cize len drevo, vyslo na 550 ci 700eur, teraz neviem. je to L linka, 2.5 x 1.5 metra, hore skrinky vyska 60cm tiez do L, rozmer 2.5x0.8metra, odhadom. cize poviem ze 3 metre linky.. lenze co bolo drahe, bola doska.. kedze v ikea nemali dobre, musel som brat z ineho zdroju, ono to bolo lacne, vzor titanovy, ani neviem kolko za meter, ale jedno z tych lacnejsich, 3.8cm hrubka, a plus k tomu chrbtovina, namiesto kachliciek ci skla ci ineho krycieho panelu za linku.. a toto cele, s pracou za orezanie (najskor vyrezali zle, ale vystupny pracovnik si to vsimol a dorezali dobre), toto stalo 330eur.. ale neskor som dokupoval este tesnenie za 10-20..
cize drevo+sufliky+dojazdy (aby to netrieskalo), plus dvierka a panty.,. 550/700 eur, neviem. lebo som to kupoval na 2x
pracovna doska, opracovanie 350eur
a to som setril ako sa dalo, drez 30-40eur bateria z ikea 70eur, no dalo by sa aj menej, to je pravda, ale aj viac, osobne by som uz bral kvalitnu za 200, nech je tam hadicka a viem s tym poraidne manipulovat v priestore..
skladanie trvalo tak.. asi 10-12 clovekohodin, mozno viac, lebo spojit L dosku lepidlom tak, aby nebola odchykla vacsia ako 0,5mm az 1mm, da pracu, v panelaku ktory je krivy 1cm na 1.5 meter, cize odhadom 1,8cm vyskovy rozdiel, krive steny a podobne.
urobil som len jednoduchy trik: skrinky som dal 5cm od steny, tym sa mi pracovna doska zvacsila a ja mam vzacnych 5cm navyse, nie ako v ikea, co to limitovala na 63.5cm striktne. hlbka dosky. teraz mam 68cm a stale je mi malo..
zariadenie: aj napriek tomu, ze 60cm je umyvacka, tj, 1 skrinka sa vypustila z linky, nie su tam dvierka, stal skelet tak vela, to som tam zabudol dopisat. cize hola linka bez tanierov a spotrebicov vysla na 1100eur odhadom, ikea, svojpomocne skaldanie (a to je krvave potenie sa, lebo nie je to tak, ze vsetko ako na pase, obcas sa navodn epatrne zmeni a potom to da zmysel, ked to tam clovek zle nasrobuje, alebo sa jednoducho pomyli), co som pocul, udajne, stolar by to urobil tiez v tejto cenovej hladine +-100eur. nuz, mozno raz to skusim tak. ale tak vezmite si + zariadenia, to je 250 za kazde, "sporak" "truba" 'umyvacka" a je to hned 2000eur a nemame ani chladnicku. ani kavovar, ani hrnce a taniere.. cize ak sa niekto zmesti do komplet 2000eur, je macher.. a to nie je suma, ktoru by priemerny clovek vytasil len tak, obzvlast, ked taka linka vydrzi max 10-15rokov. spotrebice sa vymenia za ten cas minimalne 3x. cize funkcna linka moze v prepocte stat 200eur na rok, ak pocitam zivostnost dreva, dosiek, a spotrebicov v priemere.. velmi hrubo, no ale aj tak, je to len kuchyna... kde je kupelna, obyvacka,spalna.. cize defacto, ak niekto usetri za mesaic 200eur z platu, rovno to ide na "fond do kuchyne" a to podotykam, pocital som kuchynu panelakovu typu L 1.5x2.5metra. made in ikea, alebo mozno aj u stolara. a ziadnu kuchynu v dome. ale v prasivom panelaku..
krvopotne tvrdi lze indukcia aj a ze preco to nemaju v restike, nevedel odpovedat
ja uz viem - ak vypadne prud, indukcia je nahrana..
je lahsie mat zdroj plynu doma, ako elektriny na tuto vec..
inak vidim ze ste super kuchari neviete odporucit dobru panvicu?
jeden kamos mi poradil tescoma, vyhodil som 120eur, usetril som.. hrnce su po pol roku opotrebovane, neda sa tam prazit, nie ze by to bolo zdrave, ale aj ryza sa prilepi.. mal som nejaky proguss predtym, titan ci co, sice 80eur za hrniec, ale nic sa tam nedalo pokazit, zial na induciu nefunguje..
tak bud si clovek kupi kazdy rok, polrok lacnu panvicu za 6-10eur v kauflande.. alebo raz zainvestuje do 30eurovej a ma pokoj na dlhsi cas.. alebo neviem, mate nejake tipy na toto?
inak co sa tyka tej ceny linky, ako ste tu rozobnerali, tiez som pozeral ako puk.. ak odratam sptorebice.. ja som bral z ikea, skaldal sam, plus rodina pomohla tam, kde 1 skaldac nestaci.. a myslim ze cisty skelet, cize len drevo, vyslo na 550 ci 700eur, teraz neviem. je to L linka, 2.5 x 1.5 metra, hore skrinky vyska 60cm tiez do L, rozmer 2.5x0.8metra, odhadom. cize poviem ze 3 metre linky.. lenze co bolo drahe, bola doska.. kedze v ikea nemali dobre, musel som brat z ineho zdroju, ono to bolo lacne, vzor titanovy, ani neviem kolko za meter, ale jedno z tych lacnejsich, 3.8cm hrubka, a plus k tomu chrbtovina, namiesto kachliciek ci skla ci ineho krycieho panelu za linku.. a toto cele, s pracou za orezanie (najskor vyrezali zle, ale vystupny pracovnik si to vsimol a dorezali dobre), toto stalo 330eur.. ale neskor som dokupoval este tesnenie za 10-20..
cize drevo+sufliky+dojazdy (aby to netrieskalo), plus dvierka a panty.,. 550/700 eur, neviem. lebo som to kupoval na 2x
pracovna doska, opracovanie 350eur
a to som setril ako sa dalo, drez 30-40eur bateria z ikea 70eur, no dalo by sa aj menej, to je pravda, ale aj viac, osobne by som uz bral kvalitnu za 200, nech je tam hadicka a viem s tym poraidne manipulovat v priestore..
skladanie trvalo tak.. asi 10-12 clovekohodin, mozno viac, lebo spojit L dosku lepidlom tak, aby nebola odchykla vacsia ako 0,5mm az 1mm, da pracu, v panelaku ktory je krivy 1cm na 1.5 meter, cize odhadom 1,8cm vyskovy rozdiel, krive steny a podobne.
urobil som len jednoduchy trik: skrinky som dal 5cm od steny, tym sa mi pracovna doska zvacsila a ja mam vzacnych 5cm navyse, nie ako v ikea, co to limitovala na 63.5cm striktne. hlbka dosky. teraz mam 68cm a stale je mi malo..
zariadenie: aj napriek tomu, ze 60cm je umyvacka, tj, 1 skrinka sa vypustila z linky, nie su tam dvierka, stal skelet tak vela, to som tam zabudol dopisat. cize hola linka bez tanierov a spotrebicov vysla na 1100eur odhadom, ikea, svojpomocne skaldanie (a to je krvave potenie sa, lebo nie je to tak, ze vsetko ako na pase, obcas sa navodn epatrne zmeni a potom to da zmysel, ked to tam clovek zle nasrobuje, alebo sa jednoducho pomyli), co som pocul, udajne, stolar by to urobil tiez v tejto cenovej hladine +-100eur. nuz, mozno raz to skusim tak. ale tak vezmite si + zariadenia, to je 250 za kazde, "sporak" "truba" 'umyvacka" a je to hned 2000eur a nemame ani chladnicku. ani kavovar, ani hrnce a taniere.. cize ak sa niekto zmesti do komplet 2000eur, je macher.. a to nie je suma, ktoru by priemerny clovek vytasil len tak, obzvlast, ked taka linka vydrzi max 10-15rokov. spotrebice sa vymenia za ten cas minimalne 3x. cize funkcna linka moze v prepocte stat 200eur na rok, ak pocitam zivostnost dreva, dosiek, a spotrebicov v priemere.. velmi hrubo, no ale aj tak, je to len kuchyna... kde je kupelna, obyvacka,spalna.. cize defacto, ak niekto usetri za mesaic 200eur z platu, rovno to ide na "fond do kuchyne" a to podotykam, pocital som kuchynu panelakovu typu L 1.5x2.5metra. made in ikea, alebo mozno aj u stolara. a ziadnu kuchynu v dome. ale v prasivom panelaku..
-
- Moderátor
- Príspevky: 15054
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
- Bydlisko: Bratislava/Štúrovo
Re: ach ta kuchyna :(
Ked vypadne prud, restauracia je aj tak nahrana...
1) nejde im pokladna
2) nejde im digestor
3) nejde im chladnicka (tj nebudu ju otvarat, aby sa im potraviny v nej nepokazili)
Este som nevidel restauraciu, ktora by normalne fungovala v pripade vypadku prudu dlhsieho nez par minut.
1) nejde im pokladna
2) nejde im digestor
3) nejde im chladnicka (tj nebudu ju otvarat, aby sa im potraviny v nej nepokazili)
Este som nevidel restauraciu, ktora by normalne fungovala v pripade vypadku prudu dlhsieho nez par minut.
Re: ach ta kuchyna :(
jo ale chladnicka vydrzi aj 1-2hod aj keby ju otvarali..
indukcia klakne okamzite. mne sa to realne stalo, isiel som si prazit pecen, neuveritelna chut na jedlo, 2 hod prud nebol. bratislava, nie nejaka dedina podradna..
na plyne by som pokracoval..
nebudem sa vzdavat indukcie kvoli tomuto, ale dost tu zohrava rolu aj to, ze som v byte, v dome by som vysiel na pozemok a ugriloval si to.. mal by smo na haku... ale v byte mam zviazane ruky..
pokladna ist nemusi, mozu vypisat bloky rucne, zakon to povoluje - raz ma takto nasrali v masiarstve, oklamali ma ze ak nejde pokladna, zasekla sa im, nemozu blokovat, blbost. to by velmi rychlo prislo shit hit the fan... keby zakon nepovolil pisat na papier a potom nahadzovat rucne.. ale to by mali pracu navyse.
digestor.. myslis zej e to skutocne az taky problem? ze keby klakne digestor kuchar nemoze varit? otvori okno.. ide o nudzove riesenie..
restika je hlavne o tom, aby bolo jedlo uvarene.. mne by to bolo jedno, ze by isiel pach z kuchyne, alebo nesvietili svetla.. nebola by to super jednoducha situacia, ale keby maju plyn, zvladli by to lepsie, a to garantovane, ako na indukcii.. ale mozu mat indukciu + v rohu zalozny plynovy sporak, na plynove bomby.. nudzovo to iste staci... ale neviem, mozno doba pokrocila.. a restiky uz maju indukciu
inak shiro tu pisal, ze plyn je uz aj 500km za kosicami, nie je to pravda, moze sa stat kludne aj v hlavnom meste, ze potrubie vlastni sukromna fyzicka osoba, a ak by sa na nu niekto dalsi napojil, tlak by klesol , tj, odmietnu zakaznika napojit, cize developer co nedotiahne plyn do baraku/domu, nie je hned idiot, len nema moznost to tam tahat. myslim, ze je to na uvazenie kazdeho, ci chce diverzifikaciu energii alebo nie. to by sme potom mohli povedat, ze podme sekat ludi co nemaju krb, lebo aj plyn moze vypadnut, ale drevo mozeme skladovat doma.
mna skor zaujima, ci ta indukcia je zdrava alebo nie, kedze je tam magneticke vlnenie.. napr, tehotne zeny, alebo ten co vari casto.. senzitivnejsi ludia a podobne.. niekde som cital, ze to ma dosah do 30cm len, ale aj azbest bol zdravy niekedy.. zaujmialo by ma co by sa stalo s clovekom, co by mal napriklad strojcek v ustach na zuboch a priblizil by sa k indukcii, no mozno ma nemagneticky strojcek
inak co je na indukcii super, je: aj ked mam len 1 fazu, dokaze to pouzivat 4 plotne, prepina tam vykon, ale co je absolutne najlepsie, casovac - dam varit maso/ryzu, cokolvek kde sa da pouzit konstantny ohrev, a za xy minut to vypne a "dojde" a ja som uz davno na ceste niekde mimo domu.. a dovari mi to.. takato funkcia by bola super aj na ruru, ale tu mam hadam uz 10 rocnu, tam to nie je mozno raz tam bude aj casovac na odlozeny start, programovatelny vykon a potom dojazd.. aj ked to uz je take varenie, ze podme na jahody, ale nudzovo to obcas velmi pomoze. a suhlasim s tym, ze nikdy nejdem na 100% vykonu.. boost je dobry na rychly ohrev vody , aj na prazenie je to vela, pripecie sa hadam vsetko.. cize vsetko co sa konstantne vari, aj s pokrievkou, ide na max 4.. zeemiak ysa da aj na 5.. (z 9) ale polievky a maso a vsetko co sa vari dlho, tak skor 3-4.. neviem kolko je to Wattov.. ale je to zaujimave.
a pre mna ako chlapa absolutne najlepsia vyhoda - cistenie.
plyn sa cisti otrasne, zahyb, obyh, a toto je jednoducha rovna doska o rozmere 60x50cm, zotriem, utriem a mam, krasne cistu dosku. plyn som niekedy umyval aj 10 minut a bolo to mastne a smuhovite = ohyb a zahyb, otrasne.. toto je ako umyt okno o rozmere 50x60cm a kedze samotna doska nie je horuca ako na sklokeramike, neprihorelo mi tam zatial nic.. jedine co je sranda, ked sa medzi indukciu a hrniec ostane voda, potom sa hrniec moze tvarit, ze tancuje
ozaj:
ohladom Bosch, ja neviem, ale moje skusenosti:
mojen akupy nikdy neboli organizovane, skor chaoticke a nahodne, seriozen si nepamatam, ze by som umyselne nakupoval podla znacky:
pracka bosch, 5 rokov, pral som stylom '1tricko 1 farba 1 pranie" (teraz uz kaslem na to a periem halabala), drzi, funguje. (susede sa raz pokazila pracka, lebo bola havarina na potrubi a nasala kamienky! vodarne vodarne, zdrava voda z potrubia, ano ano)
umyvacka, bosch, 4 rocna, aj napriek podivnym zvukom obcas, ktore sami od seba presli (asi spina zasknuta niekde, alebo neviem, mozno sa realne nieco kazi, ale zatial cisti). funguje, cca 1x za den umyvam (niekedy 3, niekedy0)
indukcia bosch, zatial 1 rok a OK
vysavac bosch, nikdy som tento vysavac nesetril, ma tusim 2100W, cize uz je nad limit EU, ale funguje OK
cize zatial spokojnost.. ale musim uznat ze mam stastie... pri 2 rocnej zaruke.. no ale babke drzala pracka 30 rokov, ta moja ma este 25 rokov na dobehnutie tohto rpiemeru minulej doby
indukcia klakne okamzite. mne sa to realne stalo, isiel som si prazit pecen, neuveritelna chut na jedlo, 2 hod prud nebol. bratislava, nie nejaka dedina podradna..
na plyne by som pokracoval..
nebudem sa vzdavat indukcie kvoli tomuto, ale dost tu zohrava rolu aj to, ze som v byte, v dome by som vysiel na pozemok a ugriloval si to.. mal by smo na haku... ale v byte mam zviazane ruky..
pokladna ist nemusi, mozu vypisat bloky rucne, zakon to povoluje - raz ma takto nasrali v masiarstve, oklamali ma ze ak nejde pokladna, zasekla sa im, nemozu blokovat, blbost. to by velmi rychlo prislo shit hit the fan... keby zakon nepovolil pisat na papier a potom nahadzovat rucne.. ale to by mali pracu navyse.
digestor.. myslis zej e to skutocne az taky problem? ze keby klakne digestor kuchar nemoze varit? otvori okno.. ide o nudzove riesenie..
restika je hlavne o tom, aby bolo jedlo uvarene.. mne by to bolo jedno, ze by isiel pach z kuchyne, alebo nesvietili svetla.. nebola by to super jednoducha situacia, ale keby maju plyn, zvladli by to lepsie, a to garantovane, ako na indukcii.. ale mozu mat indukciu + v rohu zalozny plynovy sporak, na plynove bomby.. nudzovo to iste staci... ale neviem, mozno doba pokrocila.. a restiky uz maju indukciu
inak shiro tu pisal, ze plyn je uz aj 500km za kosicami, nie je to pravda, moze sa stat kludne aj v hlavnom meste, ze potrubie vlastni sukromna fyzicka osoba, a ak by sa na nu niekto dalsi napojil, tlak by klesol , tj, odmietnu zakaznika napojit, cize developer co nedotiahne plyn do baraku/domu, nie je hned idiot, len nema moznost to tam tahat. myslim, ze je to na uvazenie kazdeho, ci chce diverzifikaciu energii alebo nie. to by sme potom mohli povedat, ze podme sekat ludi co nemaju krb, lebo aj plyn moze vypadnut, ale drevo mozeme skladovat doma.
mna skor zaujima, ci ta indukcia je zdrava alebo nie, kedze je tam magneticke vlnenie.. napr, tehotne zeny, alebo ten co vari casto.. senzitivnejsi ludia a podobne.. niekde som cital, ze to ma dosah do 30cm len, ale aj azbest bol zdravy niekedy.. zaujmialo by ma co by sa stalo s clovekom, co by mal napriklad strojcek v ustach na zuboch a priblizil by sa k indukcii, no mozno ma nemagneticky strojcek
inak co je na indukcii super, je: aj ked mam len 1 fazu, dokaze to pouzivat 4 plotne, prepina tam vykon, ale co je absolutne najlepsie, casovac - dam varit maso/ryzu, cokolvek kde sa da pouzit konstantny ohrev, a za xy minut to vypne a "dojde" a ja som uz davno na ceste niekde mimo domu.. a dovari mi to.. takato funkcia by bola super aj na ruru, ale tu mam hadam uz 10 rocnu, tam to nie je mozno raz tam bude aj casovac na odlozeny start, programovatelny vykon a potom dojazd.. aj ked to uz je take varenie, ze podme na jahody, ale nudzovo to obcas velmi pomoze. a suhlasim s tym, ze nikdy nejdem na 100% vykonu.. boost je dobry na rychly ohrev vody , aj na prazenie je to vela, pripecie sa hadam vsetko.. cize vsetko co sa konstantne vari, aj s pokrievkou, ide na max 4.. zeemiak ysa da aj na 5.. (z 9) ale polievky a maso a vsetko co sa vari dlho, tak skor 3-4.. neviem kolko je to Wattov.. ale je to zaujimave.
a pre mna ako chlapa absolutne najlepsia vyhoda - cistenie.
plyn sa cisti otrasne, zahyb, obyh, a toto je jednoducha rovna doska o rozmere 60x50cm, zotriem, utriem a mam, krasne cistu dosku. plyn som niekedy umyval aj 10 minut a bolo to mastne a smuhovite = ohyb a zahyb, otrasne.. toto je ako umyt okno o rozmere 50x60cm a kedze samotna doska nie je horuca ako na sklokeramike, neprihorelo mi tam zatial nic.. jedine co je sranda, ked sa medzi indukciu a hrniec ostane voda, potom sa hrniec moze tvarit, ze tancuje
ozaj:
ohladom Bosch, ja neviem, ale moje skusenosti:
mojen akupy nikdy neboli organizovane, skor chaoticke a nahodne, seriozen si nepamatam, ze by som umyselne nakupoval podla znacky:
pracka bosch, 5 rokov, pral som stylom '1tricko 1 farba 1 pranie" (teraz uz kaslem na to a periem halabala), drzi, funguje. (susede sa raz pokazila pracka, lebo bola havarina na potrubi a nasala kamienky! vodarne vodarne, zdrava voda z potrubia, ano ano)
umyvacka, bosch, 4 rocna, aj napriek podivnym zvukom obcas, ktore sami od seba presli (asi spina zasknuta niekde, alebo neviem, mozno sa realne nieco kazi, ale zatial cisti). funguje, cca 1x za den umyvam (niekedy 3, niekedy0)
indukcia bosch, zatial 1 rok a OK
vysavac bosch, nikdy som tento vysavac nesetril, ma tusim 2100W, cize uz je nad limit EU, ale funguje OK
cize zatial spokojnost.. ale musim uznat ze mam stastie... pri 2 rocnej zaruke.. no ale babke drzala pracka 30 rokov, ta moja ma este 25 rokov na dobehnutie tohto rpiemeru minulej doby
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Príspevky: 8730
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
- Bydlisko: Banska Bystrica
Re: ach ta kuchyna :(
No to je uz potom systemovy problem, nikto sukromny nema co vlastnit nejake rozvody plynu ci energie (samozrejme SPP ci SSE tym nemyslim ) a aby s tym este robil problemy inym ludom. Za to by som strielal. A ked uz, tak ked dakde daco staviam, tak predsa sa to nerobi zo dna na den a tudiz maju byt rozvody na to dimenzovane, ze tam pribudne 5 dalsich budov. Na to sa robia uzemne plany, alebo proste daco, aby sa vedelo vopred, ze danu plochu idu zastavat a kolko domov tam bude.inak shiro tu pisal, ze plyn je uz aj 500km za kosicami, nie je to pravda, moze sa stat kludne aj v hlavnom meste, ze potrubie vlastni sukromna fyzicka osoba, a ak by sa na nu niekto dalsi napojil, tlak by klesol , tj, odmietnu zakaznika napojit, cize developer co nedotiahne plyn do baraku/domu, nie je hned idiot, len nema moznost to tam tahat. myslim, ze je to na uvazenie kazdeho, ci chce diverzifikaciu energii alebo nie. to by sme potom mohli povedat, ze podme sekat ludi co nemaju krb, lebo aj plyn moze vypadnut, ale drevo mozeme skladovat doma.
Ako tu uz bolo napisane, vypadne prud a si v dobe kamennej. Ked mas plyn, tak sa vratis iba do stredoveku, pretoze si aspon zohrejes vodu ci jedlo A povedzme si, kolko krat rocne vypadne plyn a kolko krat elektrika?
Ohladom skodlivosti indukcie - ano pouzivaju sa tam elektromagnetizmus tusim, do toho spadaju tie indukcne prudy ci jak sa to vola. Ak trepem, opravte ma
Ale toto nijak neskodi, z tych prudov vznika teplo, ktore ohrieva priamo panvicu, nie aj vzduch okolo, ako ohen (je fuk ci plynovy alebo z dreva). Indukcna platna moze byt horuca - ale ohreje sa od horuceho hrnca. Keby si ju len tak nechal zapnutu bez hrnca, nikdy sa nezohreje.
Mikrovlnka, na porovnanie, ziarenim rozhybe molekuly priamo v jedle, cim sa to ohreje (vacsi pohyb ->vyssie trenie ->teplo)
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Re: ach ta kuchyna :(
ked vypadne prud a s om v dome - zalozim ohen
v byte nie.
inak maximalen ushlasim s tym, ze plyn je super, co sa tyka diverzifikacie. len sa mi nepaci spp ako celok. (ale to ani zse, ale vdaka nim mi ide PC
susedny pozemok, tam projektovali plyn, a mohli ho zahodit, lebo ta sukromna osoba jej nepovolila sa napojit, dali si elektrinu na kurenie.. to bude asi poriadne exoticka situacia, ktora sa nestane len tak niekde.. - mozno si tie potrubia natahala dana pani k svojmu pozemku a nedimenzovala to na dalsie, tazko povedat..
cize myslis ze indukcia je svojsim posobom bezpecna, aj ked blizko stoji povedzme nejaky clovek?
co som pocul, mikrovlnka je udajne nezdrava v tom, ze nejako meni strukturu jedla/molekul, resp neviem popravde, ale hold, z x zdrojov (aj lekarskych), som toto zachytil, preto sa pytam, mozno sa vyznas viac
v byte nie.
inak maximalen ushlasim s tym, ze plyn je super, co sa tyka diverzifikacie. len sa mi nepaci spp ako celok. (ale to ani zse, ale vdaka nim mi ide PC
susedny pozemok, tam projektovali plyn, a mohli ho zahodit, lebo ta sukromna osoba jej nepovolila sa napojit, dali si elektrinu na kurenie.. to bude asi poriadne exoticka situacia, ktora sa nestane len tak niekde.. - mozno si tie potrubia natahala dana pani k svojmu pozemku a nedimenzovala to na dalsie, tazko povedat..
cize myslis ze indukcia je svojsim posobom bezpecna, aj ked blizko stoji povedzme nejaky clovek?
co som pocul, mikrovlnka je udajne nezdrava v tom, ze nejako meni strukturu jedla/molekul, resp neviem popravde, ale hold, z x zdrojov (aj lekarskych), som toto zachytil, preto sa pytam, mozno sa vyznas viac
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Príspevky: 5857
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
- Bydlisko: Kosice, 040 01
Re: ach ta kuchyna :(
Indukcia zohrieva dotykom. aj to iba indukcne materialy. tj. moj sedliacky rozum hovori ze ano, je to bezpecne aj keby si na to lupou pozeral z blizka .
Mikrovlna to je ina kava, sam pouzivam iba zbezne uprimne mi chuti viac zohriate v hrnci na ohni skoro kazde jedlo viac ako mikrovlna.
Mikrovlna to je ina kava, sam pouzivam iba zbezne uprimne mi chuti viac zohriate v hrnci na ohni skoro kazde jedlo viac ako mikrovlna.
Re: ach ta kuchyna :(
Indukcia, resp. cievka doske prenasa prud na kratku vzdialenost a iba materialom, ktore su feromagneticke. Tam sa nasledne vytvaraju virive prudy, ktore sposobuju zahrievanie dna. Ziadna magia, ziadne GHz frekvencie.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Príspevky: 15054
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
- Bydlisko: Bratislava/Štúrovo
Re: ach ta kuchyna :(
Pri plyne zohrievas vzduch, ktorym zohrievas kov, ktorym zohrievas jedlo. Pri indukcii vytvaras magneticke prudy na kratku vzdialenost, ktore sposobuju protireakciu v kovovom hrnci, ktory sa nasledkom toho zohreje, co ti zohrieva jedlo. Vynechavas teda z hry vzduch a tiez mas mensie straty energii.obcanx napísal:cize myslis ze indukcia je svojsim posobom bezpecna, aj ked blizko stoji povedzme nejaky clovek?
Re: ach ta kuchyna :(
Ma niekto skusenost s
http://www.4home.sk/panvica-vitapan-tescoma/#
?
resp, hladam nejaku kvalitnu panvicu o rozmere napriklad 20x5cm, mala panvicka..
asi 2 roky mi vydrzala lamart, kupovane v Okay elektre tusim, cca 20 alebo 30 eur, surove chovanie..
neviem, nevyznam sa, preto sa pytam, ako najst taky idealny stred a ci 30-40eur postaci na toto..
bude to na indukciu a na sklokeramiku...
vie niekto z brucha poradit nejaky sikovny model?
http://www.4home.sk/panvica-vitapan-tescoma/#
?
resp, hladam nejaku kvalitnu panvicu o rozmere napriklad 20x5cm, mala panvicka..
asi 2 roky mi vydrzala lamart, kupovane v Okay elektre tusim, cca 20 alebo 30 eur, surove chovanie..
neviem, nevyznam sa, preto sa pytam, ako najst taky idealny stred a ci 30-40eur postaci na toto..
bude to na indukciu a na sklokeramiku...
vie niekto z brucha poradit nejaky sikovny model?
Re: ach ta kuchyna :(
skus pozriet de Buyer panvice
"There’s a troll within every man that stirs when you put a keyboard in his hand"
Re: ach ta kuchyna :(
nejaká dobrá vinotéka? aké sú dobré značky za dobré ceny? potrebujem na cca 18 fliaš aspoň dve zóny, 30 db je moc hlučná či nie? neviem si to nejako predstaviť
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- Andre
- TV & Audio expert
- Príspevky: 11569
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
- Bydlisko: Žilina
Re: ach ta kuchyna :(
skor ci tych 30dB bude realnych, kedze napr Miele za 2k+ maju 37dB
tusom - ale robia aj keremicke? nie teflonove
tiez by ma zaujimalo
tusom - ale robia aj keremicke? nie teflonove
tiez by ma zaujimalo
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Re: ach ta kuchyna :(
no však toho sa obávam, preto sa pýtam či nemá niekto nejakú doma čo by vedel odporúčiť, pokiaľ bude hlučná ako klasická chladnička tak to nebude problém nakoľko bude vedľa chladničky, len aby nehučala na cely byt
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)