precital som nieco z tejto temy... a asik budem muset tie vymenit chladic. mam ASUS P5N SLI. je tam taky maly pasiv na cipsete... a tie byva horuci jak... mate niekto tuto dosku? treba to menit?
ked pozeram teploty tak mi pise ze: graficky procesor GPU - to je grafika?
Nevsimol som si poriadne dosku, ale pokial by si uvazoval o tichom chladeni, tak aj toto je celkom slusne. Navyse to nie je tak drahe. Nedavno som si to tiez kupoval a pri sebemensej cirkulacii to zvladne aj nf4ku.
nebolo ani z daleka dostacujuce. pri fukani studeneho vzduchu zo spodku bedne 12 cm fanom hned smerom na ten pasiv som externym cidlom nameral 58 stupnov..... co by to bolo asi bez ofukovania si nechcem ani predstavit. len som sa modlil aby mi neodisla este predtym ako mi pride nova objednana doska. hned som ju proste vratil. takze nie kazdy chladic od vyrobcu je asi dostatocny ako si spomenul. ale urcite nejake o nieco lepsie pasivne riesenia to musia zvladnut ak je v skrini hoc len maly prievancek.
nemyslis si, ze by Gigabyte dodaval nepostacujuci chladic na chipset, keby to nedokazal uchladit vsetky dosky by sa rad radom kazili... a ked tak, tak je zaruka...
no ja si nemyslim ja to viem na 120% pretoze som ju mal v kompe a odmeral som to cidlom. a kebyze som bol laik a mal zle vetranu skrinu tak by som o tu dosku bud prisiel alebo by sa mi stale vypinala. (cim som NEchcel povedat ze som nejaky profik samozrejme)
allshe napísal:no ja si nemyslim ja to viem na 120% pretoze som ju mal v kompe a odmeral som to cidlom. a kebyze som bol laik a mal zle vetranu skrinu tak by som o tu dosku bud prisiel alebo by sa mi stale vypinala. (cim som NEchcel povedat ze som nejaky profik samozrejme)
Plny suhlas, tiez mi presla rukami. Chipsety nieco vydrzia, ale na tamtom sa ruka nedala udrzat. Napr. v Soprane by to prezilo, ale v nevetranej skrinke by to bolo urcite horsie.
erik napísal:tak ale urcite by sa nepokazila... pasiv moze byt horuci, aj ja mam pasiv uplne zeravy a mam system stabilny
ak ti to vyhovuje nemas problem mne to nevyhovovalo. dokonca mi to zvysovalo teplotu procaku o cca 5 stupnov v idle....teraz je to prave o tych 5 stupnov nizsia teplota a nechcel som vobec riskovat ze ten chipset "hukne"